Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
"Aire lliure", a Laetània: des del Barcelonès fins al Maresme

Mag Lari: "No vull fer creure que tinc poders divins. El que faig és il·lusionar"

Judit Mascó ha portat a passejar el Mag Lari per la carretera de les Aigües, a Barcelona. Una passejada amb vistes a la ciutat, on la model ha descobert el secret més ben guardat dels mags: la clau per il·lusionar els espectadors.

Abans d'enfilar cap a la muntanya, el mag Lari ha convidat la Judit Mascó a la seva escola de màgia per aprendre a fer jocs de mans. Ha estat la primera parada d'un trajecte on el mag ens ha explicat algunes especificitats del seu món, que envoltat de misteri, engloba pràctiques ben diverses.

Judit Mascó apren a fer jocs de mans amb el Mag Lari a "Aire lliure" (tv3)

 

Mag Lari:
Has dit més d'una vegada la paraula "truc": "Això és un truc, el truc de la Mascó".  Nosaltres, els mags, sempre li diem "joc de mans" perquè el truc és la part més lletja del joc de mans. Nosaltres el que fem és il·lusionar.

Judit Mascó:
Ni que fos una experta!

Mag Lari:
Crec que t'hauries de matricular a l'escola.

Judit Mascó:
Però jo no faig un programa de màgia, sinó un programa d'esports. Tu com portes l'esport? M'han dit que caminar t'agrada molt.

Mag Lari:
Sí, jo soc de caminar, de la petanca, dels escacs... Tots aquests tipus d'esports m'agaden molt.


Judit Mascó:
Tu fas esport, perquè per fer els teus espectacles has d'estar en forma! Jo t'he vist damunt d'un escenari i ho deus necessitar, per l'activitat que comporta.

Mag Lari:
Esport no en faig. Si em dius si sóc una persona esportista, t'he de dir que no. El que sí que m'agrada és entrenar una miqueta a casa, perquè em poso aquestes jaquetes tan ajustades i tan entallades que a la mínima que m'engreixo m'ho noto. Faig el mínim, per estar visible damunt l'escenari.

 

Judit Mascó i el Mag Lari a "Aire lliure" (Tv3)

 

A la part alta de la carretera de les Aigües, la Judit i el Mag Lari han compartit les vistes privilegides de la ciutat de Barcelona i han parat atenció en un edifici singular que destaca enmig de tot el paisatge: la Sagrada Família.

 

Judit Mascó:
Aquesta ciutat es un luxe, que tinguem la carretera de les Aigües, tot aquest passeig que es pot fer en bici, corrent... I és tan aprop, tan assequible. De fet, jo vinc caminant amb el gos. 

Veus aquest edifici tan emblemàtic de la ciutat? 

Mag Lari:
Està en obres.

Judit Mascó:
Sí, està en obres.  És la Sagrada Família. Tu què en faries? La faries desaparèixer?

Mag Lari:
No, jo faria així (frega els dits) i que estigués acabada de construïr.

 

 


Durant la conversa, la Judit Mascó ha aprofitat també per descobrir alguns dels secrets de la professió del Mag Lari.  Fa un quart de segle que és mag. Ha fet més de 2.500 funcions i ho ha celebrat amb el seu últim espectacle "25 il·lusions". Pas a pas, han xerrat sobre projectes de futur, sobre màgia blanca i màgia negra i sobre la rivalitat entre mags.  Ara que tornen a viure una època de gran eclosió, com la que van viure el màgic Andreu, Juan Tamariz o David Copperfield.


Judit Mascó:
M'agradaria parlar una miqueta de la teva feina. Vaig anar veure el teu espectacle "25 il·lusions", que per cert em va entusiasmar. Ara què fas?


Mag Lari:
Bé, ja estic pensant en l'espectacle següent, suposo que tardarem una miqueta a tenir-lo a punt. Ben bé, dos anys encara. Ara aprofitem per girar aquest; anirem a Madrid a fer-ho. Mentrestant, tinc temps per preparar el nou.

Judit Mascó:
Has dit "Madrid" i m'ha vingut al cap el Mago pop (que torna a TV3 el dia 30 de juliol, amb una nova entrega de "Res és impossible"). Hi ha rivalitat entre els mags? Què tal et portes amb el Mago Pop?

Mag Lari:
La gent sembla que té ganes que ens odiem.

Judit Mascó:
Em fa una mica de "morbillo" que m'ho expliquis.

Mag Lari:
Amb l'Antonio ens coneixem des de fa molts anys i ens estimem molt. De fet, l'espectacle que ha fet a Madrid i el que ara fa a Barcelona, em va demanar que el dirigís jo. Per tant, això que la gent pensa sobre els mags, que som propietaris dels nostres jocs, dels nostres secrets no és cert.

Judit Mascó:
I que no els compartiu amb ningú. Jo ho entendria, fins i tot.

 

"Amb l'Antonio, el Mago Pop,  ens coneixem de fa molts anys i ens estimem molt. La gent sembla que té ganes que ens odiem"

 

Mag Lari:
I que ens molesta molt que un mag de la competència faci un joc de mans nostre... Tot això és mentida. Els jocs de mans són un corpus que ens pertanyen a tots i ens demanem ajuda mutuament. T'ho has cregut o no?

Judit Mascó:
A mitges, perquè et conec...

 

 

De la màgia a l'il·lusionisme

Judit Mascó:
A tu t'agrada parlar més de màgia (que té una connotació negativa, que pot fer por)  o d'il·lusionisme, que és en positiu?

Mag Lari:
La màgia és un concepte més genèric. Tant fem màgia nosaltres, els il·lusionistes, com la gent que tira les cartes del tarot. La màgia blanca i la màgia negra. El que passa és que nosaltres no intentem fer creure ningú que tenim poders. El que tira les cartes del tarot, sí que que et vol fer creure que té un poder diví que li permet endevinar el futur. Tu, t'ho pots creure o no. Quan la gent paga l'entrada del teatre ja sap que el que veurà és mentida.  El que passa és que nosaltres tenim un secret que no expliquem, aquesta és la gràcia. Per això ens diem "il·lusionistes", perquè volem il·lusionar l'espectador. No volem enganyar, ni li volem fer creure que tenim poders de veritat.

 

"Quan la gent paga l'entrada del teatre ja sap que el que veurà és mentida, el que passa que nosaltres tenim un secret que no l'expliquem, per això ens diem il·lusionistes"

 

Judit Mascó i el Mag Lari a "Aire lliure" (TV3)

 

Judit Mascó:
Es bonica l'explicació. És curiós.  Tu saps que és mentida, però no li trobes explicació de cap de les maneres i això és el que et sorprèn.

Mag Lari:
Els il·lusionistes també necessitem que l'espectador sigui un espectador "xulo".

Judit Mascó:
Receptiu.

Mag Lari:
Sí, amb ganes. Algú que no desconfiï tota l'estona.  Perquè si busques la trampa, no en gaudeixes. Això es com veure una peli, i de cop i volta, el protagonista es mor. Si tu dius que no s'ha mort perquè es un actor, no t'emocionaràs mai. T'has de deixar anar, perquè nosaltres, de fet tots els artistes, treballem amb l'emoció. I la màgia, provoca una emoció molt xula, que és la de la sorpresa.

Judit Mascó:
Això m'ha agradat molt. Tot el que expliques tu, m'agrada molt.

Mag Lari:
Quin rotllo t'he fotut ara, eh?

Judit Mascó:
És màgic...

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut