• Acció Política - 09/09/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 09/09/2017

  El programa "Acció Política" repassa l'històric ple del Parlament d'aquesta setmana amb jornades maratonianes i múltiples interrupcions. Un ple en què s'ha aprovat la llei del referèndum d'autodeterminació i la de transitorietat jurídica amb un intens pols entre la majoria independentista i l'oposició. Abordem també la convocatòria del referèndum per l'1 d'octubre que va firmar col·legiadament el govern i que ha tensat definitivament les relacions amb el govern espanyol, amb la suspensió de les lleis i el decret i l'inici de querelles per part de la fiscalia.
  Diumenge, el Parlament entregarà la Medalla d'Or de la cambra catalana als Mossos d'Esquadra, als serveis d'emergència, a la Guàrdia Urbana i a la Policia Local de Cambrils per la seva ràpida resposta i la seva professionalitat davant els atemptats terroristes del 17 d'agost. Entrevistem dos professionals d'aquests col·lectius que ens expliquen com viuen aquest reconeixement.
  Per últim, en l'espai "La política des de fora" el professor d'Història de la UAB i doctor en Antropologia, Jaume Botey, ens parla de com viu actualment la política.

  El programa "Acció Política" repassa l'històric ple del Parlament d'aquesta setmana amb jornades maratonianes i múltiples interrupcions. Un ple en què s'ha aprovat la llei del referèndum d'autodeterminació i la de transitorietat jurídica amb un intens pols entre la majoria independentista i l'oposició. Abordem també la convocatòria del referèndum per l'1 d'octubre que va firmar col·legiadament el govern i que ha tensat definitivament les relacions amb el govern espanyol, amb la suspensió de les lleis i el decret i l'inici de querelles per part de la fiscalia. Diumenge, el Parlament entregarà la Medalla d'Or de la cambra catalana als Mossos d'Esquadra, als serveis d'emergència, a la Guàrdia Urbana i a la Policia Local de Cambrils per la seva ràpida resposta i la seva professionalitat davant els atemptats terroristes del 17 d'agost. Entrevistem dos professionals d'aquests col·lectius que ens expliquen com viuen aquest reconeixement. Per últim, en l'espai "La política des de fora" el professor d'Història de la UAB i doctor en Antropologia, Jaume Botey, ens parla de com viu actualment la política.

 • Acció Política - 29/07/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 29/07/2017

  "Acció política" tanca la temporada dissabte amb un programa en què els grups parlamentaris faran els seus pronòstics sobre el que passarà el que queda d'estiu i de cara al referèndum anunciat de l'1 d'octubre. Entrevistem els 6 portaveus dels grups parlamentaris, que donen la seva visió política dels passos que hi pot haver per part del govern de Puigdemont i el govern de Rajoy.
  Un estira-i-arronsa que hem pogut veure aquesta setmana. D'una banda, amb advertiments del Ministeri d'Hisenda cap al govern perquè no faci servir cap euro per al referèndum i, de l'altra, la llum verda que el ple amb el suport de Junts Pel Sí i la CUP ha donat a la reforma del reglament del Parlament, que podria permetre una aprovació exprés de la llei del referèndum.
  Tot plegat, en una setmana en què la notícia també ha estat la declaració com a testimoni del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en el judici del cas Gürtel. Repassem durant el programa els moments més destacats d'una declaració de dues hores que ha despertat molt interès mediàtic i polític.
  El programa fa una ressenya d'un nou llibre biogràfic sobre la figura de l'històric polític Josep Benet i recull algunes de les reflexions sobre la política que han fet persones que han participat en l'espai "La política des de fora".

  "Acció política" tanca la temporada dissabte amb un programa en què els grups parlamentaris faran els seus pronòstics sobre el que passarà el que queda d'estiu i de cara al referèndum anunciat de l'1 d'octubre. Entrevistem els 6 portaveus dels grups parlamentaris, que donen la seva visió política dels passos que hi pot haver per part del govern de Puigdemont i el govern de Rajoy. Un estira-i-arronsa que hem pogut veure aquesta setmana. D'una banda, amb advertiments del Ministeri d'Hisenda cap al govern perquè no faci servir cap euro per al referèndum i, de l'altra, la llum verda que el ple amb el suport de Junts Pel Sí i la CUP ha donat a la reforma del reglament del Parlament, que podria permetre una aprovació exprés de la llei del referèndum. Tot plegat, en una setmana en què la notícia també ha estat la declaració com a testimoni del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en el judici del cas Gürtel. Repassem durant el programa els moments més destacats d'una declaració de dues hores que ha despertat molt interès mediàtic i polític. El programa fa una ressenya d'un nou llibre biogràfic sobre la figura de l'històric polític Josep Benet i recull algunes de les reflexions sobre la política que han fet persones que han participat en l'espai "La política des de fora".

 • Acció Política - 22/07/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 22/07/2017

  "Acció política" analitza els últims moviments de cara al referèndum de l'1 d'octubre. L'estratègia del govern per comprar les urnes, i les advertències del govern espanyol per evitar-ho. I enmig de tot aquest debat ens fixem en els moviments del Tribunal de Comptes que ha iniciat un procediment per determinar si Artur Mas, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs han de pagar la factura del 9N.
  El programa també analitza en profunditat les noves revelacions sobre l'anomenada OPERACIÓ CATALUNYA, arran del documental "las cloacas de Interior", justament la setmana en què la comissió d'investigació del Congrés ha aprovat les conclusions sobre aquest cas.
  En la segona part del programa reflexionem sobre el dret a l'autodeterminació de la mà de dos experts internacionals, LIAH GREENFELD i BARDO FASSBENDER, i oferim un perfil de l'eurodiputat d'Esquerra Josep Maria Terricabras.
  Per últim, en l'espai la política des de fora, l'Eduard Cayón, president del Centre Excursionista de Catalunya, ens dona la seva visió del moment polític.

  "Acció política" analitza els últims moviments de cara al referèndum de l'1 d'octubre. L'estratègia del govern per comprar les urnes, i les advertències del govern espanyol per evitar-ho. I enmig de tot aquest debat ens fixem en els moviments del Tribunal de Comptes que ha iniciat un procediment per determinar si Artur Mas, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs han de pagar la factura del 9N. El programa també analitza en profunditat les noves revelacions sobre l'anomenada OPERACIÓ CATALUNYA, arran del documental "las cloacas de Interior", justament la setmana en què la comissió d'investigació del Congrés ha aprovat les conclusions sobre aquest cas. En la segona part del programa reflexionem sobre el dret a l'autodeterminació de la mà de dos experts internacionals, LIAH GREENFELD i BARDO FASSBENDER, i oferim un perfil de l'eurodiputat d'Esquerra Josep Maria Terricabras. Per últim, en l'espai la política des de fora, l'Eduard Cayón, president del Centre Excursionista de Catalunya, ens dona la seva visió del moment polític.

 • Acció Política - 15/07/2017
  Veure vídeo

 • Acció Política - 08/07/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 08/07/2017

  La setmana que Junts Pel Sí i la CUP han presentat les garanties amb les que pretenen tirar endavant el referèndum la resposta procedent dels principals partits espanyols ha estat clara. Primeres advertències sobre la capacitat que té el Govern de la Generalitat de governar i la proposta de Pedro Sánchez disposat a mediar per aconseguir el diàleg amb Catalunya.
  El programa exposarà què ha suposat, a més, l'aparició de les primeres veus procedents del PdeCat que posen en dubte la forma de fer la consulta. Ha suposat el relleu de Jordi Baiget al capdavant de la conselleria d'Empresa, però també un nou daltabaix dins les files de l'anterior CDC.
  El dia que els Comuns d'Ada Colau han de decidir quina postura prendran en el referèndum, i després que Podem ja hagi confirmat que farà una crida a la participació, parlem de tot plegat amb l'eurodiputat Ernest Urtasun, d'ICV i actual portaveu també de Catalunya en Comú.
  I el programa el tancarem amb humor. Amb la mirada política de Toni Albà.

  La setmana que Junts Pel Sí i la CUP han presentat les garanties amb les que pretenen tirar endavant el referèndum la resposta procedent dels principals partits espanyols ha estat clara. Primeres advertències sobre la capacitat que té el Govern de la Generalitat de governar i la proposta de Pedro Sánchez disposat a mediar per aconseguir el diàleg amb Catalunya. El programa exposarà què ha suposat, a més, l'aparició de les primeres veus procedents del PdeCat que posen en dubte la forma de fer la consulta. Ha suposat el relleu de Jordi Baiget al capdavant de la conselleria d'Empresa, però també un nou daltabaix dins les files de l'anterior CDC. El dia que els Comuns d'Ada Colau han de decidir quina postura prendran en el referèndum, i després que Podem ja hagi confirmat que farà una crida a la participació, parlem de tot plegat amb l'eurodiputat Ernest Urtasun, d'ICV i actual portaveu també de Catalunya en Comú. I el programa el tancarem amb humor. Amb la mirada política de Toni Albà.

 • Acció Política - 01/07/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 01/07/2017

  "Acció política" aborda aquesta setmana la polèmica sobre la compra d'urnes i també sobre l'operació Catalunya. En una setmana en què s'ha presentat un documental amb el nom de "Les clavegueres d'Interior" ens fixem en com s'està desenvolupant la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya al Parlament. I ho fem amb dos portaveus de grups parlamentaris en la comissió. La portaveu de la CUP, Mireia Boya, i el portaveu de Ciutadans, Matías Alonso.
  El programa es fixa en dues propostes acordades pel ple del Parlament aquesta setmana. Una de molt emotiva, amb l'aprovació de la Llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme . Una llei que anul·la tots els judicis franquistes. La iniciativa aprovada per unanimitat i llargament aplaudida, va comptar amb la presència de nombrosos familiars de víctimes de la repressió franquista.
  I l'altra, una Iniciativa Legislativa Popular referent a la regulació de les associacions consumidores de cànnabis.
  En l'espai "La política des de fora", l'escriptor de la Catalunya Nord Joan-Lluís Lluís ens dona la seva visió del moment polític.

  "Acció política" aborda aquesta setmana la polèmica sobre la compra d'urnes i també sobre l'operació Catalunya. En una setmana en què s'ha presentat un documental amb el nom de "Les clavegueres d'Interior" ens fixem en com s'està desenvolupant la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya al Parlament. I ho fem amb dos portaveus de grups parlamentaris en la comissió. La portaveu de la CUP, Mireia Boya, i el portaveu de Ciutadans, Matías Alonso. El programa es fixa en dues propostes acordades pel ple del Parlament aquesta setmana. Una de molt emotiva, amb l'aprovació de la Llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme . Una llei que anul·la tots els judicis franquistes. La iniciativa aprovada per unanimitat i llargament aplaudida, va comptar amb la presència de nombrosos familiars de víctimes de la repressió franquista. I l'altra, una Iniciativa Legislativa Popular referent a la regulació de les associacions consumidores de cànnabis. En l'espai "La política des de fora", l'escriptor de la Catalunya Nord Joan-Lluís Lluís ens dona la seva visió del moment polític.

 • Acció Política - 24/06/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 24/06/2017

  "Acció política" analitza aquesta setmana la polèmica sobre la convocatòria de la Junta de Seguretat, la resolució del TC sobre el nom del Departament d'Exteriors i el judici de Gürtel, on han comparegut com a testimonis uns quants exministres d'Aznar.
  El programa entrevista l'expresident del Parlament basc Juan María Atutxa, després de la sentència absolutòria del Tribunal d'Estrasburg sobre la inhabilitació a què el va condemnar el Suprem per haver-se negat a dissoldre el grup parlamentari de Batasuna. Entre altres qüestions, ens parla de la situació de judicialització política a Catalunya. Parlem també sobre aquesta qüestió amb l'eurodiputat britànic Ian Duncan.
  I en la setmana dedicada a l'energia, conversem amb el regidor de l'Ajuntament de Barcelona Eloi Badia.
  Aquesta setmana el Parlament ha celebrat els 20 anys de l'Associació d'Escoltes Parlamentaris i hem preguntar a uns quants diputats sobre la relació que hi pot haver entre escoltisme i política.
  I arran de l'arribada de la flama del Canigó, en l'espai "La política des de fora" l'activista cultural de la Catalunya Nord Pere Manzanares ens dona la seva visió de la política.

  "Acció política" analitza aquesta setmana la polèmica sobre la convocatòria de la Junta de Seguretat, la resolució del TC sobre el nom del Departament d'Exteriors i el judici de Gürtel, on han comparegut com a testimonis uns quants exministres d'Aznar. El programa entrevista l'expresident del Parlament basc Juan María Atutxa, després de la sentència absolutòria del Tribunal d'Estrasburg sobre la inhabilitació a què el va condemnar el Suprem per haver-se negat a dissoldre el grup parlamentari de Batasuna. Entre altres qüestions, ens parla de la situació de judicialització política a Catalunya. Parlem també sobre aquesta qüestió amb l'eurodiputat britànic Ian Duncan. I en la setmana dedicada a l'energia, conversem amb el regidor de l'Ajuntament de Barcelona Eloi Badia. Aquesta setmana el Parlament ha celebrat els 20 anys de l'Associació d'Escoltes Parlamentaris i hem preguntar a uns quants diputats sobre la relació que hi pot haver entre escoltisme i política. I arran de l'arribada de la flama del Canigó, en l'espai "La política des de fora" l'activista cultural de la Catalunya Nord Pere Manzanares ens dona la seva visió de la política.

 • Acció Política - 17/06/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 17/06/2017

  "Acció política" analitza aquesta setmana l'aplicació dels acords del ple sobre l'emergència social de fa poc més d'un any. Ho fem amb la portaveu de la plataforma Pobresa Zero, Teresa Crespo, amb qui conversem sobre la situació actual de la pobresa a Catalunya. El programa repassa el debat que sobre aquesta qüestió ha viscut aquesta setmana el Parlament.
  "Acció política" es fixa també en l'actualitat de la setmana amb l'anunci del govern de crear una borsa de voluntaris per organitzar el referèndum, i la moció de censura de PODEM contra Mariano Rajoy al Congrés.
  I 40 anys després de les primeres eleccions democràtiques l'any 1977 reflexionem sobre el que van significar en la Transició i sobre l'actual situació política, amb tres diputats catalans d'aquella primera legislatura: l'exdiputat del Pacte Democràtic per Catalunya Josep Sendra, l'exdiputada del PSUC Dolors Calvet i l'exdiputat de la UCD Joan Sabater.
  També mirem a Europa la setmana en què eurodiputats nacionalistes han parlat català al Parlament Europeu, tot i que no està permès fer servir aquesta llengua. I mostrem un perfil d'un dels eurodiputats catalans més veterans, Ramon Tremosa, del PDeCAT.
  I, per últim, en l'espai "La política des de fora", l'actor Sergi Mateu ens dona la seva visió de la política.

  "Acció política" analitza aquesta setmana l'aplicació dels acords del ple sobre l'emergència social de fa poc més d'un any. Ho fem amb la portaveu de la plataforma Pobresa Zero, Teresa Crespo, amb qui conversem sobre la situació actual de la pobresa a Catalunya. El programa repassa el debat que sobre aquesta qüestió ha viscut aquesta setmana el Parlament. "Acció política" es fixa també en l'actualitat de la setmana amb l'anunci del govern de crear una borsa de voluntaris per organitzar el referèndum, i la moció de censura de PODEM contra Mariano Rajoy al Congrés. I 40 anys després de les primeres eleccions democràtiques l'any 1977 reflexionem sobre el que van significar en la Transició i sobre l'actual situació política, amb tres diputats catalans d'aquella primera legislatura: l'exdiputat del Pacte Democràtic per Catalunya Josep Sendra, l'exdiputada del PSUC Dolors Calvet i l'exdiputat de la UCD Joan Sabater. També mirem a Europa la setmana en què eurodiputats nacionalistes han parlat català al Parlament Europeu, tot i que no està permès fer servir aquesta llengua. I mostrem un perfil d'un dels eurodiputats catalans més veterans, Ramon Tremosa, del PDeCAT. I, per últim, en l'espai "La política des de fora", l'actor Sergi Mateu ens dona la seva visió de la política.

 • Acció Política - 10/06/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 10/06/2017

  El programa "Acció política" analitzarà, aquesta setmana, l'anunci de la data i la pregunta del referèndum previst per a l'1 d'octubre. Repassarem la declaració institucional del govern de Carles Puigdemont, acompanyat dels diputats independentistes del Parlament. I en recollirem les diverses reaccions, amb una entrevista també al delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, a qui preguntarem sobre l'actitud que mantindrà el govern de Rajoy pel que fa a aquest anunci.
  El programa també explicarà els passos que té previst fer, a partir d'ara, la majoria independentista fins al referèndum. I repassarem els diferents processos judicials que, des de fa anys, arrossega el sobiranisme, quan falten pocs dies perquè un altre membre de la mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que es Pot, declari davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
  Explicarem que, una vegada més, l'operació Catalunya ha estat d'actualitat aquesta setmana, en aquest cas al Congrés, amb la compareixença de l'ex-director general de la Policia, Ignacio Cosidó.
  Dos mesos després de l'anunci de desarmament d'ETA , conversarem amb l'eurodiputat de Bildu, Jan Juaristi, sobre el procés de pau a Euskadi i, en l'espai "La política des de fora", la rectora de la UAB , Margarita Arboix, ens donarà la seva visió d'aquest moment polític.

  El programa "Acció política" analitzarà, aquesta setmana, l'anunci de la data i la pregunta del referèndum previst per a l'1 d'octubre. Repassarem la declaració institucional del govern de Carles Puigdemont, acompanyat dels diputats independentistes del Parlament. I en recollirem les diverses reaccions, amb una entrevista també al delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, a qui preguntarem sobre l'actitud que mantindrà el govern de Rajoy pel que fa a aquest anunci. El programa també explicarà els passos que té previst fer, a partir d'ara, la majoria independentista fins al referèndum. I repassarem els diferents processos judicials que, des de fa anys, arrossega el sobiranisme, quan falten pocs dies perquè un altre membre de la mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que es Pot, declari davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Explicarem que, una vegada més, l'operació Catalunya ha estat d'actualitat aquesta setmana, en aquest cas al Congrés, amb la compareixença de l'ex-director general de la Policia, Ignacio Cosidó. Dos mesos després de l'anunci de desarmament d'ETA , conversarem amb l'eurodiputat de Bildu, Jan Juaristi, sobre el procés de pau a Euskadi i, en l'espai "La política des de fora", la rectora de la UAB , Margarita Arboix, ens donarà la seva visió d'aquest moment polític.

 • Acció Política - 03/06/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 03/06/2017

  "Acció política" entrevista aquesta setmana el catedràtic emèrit de Ciències Polítiques i de l'Administració de la UNED (Universitat Nacional d'Educació a Distància) Ramon Cotarelo, establert a Madrid. Amb ell conversem sobre la situació política espanyola i sobre com es veu des de Madrid la proposta del govern de celebrar un referèndum sobre la independència a Catalunya.
  El programa repassa els últims moviments polítics entorn del referèndum. La reunió del govern i dels partits sobiranistes, després de la nova negativa del govern espanyol a negociar el referèndum, amb data i pregunta a l'horitzó, i la posició dels comuns davant d'un referèndum unilateral. L'operació Catalunya i la dimissió del fiscal en cap anticorrupció han marcat també la setmana.
  En la segona part del programa parlem en profunditat en un reportatge sobre la mobilitat i les propostes de futur que es dibuixen en el territori per millorar les comunicacions. En l'espai "La política des de fora", el representant de la Coordinadora Som Mobilitat, Arnau Vilardell, ens dona la seva visió sobre aquesta qüestió.

  "Acció política" entrevista aquesta setmana el catedràtic emèrit de Ciències Polítiques i de l'Administració de la UNED (Universitat Nacional d'Educació a Distància) Ramon Cotarelo, establert a Madrid. Amb ell conversem sobre la situació política espanyola i sobre com es veu des de Madrid la proposta del govern de celebrar un referèndum sobre la independència a Catalunya. El programa repassa els últims moviments polítics entorn del referèndum. La reunió del govern i dels partits sobiranistes, després de la nova negativa del govern espanyol a negociar el referèndum, amb data i pregunta a l'horitzó, i la posició dels comuns davant d'un referèndum unilateral. L'operació Catalunya i la dimissió del fiscal en cap anticorrupció han marcat també la setmana. En la segona part del programa parlem en profunditat en un reportatge sobre la mobilitat i les propostes de futur que es dibuixen en el territori per millorar les comunicacions. En l'espai "La política des de fora", el representant de la Coordinadora Som Mobilitat, Arnau Vilardell, ens dona la seva visió sobre aquesta qüestió.

 • Acció Política - 27/05/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 27/05/2017

  El programa Acció Política analitza en profunditat dos dels principals temes polítics que han marcat aquesta setmana. D'una banda la petició de diàleg per fer un referèndum que Carles Puigdemont va fer primer en una conferència al centre de Madrid amb Junqueras i Romeva i després per carta de manera oficial a Mariano Rajoy. Una carta que ja ha rebut resposta negativa per part del president del govern espanyol.
  Reflexionem sobre aquesta petició de negociació amb dos politòlegs catalans que treballen a Madrid, Lluís Orriols Doctor en ciències polítiques per la Universitat d'Oxford i professor de la Universitat Carlos III i Nacho Corredor, consultor i analista polític.
  Amb ells també conversarem sobre l'altra notícia política rellevant. La victòria de Pedro Sánchez en les primàries del PSOE que fa trontollar l'aparell del partit.
  El programa repassa altres qüestions com la compareixença al Parlament del diputat i dirigent del PDeCAT Germà Gordó pel cas del 3% i els primers debats de la comissió d'investigació sobre l'anomenada "operació Catalunya"
  I en l'espai "la política des de fora" un educador, Jordi Carmona, director de l'Escola Garbí, ens dona la seva visió de la política.

  El programa Acció Política analitza en profunditat dos dels principals temes polítics que han marcat aquesta setmana. D'una banda la petició de diàleg per fer un referèndum que Carles Puigdemont va fer primer en una conferència al centre de Madrid amb Junqueras i Romeva i després per carta de manera oficial a Mariano Rajoy. Una carta que ja ha rebut resposta negativa per part del president del govern espanyol. Reflexionem sobre aquesta petició de negociació amb dos politòlegs catalans que treballen a Madrid, Lluís Orriols Doctor en ciències polítiques per la Universitat d'Oxford i professor de la Universitat Carlos III i Nacho Corredor, consultor i analista polític. Amb ells també conversarem sobre l'altra notícia política rellevant. La victòria de Pedro Sánchez en les primàries del PSOE que fa trontollar l'aparell del partit. El programa repassa altres qüestions com la compareixença al Parlament del diputat i dirigent del PDeCAT Germà Gordó pel cas del 3% i els primers debats de la comissió d'investigació sobre l'anomenada "operació Catalunya" I en l'espai "la política des de fora" un educador, Jordi Carmona, director de l'Escola Garbí, ens dona la seva visió de la política.

 • Acció Política - 20/05/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 20/05/2017

  "Acció política" aborda aquesta setmana tres de les qüestions polítiques que marcaran l'actualitat els pròxims dies i setmanes. La moció de censura contra Mariano Rajoy presentada per Units Podem, les votacions a les primàries del PSOE, i la conferència que Puigdemont, Junqueras i Romeva faran dilluns a Madrid sobre el referèndum. Una conferència que ha aixecat fortes crítiques en sectors del Partit Popular. Per parlar d'aquestes i altres qüestions entrevistem el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech.
  Les diferències polítiques internes a Junts pel Sí pel cas Palau i la reprovació del ministre Rafael Català al Congrés són altres temes que tracta el programa.
  A més, emet un reportatge sobre la figura política de Pasqual Maragall arran del llibre que han publicat tres dels seus col·laboradors més pròxims. Amb ells, reflexionem al voltant de les diferents etapes polítiques de l'exalcalde i expresident de la Generalitat.
  Per últim, en l'espai la política des de fora, Yaiza Blanch de la Cooperativa Som Energia ens dona la seva visió de l'actual moment polític.

  "Acció política" aborda aquesta setmana tres de les qüestions polítiques que marcaran l'actualitat els pròxims dies i setmanes. La moció de censura contra Mariano Rajoy presentada per Units Podem, les votacions a les primàries del PSOE, i la conferència que Puigdemont, Junqueras i Romeva faran dilluns a Madrid sobre el referèndum. Una conferència que ha aixecat fortes crítiques en sectors del Partit Popular. Per parlar d'aquestes i altres qüestions entrevistem el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech. Les diferències polítiques internes a Junts pel Sí pel cas Palau i la reprovació del ministre Rafael Català al Congrés són altres temes que tracta el programa. A més, emet un reportatge sobre la figura política de Pasqual Maragall arran del llibre que han publicat tres dels seus col·laboradors més pròxims. Amb ells, reflexionem al voltant de les diferents etapes polítiques de l'exalcalde i expresident de la Generalitat. Per últim, en l'espai la política des de fora, Yaiza Blanch de la Cooperativa Som Energia ens dona la seva visió de l'actual moment polític.

 • Acció Política - 13/05/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 13/05/2017

  El programa "Acció política" analitza aquesta setmana dues qüestions de plena actualitat. Per una banda, la nova compareixença davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de la presidenta del Parlament i, per primera vegada, de tres altres membres més de la Mesa. Per l'altra, les primàries del PSOE, que han dibuixat un frec a frec entre Susana Díaz i Pedro Sánchez.
  Reflexionem sobre el futur del procés i del PSOE amb Oriol Bartomeus , politòleg i professor de Ciències Polítiques de la UAB.
  El programa ofereix un perfil del diputat de la CUP Joan Garriga i, en l'espai "La política des de fora", el músic Daniel Higiénico ens dibuixa com veu el moment polític actual.

  El programa "Acció política" analitza aquesta setmana dues qüestions de plena actualitat. Per una banda, la nova compareixença davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de la presidenta del Parlament i, per primera vegada, de tres altres membres més de la Mesa. Per l'altra, les primàries del PSOE, que han dibuixat un frec a frec entre Susana Díaz i Pedro Sánchez. Reflexionem sobre el futur del procés i del PSOE amb Oriol Bartomeus , politòleg i professor de Ciències Polítiques de la UAB. El programa ofereix un perfil del diputat de la CUP Joan Garriga i, en l'espai "La política des de fora", el músic Daniel Higiénico ens dibuixa com veu el moment polític actual.

 • Acció Política - 06/05/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 06/05/2017

  "Acció política" dedica aquesta setmana bona part del programa a explicar com es fan les enquestes polítiques i com se n'analitzen les dades. Entrevistem el director del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat, que ens explica quin procés fan servir per elaborar els qüestionaris, per entrevistar els ciutadans i per tractar les respostes rebudes, el que se'n diu "cuinar les dades". També entrevistem l'analista polític Marçal Terradas, que ens dona algunes claus per llegir els resultats de les enquestes, que en els últims mesos es miren amb lupa davant la voluntat del govern de fer un referèndum sobre la independència.
  El programa fa un repàs de l'actualitat de la setmana pocs dies abans que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, torni a declarar davant el Tribunal Superior de Justícia. I ens fixem també en els pressupostos de l'Estat, que han passat el primer tràmit gràcies al suport que Rajoy ha aconseguit del PNB amb un acord sobre la quota basca.
  El programa emet un perfil del diputat Joan Garriga, de la CUP, i a l'espai "La política des de fora" l'actor Ivan Labanda ens dona la seva visió del moment polític.

  "Acció política" dedica aquesta setmana bona part del programa a explicar com es fan les enquestes polítiques i com se n'analitzen les dades. Entrevistem el director del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat, que ens explica quin procés fan servir per elaborar els qüestionaris, per entrevistar els ciutadans i per tractar les respostes rebudes, el que se'n diu "cuinar les dades". També entrevistem l'analista polític Marçal Terradas, que ens dona algunes claus per llegir els resultats de les enquestes, que en els últims mesos es miren amb lupa davant la voluntat del govern de fer un referèndum sobre la independència. El programa fa un repàs de l'actualitat de la setmana pocs dies abans que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, torni a declarar davant el Tribunal Superior de Justícia. I ens fixem també en els pressupostos de l'Estat, que han passat el primer tràmit gràcies al suport que Rajoy ha aconseguit del PNB amb un acord sobre la quota basca. El programa emet un perfil del diputat Joan Garriga, de la CUP, i a l'espai "La política des de fora" l'actor Ivan Labanda ens dona la seva visió del moment polític.

 • Acció Política - 29/04/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 29/04/2017

  "Acció política" analitza aquesta setmana les conseqüències de la nova citació judicial del TSJC per a Carme Forcadell i quatre membres de la mesa (s'hi ha inclòs Joan Josep Nuet, de CSQEP), per haver permès el debat i votació de les resolucions sobre el referèndum del mes d'octubre. Entrevistem un dels membres de la mesa citats, el vicepresident primer, Lluís Maria Corominas. Amb ell comentarem la reforma del reglament que s'ha acordat tramitar per facilitar aprovar lleis de manera urgent. L'oposició s'hi oposa perquè creu que es vol aprovar la llei de desconnexió sense debat i de manera exprés.
  La corrupció ocuparà també bona part del programa, amb el nous escàndols en què s'ha vist implicat el PP de Madrid (que han provocat la dimissió d'Esperanza Aguirre) i la nova orientació que agafa la investigació del cas Pujol i la seva família.
  El programa ofereix un perfil del diputat de la CUP Joan Garriga i, en l'espai "La política des de fora", el portaveu d'Amnistia Internacional, Eduard Martínez, ens dona la seva visió de la política.

  "Acció política" analitza aquesta setmana les conseqüències de la nova citació judicial del TSJC per a Carme Forcadell i quatre membres de la mesa (s'hi ha inclòs Joan Josep Nuet, de CSQEP), per haver permès el debat i votació de les resolucions sobre el referèndum del mes d'octubre. Entrevistem un dels membres de la mesa citats, el vicepresident primer, Lluís Maria Corominas. Amb ell comentarem la reforma del reglament que s'ha acordat tramitar per facilitar aprovar lleis de manera urgent. L'oposició s'hi oposa perquè creu que es vol aprovar la llei de desconnexió sense debat i de manera exprés. La corrupció ocuparà també bona part del programa, amb el nous escàndols en què s'ha vist implicat el PP de Madrid (que han provocat la dimissió d'Esperanza Aguirre) i la nova orientació que agafa la investigació del cas Pujol i la seva família. El programa ofereix un perfil del diputat de la CUP Joan Garriga i, en l'espai "La política des de fora", el portaveu d'Amnistia Internacional, Eduard Martínez, ens dona la seva visió de la política.

Anar al contingut