Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
L'actriu ha pujat "Al cotxe" amb Eloi Vila

Núria Prims: "Vaig fer cas al cor i vaig deixar la professió; vaig tornar per la mateixa raó"

Dones amb caràcter: la Joana de "La fossa", la Carlana d'"Incerta glòria" i la Mariona Montsolís de "Nissaga de poder". La persona és com els papers a què dona vida? "Interpreto personatges forts, però ma mare diu que soc una bleda"

L'agenda laboral de Núria Prims bull. La veiem a "La fossa", la nova ficció de TV3; roda als platós de Terrassa "Hache" per a Netflix i el 27 de març estrena al Teatre Principal de Mallorca "Clitemnestra", sota les ordres d'Agustí Villaronga, amb qui l'actriu manté un lligam especial des que li va demanar que tornés a l'ofici per rodar amb ell. Camí d'un d'aquests rodatges que la tenen tan atrafegada, Núria Prims ha compartit una estona amb l'Eloi Vila a "Al cotxe", una conversa que ha servit per recordar una carrera que va començar amb tan sols 21 anys.  

 

L'actriu Núria Prims amb l'Eloi Vila a
L'actriu Núria Prims amb Eloi Vila a "Al cotxe" (CCMA)

 

Una allau de projectes i dubtes

Però Prims no sempre s'ha sentit tan còmoda exposada davant el públic. Diu que no va viure bé la popularitat dels seus inicis. Després del debut amb "Historias del Kronen" de Montxo Armendáriz -basada en la novel·la homònima de l'escriptor José Ángel Mañas- i la sèrie de TV3 "Nissaga de poder", on interpretava la Mariona Montsolís, van venir una allau de projectes i també una allau de dubtes personals.

 

 

 

Va rodar a les ordres de Jordà, Colomo, Oristrell i Soler, entre molts d'altres, i va participar a sèries de televisió (a TV3, per exemple, a "16 dobles", i a Madrid a "Hospital Central"), rodatges que l'obligaven a viure en itinerància d'una ciutat a una altra, fins que el naixement del seu fill Nur la va fer parar i anar a viure a Menorca amb ell. Lluny dels platós i prop de la natura. "Vaig escoltar el cor i vaig desaparèixer de la professió, però vaig estar vivint", explica.

 

"Jo, ser actriu no m'ho agafava com una feina, sinó como una il·lusió, i si la il·lusió es converteix en un problema perquè no estàs amb el teu fill, perquè tens una inestabilitat econòmica, irregularitat d'horaris..."

 

Un elogi per compartir

Ella mateixa afirma que té poc a veure amb els personatges de dones fortes i combatives que li escriuen habitualment ("interpreto personatges forts, però ma mare diu que soc una bleda"). També que no s'agrada mai quan es veu a la pantalla. Ni tan sols quan la interpretació rep l'elogi unànime, com és el cas de la Carlana d'"Incerta glòria", per al qual va rebre el Goya revelació.

 

Eloi Vila: "Ni amb 'Incerta glòria'?"

Núria Prims: "Sí, és un projecte preciós, on tothom va treballar molt bé, però quan veig els meus plans, dic 'però per favor, què vaig fer aquí, que no ho vegi ningú' i et gires i hi ha dues mil persones a la sala."

 

Núria Prims va posar-se en la pell de la Carlana al film
Núria Prims va posar-se en la pell de la Carlana al film "Incerta glòria" (CCMA)

 

Tot torna a començar  

Precisament explica que va ser la trucada del director Agustí Villaronga  -amb qui torna a compartir projecte, en aquest cas, el muntatge teatral "Clitemnestra", que s'estrena aviat al Teatre Principal de Mallorca- el que la va empènyer a tornar a posar-se novament davant les càmeres.

 

 

"La trucada d'Agustí Villaronga va ser un despertar en molts aspectes. Al principi em va fer por, pel que deixava a Menorca, però jo l'admirava molt i em sabia molt greu no treballar amb ell. Vaig tornar a fer cas del que em deia el cor."

 

Des d'aquell moment ja no ha parat de rebre i acceptar projectes. Ara, per al futur, demana estabilitat, en una professió que, malgrat els alts i baixos que comporta, Núria Prims ha decidit que sí que li agrada per viure.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut