2324 - 08/01/2015 - Fort desplegament militar en tota França per detenir els terroristes de Charlie Hebdo

El "23/24" d'avui ha versat sobre els atemptats terroristes de París. Les forces de seguretat franceses han desplegat uns 80.000 efectius per tot el país, 10.000 dels quals només a París. L'objectiu: buscar els dos terroristes que van assassinar dotze persones relacionades amb el setmanari satíric "Charlie Hebdo", i un tercer, que avui mateix ha acabat amb la vida d'una policia municipal de París i n'ha deixat ferit greu un altre. S'han destacat també tres accions contra tres llocs relacionats amb llocs freqüentats per la comunitat musulmana, restaurants i mesquites.

Per Odei Etxearte, periodista d'"El Punt Avui", "es corre el perill que fets com els de París siguin capitalitzats pels extremismes". Fidel Masreal, d'"El Periódico", assegura que "associar el terrorisme amb una religió és una profunda equivocació". I per Francesc Dalmases, també periodista, "els principis democràtics que conformen un estat de dret s'han preservar des de la unitat".

El convidat d'aquesta nit ha estat Antoni Abad, de la Cecot. Ha abordat el tema Castor i la indemnització de 1.350 milions d'euros. Juntament amb altres organitzacions, la Cecot demandarà en instàncies europees davant l'agilitat amb què s'ha pagat la indemnització pel projecte Cecot. Abad s'estranya de la celeritat i també de la mateixa gènesi del contracte. Des d'un altre angle, el primer responsable de la Cecot ha assegurat que el 2015 s'obre de forma positiva: hi ha un bon estat d'ànim, però que destaca hi ha evidents fragilitats.

El "23/24" també ha tractat de la compareixença de la candidata a fiscal general de l'Estat al Congrés dels Diputats. Compta amb la majoria del PP i demà podria ser nomenada en el càrrec. I per acabar, el programa s'ha acomiadat amb música d'Elvis Presley, "Are you lonesome tonight?", en el dia en què l'estrella del rock hauria fet 80 anys.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3