2324 - 12/02/2015

2324 - 12/02/2015

2324 de marcat caràcter econòmic i fiscal. El primer tema: "Els correus de Todó". En ple procés de salvament amb diner públic de Caixa Catalunya, l'aleshores director general de l'entitat, Adolf Todó, semblava que estigués més preocupat a mantenir el nivell de retribucions per a ell i la resta de responsables que en la superació de la crisi. L'any 2011, quan es van escriure els emails, Todó va cobrar 800 mil euros.

Ara, el jutge que instruiex el cas ha conclòs la investigació i observa elements determinants perquè es faci el judici. Hi ha 40 acusats, tots formaven part de la directiva de Caixa de Catalunya l'any 2010. L'advocada de l'acusació particular per la CUP, Montserrat Vinyets, ho ha explicat de forma diàfana: "Tot plegat es deriva de l'avarícia d'aquesta gent". I alhora es feia la següent pregunta: "On han anat els 12.000 milions d'euros d'ajudes i quins forats han tapat?". Todó podria ser acusat, entre altres delictes, d'administració deslleial, pel qual podria ser penat entre 6 mesos i 4 anys a part de la quantia per la responsabilitat civil.

Entre els tertulians, el periodista de "La Vanguardia", Enric Sierra, ha criticat la celeritat de les reformes penals en alguns àmbits i es preguntava per què "s'estableix una diferència abismal entre terrorisme islamista i els delictes de coll blanc". Mentre que Marta Lasalas, també periodista, apuntava que en altres països "es limiten els sous dels alts directius de les entitats financeres". I Jordi Mercader, escriptor i periodista, ha establert una diferència entre els sous satisfets i el grau de professionalitat en la gestió.

El 2324 també ha tractat de les acusacions dels inspectors d'Hisenda contra el ministre del ram, Cristóbal Montoro, per filtrar la investigació fiscal contra el número tres de Podemos, Juan Carlos Monedero. Uns dels altres temes han estat la crisi del Partit Socialista Madrileny i el núvol corrosiu d'Igualada.Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3