2324 - 04/06/2015El PP de García Albiol perd l'alcaldia de Badalona

El PPC ha omplert la major part del "2324" d'avui. La presidenta de la formació conservadora, Alícia Sánchez-Camacho, ha requerit en una entrevista a Catalunya Ràdio als empresaris catalans que convencin Artur Mas perquè no convoqui eleccions el 27-S. La raó: impedir que forces antisistema entrin al Parlament. Aquest extrem ha estat ressaltat pels tertulians d'aquesta nit.

Per Miquel Puig, economista, "el Partit Popular té molta por de perdre i creu que d'aquí a uns mesos la situació econòmica els afavorirà. Vol guanyar temps". A partir d'aquí s'ha obert el debat sobre qui pot o no pot opinar en funció del lloc que ocupi en la societat. La pregunta: només un actor polític pot parlar de política? En aquest sentit, Rafael Jorba, periodista, ha assegurat que "quan escolto el portaveu del Govern, Francesc Homs, penso que explica més l'estratègia independentista que la de l'executiu", deixant palès el biaix de la seva responsabilitat.

A compte han aparegut les declaracions de Jordi Sànchez, al capdavant de l'ANC, que ha criticat la petició de Sánchez-Camacho. Esperanza García, advocada, ha destacat que l'ANC actua més com un actor polític que no pas com una formació de caràcter civil. "Sànchez ha volgut respondre a una portaveu parlamentària catalana des d'un posicionament al marge de la política", ha afegit García.

I també amb el PP com a referent de la població de Badalona, el "2324" ha tractat la pèrdua de l'alcaldia d'aquesta ciutat de Xavier García-Albiol. El pacte de Guanyem Badalona en Comú, ERC, ICV-EUiA i el PSC, amb 14 regidors electes, desbanca la llista del PP, que només ha obtingut 10. La futura alcaldessa Dolors Sabater, de Guanyem Badalona en Comú, ha justificat aquest pacte perquè entén que el que compta és la suma de regidors i no pas els representants municipals de la llista més votada. Sabater ha refermat que "som una plataforma ciutadana i ens definim com el punt de trobada entre els independentistes i els federalistes".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3