• Àgora - 08/07/2013
  Veure vídeo

  Àgora - 08/07/2013

  Últim "Àgora". Xavier Bosch entrevista Toni Soler, comissari dels actes de commemoració del tricentenari dels fets del 1714 a Barcelona. Quina significació política tindrà aquesta celebració? Serà una commemoració transversal? Quins actes es faran durant l'any? Amb quins arguments es pot rebatre la polèmica?

  En l'últim "Àgora" també es recorden alguns dels millors moments i dels personatges del món de la política, el pensament, la cultura i l'economia que han passat pel programa en els catorze anys d'emissió.

  Últim "Àgora". Xavier Bosch entrevista Toni Soler, comissari dels actes de commemoració del tricentenari dels fets del 1714 a Barcelona. Quina significació política tindrà aquesta celebració? Serà una commemoració transversal? Quins actes es faran durant l'any? Amb quins arguments es pot rebatre la polèmica? En l'últim "Àgora" també es recorden alguns dels millors moments i dels personatges del món de la política, el pensament, la cultura i l'economia que han passat pel programa en els catorze anys d'emissió.

 • Àgora - 25/02/2013
  Veure vídeo

  Àgora - 25/02/2013

  Aquest dilluns, Xavier Bosch entrevista el periodista d'investigació Fernando Rueda, màxim especialista espanyol en espionatge, i Miquel Sellarès, president del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya i creador dels Mossos d'Esquadra. Amb ells respondrem als interrogants generats pels últims escàndols al voltant del presumpte espionatge polític. Quants agents secrets té l'estat a Catalunya? Qui ens vigila? Des de quan? Com treballa, l'espionatge espanyol?
  "Àgora" també tractarà el futur de la telefonia mòbil, just el dia en què s'inaugura el Mobile World Congress de Barcelona. Al món hi ha 1.300 milions de smartphones en funcionament. Cada cop seran més intel·ligents i menys telèfons?
  Ho preguntarem a l'empresari del sector tecnològic i expositor en el congrés de telefonia Dídac Lee i al periodista especialitzat en noves tecnologies Albert Cuesta.

  Aquest dilluns, Xavier Bosch entrevista el periodista d'investigació Fernando Rueda, màxim especialista espanyol en espionatge, i Miquel Sellarès, president del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya i creador dels Mossos d'Esquadra. Amb ells respondrem als interrogants generats pels últims escàndols al voltant del presumpte espionatge polític. Quants agents secrets té l'estat a Catalunya? Qui ens vigila? Des de quan? Com treballa, l'espionatge espanyol? "Àgora" també tractarà el futur de la telefonia mòbil, just el dia en què s'inaugura el Mobile World Congress de Barcelona. Al món hi ha 1.300 milions de smartphones en funcionament. Cada cop seran més intel·ligents i menys telèfons? Ho preguntarem a l'empresari del sector tecnològic i expositor en el congrés de telefonia Dídac Lee i al periodista especialitzat en noves tecnologies Albert Cuesta.

 • Entrevista David Fernàndez de la CUP
  Veure vídeo

  Entrevista David Fernàndez de la CUP

  Xavier Bosch entrevista el diputat de la CUP David Fernàndez. La CUP afirma que és el cavall de Troia de les classes populars al Parlament. Per què? Què volen dir quan s'anomenen "hackers de l'impossible"?

  Xavier Bosch entrevista el diputat de la CUP David Fernàndez. La CUP afirma que és el cavall de Troia de les classes populars al Parlament. Per què? Què volen dir quan s'anomenen "hackers de l'impossible"?

 • Àgora - 17/12/2012
  Veure vídeo

  Àgora - 17/12/2012

  "Àgora" tanca l'any entrevistant tres figures clau per entendre el 2012: Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, l'entitat organitzadora de la manifestació de la Diada, que ha trasbalsat tota la política catalana; Ada Colau, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, l'entitat que ha encapçalat la lluita contra els desnonaments, i Jaume Plensa, l'artista català viu més universal.

  "Àgora" tanca l'any entrevistant tres figures clau per entendre el 2012: Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, l'entitat organitzadora de la manifestació de la Diada, que ha trasbalsat tota la política catalana; Ada Colau, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, l'entitat que ha encapçalat la lluita contra els desnonaments, i Jaume Plensa, l'artista català viu més universal.

 • Àgora - 10/12/2012
  Veure vídeo

  Àgora - 10/12/2012

  El català a l'escola, amb Joaquim Arenas, Rosa Cañadell i Àlex Castillo, i entrevista amb el Dr. Rafael Rosell

  Dilluns s'abordarà la polèmica generada per l'avantprojecte de reforma educativa proposat pel ministre Wert. La immersió lingüística té els dies comptats? Com respondrà la comunitat educativa catalana si la "llei Wert" tira endavant? "Àgora" ho debatrà amb Joaquim Arenas, pedagog i impulsor de la immersió; Rosa Cañadell, portaveu d'USTEC-STEs, i Àlex Castillo, portaveu de la FAPAC.

  I també, en la setmana de La marató de TV3, Xavier Bosch analitzarà el càncer de pulmó. Per què puja tant entre les dones? Ho respondrà el doctor Rafael Rosell, cap del servei d'oncologia mèdica de l'Hospital Germans Trias i Pujol, de Badalona.

  El català a l'escola, amb Joaquim Arenas, Rosa Cañadell i Àlex Castillo, i entrevista amb el Dr. Rafael Rosell Dilluns s'abordarà la polèmica generada per l'avantprojecte de reforma educativa proposat pel ministre Wert. La immersió lingüística té els dies comptats? Com respondrà la comunitat educativa catalana si la "llei Wert" tira endavant? "Àgora" ho debatrà amb Joaquim Arenas, pedagog i impulsor de la immersió; Rosa Cañadell, portaveu d'USTEC-STEs, i Àlex Castillo, portaveu de la FAPAC. I també, en la setmana de La marató de TV3, Xavier Bosch analitzarà el càncer de pulmó. Per què puja tant entre les dones? Ho respondrà el doctor Rafael Rosell, cap del servei d'oncologia mèdica de l'Hospital Germans Trias i Pujol, de Badalona.

 • Entrevista Marta Rovira + "el banc dolent"
  Veure vídeo

  Entrevista Marta Rovira + "el banc dolent"

  Entrevista a Marta Rovira, secretària general d'ERC i anàlisi del banc dolent amb Anton Gasol, analista financer

  Per què Esquerra renuncia a entrar al govern? Es pot garantir un govern estable sense entrar-hi? Investidura i pressupostos, a canvi de què? Per respondre a aquestes qüestions, Xavier Bosch entrevista Marta Rovira, secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya.

  "Àgora" també explica què és el "banc dolent" i analitzarà les seves repercussions en el mercat immobiliari. Ho farà amb el doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i analista financer Anton Gasol.

  Entrevista a Marta Rovira, secretària general d'ERC i anàlisi del banc dolent amb Anton Gasol, analista financer Per què Esquerra renuncia a entrar al govern? Es pot garantir un govern estable sense entrar-hi? Investidura i pressupostos, a canvi de què? Per respondre a aquestes qüestions, Xavier Bosch entrevista Marta Rovira, secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya. "Àgora" també explica què és el "banc dolent" i analitzarà les seves repercussions en el mercat immobiliari. Ho farà amb el doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i analista financer Anton Gasol.

 • Àgora - 26/11/2012
  Veure vídeo

  Àgora - 26/11/2012

  ANÀLISI DE L'ENDEMÀ, amb Salvador Cardús, Núria Chinchilla, Joan Marcet i Jordi Sauret

  Aquest dilluns, "Àgora"dedica la seva emissió a an
  alitzar els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya del 2012.
  Xavier Bosch reunirà els analistes i politòlegs:

  -Salvador Cardús, sociòleg de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB
  -Núria Chinchilla, professora de l'IESE i presidenta de l'associació Acció per la Democràcia
  -Joan Marcet, director de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) i professor de Dret Constitucional de la UAB
  -Jordi Sauret, sociòleg i director de l'Institut Feedback de Sociologia

  ANÀLISI DE L'ENDEMÀ, amb Salvador Cardús, Núria Chinchilla, Joan Marcet i Jordi Sauret Aquest dilluns, "Àgora"dedica la seva emissió a analitzar els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya del 2012. Xavier Bosch reunirà els analistes i politòlegs: -Salvador Cardús, sociòleg de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB -Núria Chinchilla, professora de l'IESE i presidenta de l'associació Acció per la Democràcia -Joan Marcet, director de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) i professor de Dret Constitucional de la UAB -Jordi Sauret, sociòleg i director de l'Institut Feedback de Sociologia

 • Àgora - 06/11/2012
  Veure vídeo

  Àgora - 06/11/2012

  "Obama o Romney: les claus de les eleccions americanes" amb Martí Anglada i Ramon Rovira i "L'obesitat que no s'atura"
  amb la Dra. Reina García Closas i el Dr. Rafael Casas

  Aquest dilluns, quan falten vint-i-quatre hores per a les eleccions nord-americanes, "Àgora" n'analitzarà les claus: Barack Obama o Mitt Romney?
  Les enquestes apunten a una nova victòria d'Obama, però encara hi ha onze estats que ballen, i això podria capgirar els resultats.
  Ho analitzaran amb els excorresponsals de TV3 als Estats Units Martí Anglada i Ramon Rovira.
  Xavier Bosch també entrevistarà Reina García Closas, metgessa nutricionista, i Rafael Casas, psiquiatre i director científic de la Fundació Thao.
  L'Enquesta de Salut de Catalunya ha revelat que, per primera vegada, més de la meitat dels catalans tenen excés de pes i un de cada deu nens és obès.

  "Obama o Romney: les claus de les eleccions americanes" amb Martí Anglada i Ramon Rovira i "L'obesitat que no s'atura" amb la Dra. Reina García Closas i el Dr. Rafael Casas Aquest dilluns, quan falten vint-i-quatre hores per a les eleccions nord-americanes, "Àgora" n'analitzarà les claus: Barack Obama o Mitt Romney? Les enquestes apunten a una nova victòria d'Obama, però encara hi ha onze estats que ballen, i això podria capgirar els resultats. Ho analitzaran amb els excorresponsals de TV3 als Estats Units Martí Anglada i Ramon Rovira. Xavier Bosch també entrevistarà Reina García Closas, metgessa nutricionista, i Rafael Casas, psiquiatre i director científic de la Fundació Thao. L'Enquesta de Salut de Catalunya ha revelat que, per primera vegada, més de la meitat dels catalans tenen excés de pes i un de cada deu nens és obès.

 • Àgora - 29/10/2012
  Veure vídeo

  Àgora - 29/10/2012

  "Àgora" analitza el projecte de Barcelona World, el parc temàtic més gran d'Europa, que s'ha d'inaugurar d'aquí a quatre anys. Qui hi ha al darrere? Com es va gestar el projecte? És el model turístic que volem? Calia una alternativa a Eurovegas?

  Ho preguntaran a:

  Xavier Adserà, conseller delegat de Veremonte, l'empresa promotora de Barcelona World.
  Xavier Bosch també parlarà de les persones que estan en situació de pobresa, amb:
  Ramon Barnera, director de Càritas Diocesana de Girona
  Jordi Peix, vicepresident de la Fundació Banc dels Aliments

  Fa poc, Càritas ha rebut la Medalla d'Or del Parlament, i el Banc dels Aliments, el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia.

  "Àgora" analitza el projecte de Barcelona World, el parc temàtic més gran d'Europa, que s'ha d'inaugurar d'aquí a quatre anys. Qui hi ha al darrere? Com es va gestar el projecte? És el model turístic que volem? Calia una alternativa a Eurovegas? Ho preguntaran a: Xavier Adserà, conseller delegat de Veremonte, l'empresa promotora de Barcelona World. Xavier Bosch també parlarà de les persones que estan en situació de pobresa, amb: Ramon Barnera, director de Càritas Diocesana de Girona Jordi Peix, vicepresident de la Fundació Banc dels Aliments Fa poc, Càritas ha rebut la Medalla d'Or del Parlament, i el Banc dels Aliments, el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia.

 • "Eleccions a Euskadi i Galícia, l'endemà"+"El drama de Síria"
  Veure vídeo

  "Eleccions a Euskadi i Galícia, l'endemà"+"El drama de Síria"

  "Eleccions a Euskadi i Galícia, l'endemà"

  Amb Martín Aramburu, Montserrat Nebrera i Joan Subirats i "El drama de Síria" Amb Samir Aita />
  Després del seguiment de la jornada electoral a TV3 i al 3/24, els que vulguin aprofundir en les realitats basca i gallega decidides pels seus electors a les urnes tenen l'opció de fer-ho a l'edició d'"Àgora" d'aquest dilluns.

  "Àgora" n'interpretarà els resultats. Euskadi estrena el primer govern sense ETA. Quin paper hi tindrà l'esquerra abertzale? Galícia pot ser un punt d'inflexió per a Rajoy? Aquests dos nous escenaris influiran en la campanya catalana?

  Xavier Bosch ho analitzarà amb:

  Martin Aramburu, politòleg basc.
  Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política de la UAB.
  Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC.

  A més de repassar els resultats electorals, Xavier Bosch entrevistarà Samir Aita, opositor al règim de Bashar Al-Assad i director de l'edició àrab de Le Monde Diplomatique, per analitzar el drama de Síria.

  "Eleccions a Euskadi i Galícia, l'endemà" Amb Martín Aramburu, Montserrat Nebrera i Joan Subirats i "El drama de Síria" Amb Samir Aita Després del seguiment de la jornada electoral a TV3 i al 3/24, els que vulguin aprofundir en les realitats basca i gallega decidides pels seus electors a les urnes tenen l'opció de fer-ho a l'edició d'"Àgora" d'aquest dilluns. "Àgora" n'interpretarà els resultats. Euskadi estrena el primer govern sense ETA. Quin paper hi tindrà l'esquerra abertzale? Galícia pot ser un punt d'inflexió per a Rajoy? Aquests dos nous escenaris influiran en la campanya catalana? Xavier Bosch ho analitzarà amb: Martin Aramburu, politòleg basc. Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política de la UAB. Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC. A més de repassar els resultats electorals, Xavier Bosch entrevistarà Samir Aita, opositor al règim de Bashar Al-Assad i director de l'edició àrab de Le Monde Diplomatique, per analitzar el drama de Síria.

 • Àgora - 15/10/2012
  Veure vídeo

  Àgora - 15/10/2012

  "Quin preu volem pagar per la cultura?"

  Amb Anna Rosa Cisquella, Bartomeu Marí, Isona Passola, Ester Pujol i Neo Sala

  Aquest
  dilluns, "Àgora" es preguntarà quin preu es vol pagar per la cultura. Concerts, museus, llibres, teatres i cinemes pateixen la crisi.

  Els impostos han fet apujar els preus i les retallades fan disminuir els pressupostos, en el moment en què els espectadors tenen menys per gastar. Cal un canvi de model? Què ens hi juguem, afeblint la cultura?

  Xavier Bosch ho debatrà amb:

  Anna Rosa Cisquella, productora executiva de Dagoll Dagom
  Bartomeu Marí, director del MACBA
  Isona Passola, productora de cinema
  Ester Pujol, directora editorial d'Edicions 62
  Neo Sala, promotor musical i fundador de Doctor Music.

  "Quin preu volem pagar per la cultura?" Amb Anna Rosa Cisquella, Bartomeu Marí, Isona Passola, Ester Pujol i Neo Sala Aquest dilluns, "Àgora" es preguntarà quin preu es vol pagar per la cultura. Concerts, museus, llibres, teatres i cinemes pateixen la crisi. Els impostos han fet apujar els preus i les retallades fan disminuir els pressupostos, en el moment en què els espectadors tenen menys per gastar. Cal un canvi de model? Què ens hi juguem, afeblint la cultura? Xavier Bosch ho debatrà amb: Anna Rosa Cisquella, productora executiva de Dagoll Dagom Bartomeu Marí, director del MACBA Isona Passola, productora de cinema Ester Pujol, directora editorial d'Edicions 62 Neo Sala, promotor musical i fundador de Doctor Music.

 • Àgora - 08/10/2012
  Veure vídeo

  Àgora - 08/10/2012

  "Qui va robar el meu fill?" i "El preu del rescat", amb Jaume Ventura

  Aquest dilluns, "Àgora" abordarà el tema dels nadons robats. A Cata
  lunya ja són més de dues-centes les denúncies que investiga la fiscalia. El nombre de denúncies es multiplica mes rere mes. Per parlar d'aquesta qüestió, "Àgora" entrevista Ana Martín, presidenta de l'associació SOS Bebès Robats a Catalunya, i l'advocat Enrique Vila Torres, president de l'associació SOS Raíces. I entrevistaran testimonis de pares que busquen els seus fills, i de fills que busquen els seus pares.

  Xavier Bosch també entrevistarà Jaume Ventura, professor d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra, investigador del CREI i expert en macroeconomia i bombolles especulatives. Ens preguntem quin serà el preu que pagarà el país i els seus ciutadans pel rescat, que sembla imminent.

  "Qui va robar el meu fill?" i "El preu del rescat", amb Jaume Ventura Aquest dilluns, "Àgora" abordarà el tema dels nadons robats. A Catalunya ja són més de dues-centes les denúncies que investiga la fiscalia. El nombre de denúncies es multiplica mes rere mes. Per parlar d'aquesta qüestió, "Àgora" entrevista Ana Martín, presidenta de l'associació SOS Bebès Robats a Catalunya, i l'advocat Enrique Vila Torres, president de l'associació SOS Raíces. I entrevistaran testimonis de pares que busquen els seus fills, i de fills que busquen els seus pares. Xavier Bosch també entrevistarà Jaume Ventura, professor d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra, investigador del CREI i expert en macroeconomia i bombolles especulatives. Ens preguntem quin serà el preu que pagarà el país i els seus ciutadans pel rescat, que sembla imminent.

 • Àgora: Edició especial: entrevista al president de la Generalitat Artur Mas
  Veure vídeo

  Àgora: Edició especial: entrevista al president de la Generalitat Artur Mas

  "Àgora" edició especial - Entrevista al president de la Generalitat

  Dilluns, 1 d'octubre, Xavier Bosch entrevista el president Artur Mas,
  des del Palau de la Generalitat, en la vigília de la dissolució del Parlament.
  L'entrevista, d'uns seixanta minuts, s'emetrà poc abans de les 10 de la nit, just després del "Telenotícies Vespre" i "El temps".
  D'ençà de la manifestació de la Diada, s'han encadenat esdeveniments com la reunió amb Rajoy, el cop de porta al pacte fiscal, la convocatòria d'eleccions i el Debat de Política General, amb l'aprovació d'una moció sobiranista que emplaça el Parlament a fer una consulta en un termini de quatre anys. L'entrevista també versarà sobre la greu situació econòmica de Catalunya, les retallades i el balanç de la legislatura més curta de la història del Parlament d'ençà de la seva recuperació.

  "Àgora" edició especial - Entrevista al president de la Generalitat Dilluns, 1 d'octubre, Xavier Bosch entrevista el president Artur Mas, des del Palau de la Generalitat, en la vigília de la dissolució del Parlament. L'entrevista, d'uns seixanta minuts, s'emetrà poc abans de les 10 de la nit, just després del "Telenotícies Vespre" i "El temps". D'ençà de la manifestació de la Diada, s'han encadenat esdeveniments com la reunió amb Rajoy, el cop de porta al pacte fiscal, la convocatòria d'eleccions i el Debat de Política General, amb l'aprovació d'una moció sobiranista que emplaça el Parlament a fer una consulta en un termini de quatre anys. L'entrevista també versarà sobre la greu situació econòmica de Catalunya, les retallades i el balanç de la legislatura més curta de la història del Parlament d'ençà de la seva recuperació.

 • Àgora - 17/09/2012
  Veure vídeo

  Àgora - 17/09/2012

  Entrevista a Lluís Llach i "El genoma, desxifrat" amb Roderic Guigó, catedràtic de Biologia de la UPF.

  "Àgora" estrena la tretzena temporada, en què Xavier Bosch entrevistarà Lluís Llach, després de la gran manifestació de la Diada i la nova situació política que se'n deriva.

  Xavier Bosch també parlarà amb el científic Roderic Guigó, del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona sobre el funcionament del genoma humà i la descoberta aconseguida després de 9 anys d'investigació i presentada a Londres aquest mes de setembre. Roderic Guigó és un dels 24 científics que han aconseguit aquesta importantíssima fita.

  Entrevista a Lluís Llach i "El genoma, desxifrat" amb Roderic Guigó, catedràtic de Biologia de la UPF. "Àgora" estrena la tretzena temporada, en què Xavier Bosch entrevistarà Lluís Llach, després de la gran manifestació de la Diada i la nova situació política que se'n deriva. Xavier Bosch també parlarà amb el científic Roderic Guigó, del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona sobre el funcionament del genoma humà i la descoberta aconseguida després de 9 anys d'investigació i presentada a Londres aquest mes de setembre. Roderic Guigó és un dels 24 científics que han aconseguit aquesta importantíssima fita.

 • El pacte fiscal: el debat
  Veure vídeo

  El pacte fiscal: el debat

  El pacte fiscal: el debat. Amb Jordi Turull, CiU; Rocío Martínez-Sampere, PSC; Josep Enric Millo, PPC; Dolors Camats, ICV-EUiA; Anna Simó, ERC; Albert Rivera, C's, Uriel Bertran, SI; i Joan Laporta, diputat no adscrit.

  El pacte fiscal: el debat. Amb Jordi Turull, CiU; Rocío Martínez-Sampere, PSC; Josep Enric Millo, PPC; Dolors Camats, ICV-EUiA; Anna Simó, ERC; Albert Rivera, C's, Uriel Bertran, SI; i Joan Laporta, diputat no adscrit.

Anar al contingut