2324 - 01/10/2014

Per 88 "sí" i 44 "no" el Parlament ha decidit crear la Comissió de Control de Consultes.
El grup parlamentari de Ciutadans ha decidit prèviament abandonar l'hemicicle per no participar en la votació que creuen il.legal després que, dilluns, el Tribunal Constitucional suspengués la Llei de Consultes i el Decret convocant la consulta per la independència del 9 de novembre.
Al programa hem repassat aquest ple del Parlament en què els representants del Partit Popular han escenificat amb les mans enlaire que no votaven aquesta proposta.
Els representants del Convergència i Unió, Jordi Turull, i del PP, Santi Rodríguez, han acaparat els minuts de la tertúlia.
Turull no ha volgut desvelar quin és punt en què consideraran que ja no es pot anar més enllà en la campanya electoral. I Rodríguez ha insistit que la Constitució fixa que la sobirania resideix en tots els espanyols i una part no pot decidir sobre el que afecta a tots.
Turull ha respost que això mateix és el que es va fer quan es va votar l'Estatut, que una part va decidir sobre el que afecta a tots.
Finalment hem revisat una editorial de la prestigiosa revista econòmca Bloomberg que una editorial ha recomanat Rajoy que permeti la consulta.
I també hem donat una ullada a les protestes a Hong Kong en contra dels límits que el govern xinès vol imposar als candidats a les eleccions.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3