Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Una ruta per les comarques del nord de Catalunya

Rigoberta Bandini: "Les meves cançons s'han escoltat en condicions tan íntimes que no són com qualsevol altra"

Judit Mascó recorre el singular paisatge del cap de Creus amb l'alter ego musical de Paula Ribó, que defineix la seva música com "melancòlica i alhora de celebració"

En aquest capítol d'"Aire lliure", Judit Mascó viatja al nord del país i fa parada al Parc Natural del Cap de Creus. Allà es troba amb Rigoberta Bandini, el nom artístic de Paula Ribó. L'artista barcelonina és autora de hits com "Too many drugs", "Perra" i, recentment, de la capçalera de "Buga-Buga", "El món continuarà girant", que l'han consagrada com un dels fenòmens musicals del darrer any.

Rigoberta Bandini i Judit Mascó s'endinsen en el parc natural del Cap de Creus.

Judit Mascó: Amb qui parlo ara: Paula o Rigoberta?
Rigoberta Bandini: Amb la Paula, crec. La línia a vegades és molt fina: qui composa a partir de les seves experiències és la Paula, i la Rigoberta és qui transmet el missatge al públic.

J.M.: Rigoberta Bandini, m'encanta el nom. D'on l'has tret?
R.B.: Quan em va venir, el vaig trobar exòtic i alhora còmic.

Rigoberta Bandini: "La meva música és melancòlica i alhora celebració"

J.M.: Vas començar amb el doblatge de ben petita.
R.B.: Vaig començar amb "Caillou" i després pel·lícules de Disney com "Brave" i "Zootròpolis".

J.M.: Ets la veu de tots aquests personatges...
R.B.: Mai no li donava importància. M'agrada el doblatge perquè és anònim, i per mi era una mena d'activitat extraescolar.

J.M.: Després vau crear The Mamzelles, amb el famós anunci d'Envàs on vas.
R.B.: The Mamzelles va ser el nostre inici com a creadores, i crec que Rigoberta no existiria si això no hagués passat.

J.M.: I d'un dia per l'altre, i en plena pandèmia, neix Rigoberta Bandini. A partir de llavors, èxit.
R.B.: La vida és molt forta... Penso que a vegades les coses passen quan han de passar, i d'alguna manera, jo sabia que això arribaria. La meva música és melancòlica i alhora celebració, i té esperança, o almenys aquesta és la meva intenció. Aquest mix va fer que la gent hi connectés molt, i ara ho estic rebent als concerts. Al final, són cançons que han escoltat en condicions tan íntimes que no són cançons com qualsevol altre.

Bandini: "La Rigoberta fa una d'esport als concerts que Déu n'hi do"

J.M.: Qui fa més esport, la Paula o la Rigoberta?
R.B.: Cap de les dues en fa massa. La Rigoberta fa una d'esport als concerts que Déu n'hi do. I la Paula ha començat a fer ioga fa poc, perquè notava que per als concerts necessitava recuperar el centre.

J.M.: Rigoberta s'ha lluït molt amb el teu últim senzill, 'Perra'.
R.B.: Jugo amb la confusió de què vol dir ser una 'perra'. Per mi, és un himne d'alliberació. En realitat, i com a bona Taure, el que dic a la cançó és que l'únic que vull és que em deixeu estar ajaguda al sofà menjant els diumenges.

En aquest capítol d'"Aire lliure", Judit Mascó continua visitant el nord del país amb el cuiner Nandu Jubany, que l'acompanya a fer el camí de ronda entre Llançà i Colera i a practicar rem en mar obert en un antic llagut. També visitarà les jugadores de l'equip de rugbi del Dragons de Perpinyà i s'endinsarà en les entranyes del Canigó per fer-hi espeleologia.

ARXIVAT A:
CulturaRigoberta Bandini
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut