Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
L'autor de "Bailar pegados" conversa amb Eloi Vila

Sergio Dalma: "No m'agradaria arrossegar-me pels escenaris a certa edat"

Amb un estil musical que sobreviu a les tendències, Sergio Dalma ha edificat una llarga carrera musical, amb alts i baixos, diu, des de l'enlairament amb el "Bailar pegados", l'any 91. Ara té nou disc i ha pujat "Al cotxe!".

El sabadellenc Josep Capdevila, Sergio Dalma, va començar en el món de la música als 16 anys i actualment en té 55, però ha pujat al cotxe d'Eloi Vila amb la il·lusió intacta pel seu últim disc. Es diu, amb aquest esperit jove, "30 y tanto", un recull de cançons on els moltíssims seguidors que té el retroben amb l'aire del que sap que encara pot seduir més d'una generació. Sense nostàlgies.

 

 

"Tinc la sort que soc intèrpret i he pogut treballar amb autors joves. 'Solo para ti', 'Bailar pegados', 'Galilea' són temes que em van donar els seus autors i que el públic va convertir en èxits".

 

El trampolí d'Eurovisió

Sergio Dalma a Eurovisió, el 1991  

 

No és el primer intèrpret d'Eurovisió que acompanya Eloi Vila "Al cotxe", però sí el que va obtenir el millor resultat, un quart lloc el 1991 a Roma. Va començar a triomfar de debò gràcies a l'aposta de la discogràfica catalana Horus, que fins a aquell moment editava cantants de flamenc i que el va promoure com a solista, malgrat que el que estigués de moda fossin les bandes.

 

 

"Hi ha hagut un abans i un després de 'Bailar pegados'. En aquell moment Eurovisió era encara una festa familiar; ara és un altre tipus de festival, que té el seu valor també, però ha canviat molt."

 

Familiar i de peus a terra

Sergio Dalma viu bé la fama i el tracte que li ha donat el públic al carrer. També gaudeix de la vida quan baixa de l'escenari i torna a ser el Josep Capdevila que passeja o va al mercat. Es defineix com una persona passional i familiar, "un home de peus a terra", que sap d'on ve.

Assegura que quan actua pateix sempre; sobretot quan hi ha la seva família entre el públic: els seus pares, que l'acompanyen des de l'inici de la seva carrera ("El meu pare era com la mare de la Pantoja", comenta entre bromes) i el seu fill Sergi, l'espectador que més l'impressiona tenir al davant.

 

 

"La meva mare quan ve a un concert em diu que pateix molt... ni que fos un torero... És normal que a un cantant se li escapi un gall... el Messi quan llança un penal a vegades també el falla."

 

Retorn als escenaris

Portada del nou disc de Sergio Dalma  

 

Ara, Dalma afina la veu perquè d'aquí pocs dies torna als escenaris, amb "30 y tanto" i no pensa encara a retirar-se. Assegura que voldria adonar-se de quan ho ha de fer, una cosa que és difícil "en una feina tan addictiva com aquesta".  

 

 

"Encara tinc energia i força, però no crec que em vegi molt gran als escenaris. El públic m'ha vist envellir, però no m'agradaria que em veiessin arrossegar-me pels escenaris."

 

La cantautora Núria Graham no ha dubtat a acceptar la proposta de l'Eloi Vila, i al mateix programa ha omplert de música "Al cotxe!", guitarra acústica en mà.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut