2324 - 09/04/2014

Vint-i-quatre hores després, el debat sobre la consulta al Congrés dels Diputats encara cueja. Especialment, a la sessió de control al govern feta avui al Parlament de Catalunya. Artur Mas ha demanat a Mariano Rajoy, a través d'Alícia Sánchez-Camacho, que posi dia i hora a una reunió per posar-se d'acord sobre els passos a seguir en el futur. La líder popular, igual que Pere Navarro i Albert Rivera, ha retret a Artur Mas que vulgui tirar endavant el procés tot i la negativa d'ahir des de Madrid.

Els efectes de la votació al Congrés dels Diputats els han debatut Saül Gordillo, Quim Torra i Antonio Baños. També hem escoltat diverses opinions sobre el futur més pròxim, de la mà de la vicepresidenta del Parlament Anna Simó, el catedràtic en Dret Constitucional Xavier Arbós, un dels pares de la Constitució, Miguel Herrero y Rodríguez de Miñón, i el constitucionalista Javier Pérez Royo. També el flamant primer ministre francès, Manuel Valls, ha parlat del procés català l'endemà d'assumir el càrrec. Tot plegat, mentre hem sabut que l'Ajuntament de Cabrils podrà cedir a la Generalitat les dades del padró municipal per a la consulta després que la jutge hagi aixecat les mesures cautelars. L'últim apunt sobre la consulta l'hem rebut de Josep Manel Ximenis, amb qui hem recordat la votació que es va fer a Arenys de Munt el 13 de setembre del 2009, la primera de 554 a tot el país.

L'actualitat política passava també per les eleccions europees. El Partit Popular ha designat Miguel Arias Cañete cap de cartell, cosa que obligarà Mariano Rajoy a remodelar el seu govern.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3