2324 - 06/05/2015
El govern espanyol denuncia el procés de preinscripció a les escoles catalanes

El 2324 d'avui ha tractat d'un nou capítol de l'ofensiva del govern espanyol contra el model d'immersió lingüística a Catalunya. Es qüestiona, ara, el procés de preinscripció a les escoles i es fa davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El ministre del ram, José Ignacio Wert, considera que no s'ha informat prou les famílies que tenen la possibilitat d'escollir el castellà com a llengua vehicular i reclama que aquesta informació es faciliti de forma individualitzada.

Tema candent en la tertúlia d'avui que ha comptat amb la participació de Miquel Puig, economista; Esperanza García, advocada; Marta Lasalas, periodista, i Margarita Sáenz Díaz, també periodista. Tema candent i apassionat que Miquel Puig ha sentenciat tot dient que "l'ensenyament a Catalunya no és ni de bon tros un gran problema". S'ha criticat la mediatització de la política lingüística a Catalunya per part del govern espanyol, han comentat tant Marta Lasalas com Margarita Sáenz Díaz. Per la seva part, Esperanza García ha reiterat tot seguit el dret dels pares a escollit la llengua vehicular dels seus fills a l'escola i la falta d'informació en els impresos d'inscripció.

Entre d'altres temes també s'ha parlat sobre la Fiscalia Anticorrupció que ha demanat duplicar la fiança i que s'embarguin les 15 seus de CDC pel "cas Palau". Es demana que ara l'aval a reclamar és de 6,6 milions d'euros, el doble del que s'exigia fins ara. I, alhora, també s'ha connectat amb Londres, on el corresponsal de TV3, Carles Costa, ha interpretat el probable desenllaç de les eleccions legislatives que se celebren demà al Regne Unit. Es calcula un empat entre conservadors i laboristes que expliciten les últimes enquestes. I, finalment, s'ha difós les últimes investigacions sobre el sinistre de l'avio als Alps francesos del 24 de març; el copilot hauria provat la maniobra de suïcidi quan cobria el trajecte d'anada entre Düsseldorf i Barcelona.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3