Sinopsi dels capítols

Passatgers surten de l'avió i accedeixen a l'edifici de l'aeroport a través d'un "finger"

"Aeroport" consta de 13 capítols que ens apropen a les vivències de cada dia de l'aeroport de Barcelona.

PLATAFORMA

Viatjar ja no és un luxe i per això els aeroports s'han convertit en les noves catedrals del món. Un formiguer ple de històries, tant de passatgers com dels que hi treballen. Com el Pau Franco, capatàs de rampa, que comença la jornada esbrinant si el seu equip ha ratllat un avió de 75 milions d'euros amb una escala. El Tomàs de Norwegian ha de quadrar la càrrega de 600 maletes en un matí i ens descobreix que es fer "un gusano" en argot maleter. I seguim uns avis que acomiaden a una neta que viu a Suècia i una parella de jubilats que els han canviat la maleta, o no.

PASSATGERS 

Tal com estan les coses, actualment l'experiència de viatjar en avió és tota una aventura. En aquest capítol perseguim una parella de francesos que arriben justos de temps i patim amb una passatgera amb el DNI caducat. Coneixem una estudiant que vola per primera vegada i que no té gaire clar com funciona el tema. També presentem un tàndem molt peculiar, l'Inma i la Laura, del punt d'informació de l'aeroport. I descobrim la pressió que es viu a rampa amb la Lourdes, la supervisora d'Iberia.

L'AVIÓ

Una de cada quatre persones té por de volar. Tot i això, l'avió és un transport molt segur. El programa comença seguint dos pilots que han d'aterrar amb un sol motor a causa d'un incendi. Coneixem els SPOTTERS, uns individus molt especials que recorren els aeroports de tot el món per fer fotografies a avions estel·lars com l'Airbus A380. Veurem la cara que se'ns posa quan ens diuen "overbooking" i coneixem una parella que han vingut a recollir la filla i el gendre però que han de esperar molt més del que es pensaven.

UNIFORMES

Està estudiat que els uniformes desperten passions. "Aeroport" s'endinsa en el món de les tripulacions, els cossos de seguretat i el personal de handling. Viatgem a Lisboa amb el comandant d'un vol de Vueling. Comptem quantes vegades pot arribar a saludar el sobrecàrrec els passatgers amb el conegut "adeu, bon dia". Coneixem la Montserrat, assistent de passatgers de la Imserso. Celebrem l'aniversari del conductor de buggys, l'Alexis. El Ricardo de Last Minute explica la diferència entre el passatge del matí i de la tarda. Sabem per què abaixen la intensitat dels llums de l'avió quan ens enlairem i aterrem, què és el "crosscheck", com és que els avions funcionen amb querosè i seguim un grup d'operacions especials de la Guardia Civil que persegueix jihaidistes.

SEGURETAT   

El filtre de seguretat és un dels punts clau de l'aeroport, una mena de romeria que no s'acaba mai i que ens atabala quan hem de viatjar. Capítol dedicat a les forces de seguretat. Els Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil tenen delimitades les seves competències a l'aeroport, veiem quines són.  Seguim un cas d'un vol que s'atura per una sospita d'atemptat. La Guàrdia Civil revisa maletes a la recerca de contraban amb l'ajuda dels gossos. Coneixem una passatgera que ha de gestionar els 5 quilograms de l'equipatge que li sobren. I patim amb una família que viatja a Eurodisney però tenen un carnet caducat.

METEO

El mal temps afecta el funcionament de l'aeroport i els seus treballadors. L'equip de la Lourdes, supervisora de rampa, tira d'humor per passar el fred siberià dels matins d'hivern. El Tomàs te problemes a causa d'un vessament de querosè inesperat. Vivim una tempesta tipus Mordor que obliga als controladors aeris a tancar l'aeroport. Tornem a seguir la Inma i la Laura del punt de informació, ens ensenyen idiomes i com funciona, o no, el wifi. El Ricardo te un malentès amb una família italiana i correm amb una parella índia per saber si arriben al vol de Tenerife.

MWC I RICS

El Mobile World Congress puja la pressió de l'aeroport ja que en poques hores hi passen més de 50.000 persones. En aquest capítol "la veu", Queco Novell, té un diàleg amb la siri del seu mòbil però no sempre es posen d'acord. Durant el congrés l'aeroport incrementa els vols privats i els passatgers vips disposen de tota mena de luxes a les sales exclusives fins i tot de perruqueria. Descobrim l'efecte Neymar quan arriba a la terminal, veiem una altra cara més sensible del Ricardo de Last Minute i assistim al bateig d'un Air France 787.

MOVIMENT   

L'aeroport és moviment, és un espai dinàmic que funciona com una mena d'engranatge on tothom fa la seva feina. El programa comença amb el Pau a rampa provant una cinta nova per carregar les maletes. L'Emirates de 14.30 surt amb un carregament molt especial destinació la Xina. Seguim la marató de la Isabel, cap de torn de Air France - KLM i la de la Laia, auxiliar de vol de Vueling. A l'avió de Barcelona a Malta ens trobem amb una petició molt romàntica i coneixem els APUCS, un equip d'atenció als passatgers molt especial.

GRAN HERMANO

L'aeroport és una gran ciutat on milers de persones treballen en paral·lel perquè tothom vagi a l'hora i aquest gran engranatge necessita molts ulls per orquestrar-lo. Hi ha milers de càmeres de vigilància que vetllen per la seguretat i també pel bon funcionament de cada racó de l'aeroport. En aquest capítol coneixerem el CGA, el centre de gestió aeroportuària des d'on es coordina tot. Des d'allà anirem "espiant" diferents espais per seguir la feina d'alguns dels personatges de la sèrie. També l'equip de la Guàrdia Civil, que vigila els milers de maletes que es facturen diàriament i que acaben troben un cas de contraban.

NIT I NADAL

Per Nadal l'aeroport es converteix en un formiguer ple d'històries. A arribades hi trobem una família que esperen els fills que viuen a Mèxic amb els canelons preparats per celebrar les festes. A sortides ens topem amb un grup de jubilats que viatgen a Cuba per fer un creuer pel Carib. Coneixem gent que treballa de nit com el Jesús i l'Enric, mecànics d'Iberia, que canvien la roda d'un A320 com si fos un cotxe de formula 1 i un grup de gent que es dedica a netejar avions. L'equip de DHL fa tai-txi per començar la jornada a les 5 abans de buidar dos avions de càrrega i classificar muntanyes de paquets. Veurem per què la famosa caixa negra no es negra i viurem l'últim dia del Pau com a capatàs de rampa.

MANTENIMENT

A l'aeroport hi ha un equip de persones que treballen non stop perquè tot funcioni i estigui net i polit. Capítol dedicat al manteniment on descobrim com es canvia un motor d'un A320 que pesa més de 2000 quilograms i què passa quan apareix un cop a la carcassa d'un avió. Som testimonis de la inauguració d'un A350 de Singapore Airlines. Seguim les obres d'asfaltat de la pista 25 DRETA i les conseqüències a la torre de control ja que han d'operar amb una sola pista per aterrar i enlairar els avions. I coneixerem una monja que ha corregut món amb moltes aventures per explicar.

RESUM BEST OF

Programa resum dels millors moments de la sèrie. Tornem a viure arribades una mica surrealistes i sortides de passatgers que ens entendreixen. Recordem els SPOTTERS, uns individus molt especials que recorren els aeroports de tot el món per fer fotografies a avions estel·lars. I seguim personatges que ens han donat grans moments de televisió com la Lourdes, el Tomàs i el Pau a rampa, la Inma i la Laura a informació d'AENA, els controladors aeris de la torre i els inigualables APUCS.

ESPECIAL QUECO

En aquest capítol Queco Novell, "la veu" del programa, es trasllada de l'estudi de so a l'aeroport per conèixer a alguns dels protagonistes de la sèrie. Comparteix anècdotes amb el Ricardo de Last Minute de Vueling, puja a la torre del fanal per parlar amb els controladors aeris, el Marc i el Jesús, carrega maletes amb la Lourdes i el seu equip i viatja per la T1 amb el buggy de l'Alexey.

Anar al contingut