2324 - 15/01/2014

2324 - 15/01/2014

La notícia del dia i, per tant, amb el que ha començat el "2324" ha estat la renúncia a l'escó de diputat d'Àngel Ros, un dels membres anomenats crítics del Partit dels Socialistes de Catalunya. D'aquesta manera, l'alcalde de Lleida evitarà votar demà la petició del Parlament de Catalunya al Congrés de Diputats perquè es pugui desenvolupar la consulta sobiranista. És una incògnita la resposta de tres diputats socialistes més: Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura. Per demà, doncs, la resposta.

Sobre aquest tema i de la crisi generada arran dels diferents posicionaments sobre la consulta ha versat el debat dels tertulians d'aquesta nit: Marta Lasalas, Enric Sierra i Marc Colomer. A més també s'ha tractat d'un nou capítol de la instrucció del "cas Nóos". El fiscal Pedro Horrach ha formulat a través de dotze folis dures acusacions contra el jutge instructor, José Castro. Horrach ha dit que el jutge basa els seus arguments en teories conspiratives sense sentit. A banda, també s'ha debatut si la infanta Cristina, el 8 de febrer, haurà de cobrir a peu la distància que separa la porta de sortida de l'Audiència de Palma del carrer com va fer el seu marit, Iñaki Urdangarin.

I, mentrestant, a Barcelona, centenars de persones, convocades per la Plataforma Stop Pujades Transport i la Federació d'Associacions de Veïns s'han manifestat en diversos trams de la xarxa de metro. Protestaven pels últims augments en el preu dels bitllets del transport, especialment les targetes T-10, la més utilitzada, i T-50/30. L'Autoritat Metropolitana del Transport ha dit que en breu se'ls convocarà per arribar a un acord tarifari. Els manifestants viuen en barris especialment colpejats per la crisi.

Finalment, la inflació interanual a Espanya ha baixat al 0,3 per cent i al 0,2 a Catalunya, la taxa més baixa en 50 anys. El perill d'una deflació queda, de moment, exclòs de les previsions dels economistes. Hi haurà recuperació econòmica, però serà lenta.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3