Avui, a les 22.40, a TV3

"Al costat de l'enemic": quan tot sembla perdut, un acte de coratge ho canvia tot

Inspirada en una història real, la pel·lícula explica com en els darrers mesos de la Segona Guerra Mundial un jove jueu fa veure que és un oficial alemany per intentar salvar la seva família i la d'altres jueus.

L'any 1944, cap a les acaballes de la Segona Guerra Mundial, l'exèrcit alemany envaeix Hongria amb l'excusa d'assegurar les defenses del Tercer Reich davant de l'avanç de les tropes soviètiques des del front oriental. Però la invasió té també un altre propòsit, l'holocaust dels jueus hongaresos i d'altres països que s'han refugiat a Hongria. Alguns d'aquests jueus hongaresos, però, s'organitzaran com podran per combatre heroicament contra les forces nazis des de l'anonimat, mirant d'aconseguir salconduits per a tots els jueus hongaresos i duent a terme missions de rescat per intentar salvar milers de persones que els alemanys volen assassinar o dur als camps de concentració.

FITXA TÈCNICA

Títol original: Walking with the enemy
Direcció: Mark Schmidt
Guió: Kenny Golde, Mark Schmidt, Randy Williams, Brian Schmidt, Christopher Williams
Intèrprets: Jonas Armstrong, Ben Kingsley, Hannah Tointon, Simon Kunz, Shane Taylor,Burn Gorman, Simon Dutton, William Hope, Flora Spencer-Longhurst,Charles Hubbell, Simon Hepworth, Jade Moulla, Andrew Brooke, Mark Wingett, Roxanna Ravenor
Producció: Liberty Studios, 2013 
Durada: 108 minuts
País: Romania
Fotografia: Dean Cundey
Música: Tim Williams

Anar al contingut