2324 - 09/06/2015CDC vigilarà ERC si prioritza l'entesa municipal entre les dues formacions

El 2324 d'aquesta nit ha començat amb els pactes que possibiliten la constitució dels nous ajuntaments i la renovació d'algunes comunitats autònomes. Pel que fa a CDC, tot plegat suposa un trencaclosques que no acaba de configurar-se. La formació nacionalista, a través de la seva portaveu i virtual alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha avisat que després del 13 de juny, data de la constitució dels ajuntaments, vigilarà si ERC ha complert amb l'acord Mas-Junqueras de prioritzar pactes entre les dues formacions.

La formació del govern consistorial de Barcelona plana sobre aquest escenari de dubtes, vigilàncies i advertiments. Així almenys ho han presentat els tertulians d'aquesta nit: Margarita Sáenz-Díez, Marta Lasalas, Màrius García i Ferran Espada. Tots quatre han destacat de forma positiva l'elecció de Jordi Martí, exregidor socialista i ara membre del col·lectiu MES, com a gerent municipal. Ada Colau l'ha fitxat pel seu coneixement del consistori i per les seves capacitats organitzatives, segons ha confirmat Marta Lasalas. A la vegada, també s'ha parlat de l'avís de Carme Chacón (PSC) a Ada Colau davant d'una decantació del govern de Barcelona al procés sobiranista. A través d'un tuit, Chacón ha sugerit que els socialistes podrien obviar el suport a la seva candidatura.

I també s'ha parlat dels acords de constitució d'alguns governs autonòmics. El més destacat ha estat el d'Andalusia. Després de vuitanta dies amb un govern en funcions, socialistes i Ciutadans han acordat la investidura de Susana Díaz com a presidenta de la Junta. El mateix partit, Ciutadans, ha donat suport, tot i que sense cap comunicat públic a la constitució del govern de Madrid, que ha de presidir Cristina Cifuentes. Queden entre interrogants València i les Balears.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3