2324 - 05/03/2014

El govern extremeny del popular José Antonio Monago ha presentat avui unes balances fiscals "sui generis". Segons els números del govern de Mèrida, Extremadura es presenta com una comunitat autònoma desafavorida si es compara, per exemple, amb Catalunya. Tant pel que fa per diners rebuts per habitants com per inversions en infraestructures. Per parlar d'aquest fet, Elisenda Paluzie, professora numerària de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona, a més de directora del Centre d'Anàlisi Econòmica i de Polítiques Socials de la mateixa Universitat, ha contrarestat les informacions procedents d'Extremadura. Considera que els números oferts per Monago són un poti-poti de difícil comprensió. Per la seva part, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, no ha volgut respondre als arguments de Monago.

D'aquest tema, n'han parlat Quico Sallés, Antoni Baños i Toni Bolaño. També han tractat que demà havia de ser el dia D per aplicar a dues de les cinc escoles afectades pel percentatge del 25% de classes en castellà. De moment, s'agafen uns dies de marge. I ho fan arran de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ha acceptat que l'associació de pares i el titular d'un dels centres es personin com a part. Alhora, a València, la Conselleria d'Educació diu que estudiarà la petició de 74 famílies d'una escola que demanen que no es canviï al castellà una de les tres línies en valencià que té el centre.

I, finalment, i com a tercer tema, Toni Comín deixa el PSC i a més confirma que manté contactes amb ERC. Des del PSC es pren aquesta baixa de forma optimista i també de la d'Ernest Maragall. La direcció dels socialistes catalans estimen que tot plegat reforça la idea que el PSC no és una formació independentista. Després s'ha informat dels esforços diplomàtiques per superar la crisi d'Ucraïna dels caps de la diplomàcia occidental i de Rússia.


Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3