2324 - 08/01/2014

La reunió de l'executiva del Partit Popular a Madrid ha estat dominada per dos temes principals. l'avantprojecte de la llei de l'avortament i la consulta sobiranista catalana. En primer lloc, tant a l'entrada com a la sortida de la seu del PP a la capital espanyola, s'han pogut copsar les discrepàncies internes sobre la reforma de la llei de l'avortament. El PP justifica la reforma perquè així figurava en el seu programa electoral. El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, hauria rebut l'encàrrec del mateix president del govern espanyol de suavitzar el rigor de la reforma. Des d'un punt de vista professional, ha intervingut en el programa el vicepresident del Col.legi de Metges de Barcelona, el doctor Jaume Padrós.

Els tertulians d'aquesta nit, Esperanza García, Toni Bolaño i Xevi Xirgu, han tractat amb profusió la compareixença del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, en l'àmbit del Fòrum Tribuna. Margallo ha dit que la crisi catalana es resoldrà "parlant" i ha recordat que el camí cap a la independència de Catalunya és un immens error que afectaria negativament els seus ciutadans. Arran d'aquestes declaracions també s'ha parlat de les paraules de Mariano Rajoy en el sentit que, a través d'aquest procés, Artur Mas farà el ridícul.

A la vegada, avui s'ha viscut un altre capítol judicial de la família reial espanyola. El jutge instructor del "cas Nóos", José Castro, ha parlat davant dels mitjans de comunicació i ha dit que espera poder interrogar la infanta Cristina. El seu marit, Iñaki Urdangarín, però, ha assegurat que la innocència de la infanta és prou evident i que els diners carregats als comptes de la Fundació participada per tots dos són una menudesa. Per la seva part, la reina Sofia ha rebut una forta escridassada i també aplaudiments durant l'estrena de la pel.lícula sobre la vida de Vicent Ferrer en un cinema de Madrid.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3