2324 - 04/02/2014

La publicitat de les balances fiscals per part del Ministeri d'Hisenda ha encapçalat el programa d'avui. Finalment, el titular del departament, Cristóbal Montoro, s'ha decidit a fer públiques les temudes balances fiscals. La presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre, a través del programa "Els matins" de TV3, ha reclamat la transparència d'aquests comptes. Aguirre és una de les veus autoritzades del PP que també vol que es faci la llum en aquest àmbit.

Els tertulians d'avui, Toni Bolaño, Bernat Dedéu i Quico Sallés, també han tractat de la decisió del Consell de Garanties Estatutàries de portar "la llei Wet" al Trobunal Constitucional. Almenys s'han trobat nou articles inconstitucionals, com ara el que qüestiona que la llei pugui jutjar el repartiment lingüístic a les aules que decideixi la Generalitat de Catalunya.

La resposta que la Fundació Catalanista i Demòcrata --CatDem--, a través del seu director Francesc Sánchez, sobre les vint preguntes de la FAES contra el nacionalisme català ha estat tractada a la meitat del programa. CatDem pensa rebatre els postulats antiindependentistes de la FAES i, sobretot, desbaratar els seus plantejaments catastrofistes d'una hipotètica Catalunya segrageda d'Espanya.

I, per acabar, les dades de l'atur del mes de gener. A Catalunya ha pujat un 1,44%, és a dir, ara hi ha 633.871 aturats. Però respecte al gener de l'any passat, ha baixat en unes 30.000 persones. Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social, han baixat al gener i també al còmput de fa un any. En total hi ha 2.848.000 afiliats a Catalunya i a Espanya, 16.173.000

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3