• Acció Política - 20/10/2018
  Veure vídeo

  Acció Política - 20/10/2018

  Els pressupostos de l'Estat s'han convertit en el tema de debat de la setmana. Ho abordem a "Acció política" aquest dissabte, després que el PSOE i Podem s'han començat a moure per aconseguir el suport dels nacionalistes bascos i d'ERC i el PDeCAT. Els independentistes reclamen que el govern de Sánchez mogui fitxa respecte als presos.
  De l'actualitat de la setmana, amb nombroses compareixences de consellers al Parlament en comissió, en parlem amb el diputat del PSC-Units per Avançar i exconseller d'Interior, Ramon Espadaler.
  El programa repassa també moviments que hi ha hagut a Europa. El president Torra ha anat a Suïssa a demanar mediació internacional en el mateix moment en què ha esclatat una crisi diplomàtica entre Flandes i Espanya pel conflicte català.
  Per últim, analitzem en un reportatge amb juristes i experts l'evolució del procés judicial contra els presos independentistes quan s'ha complert un any de l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

  Els pressupostos de l'Estat s'han convertit en el tema de debat de la setmana. Ho abordem a "Acció política" aquest dissabte, després que el PSOE i Podem s'han començat a moure per aconseguir el suport dels nacionalistes bascos i d'ERC i el PDeCAT. Els independentistes reclamen que el govern de Sánchez mogui fitxa respecte als presos. De l'actualitat de la setmana, amb nombroses compareixences de consellers al Parlament en comissió, en parlem amb el diputat del PSC-Units per Avançar i exconseller d'Interior, Ramon Espadaler. El programa repassa també moviments que hi ha hagut a Europa. El president Torra ha anat a Suïssa a demanar mediació internacional en el mateix moment en què ha esclatat una crisi diplomàtica entre Flandes i Espanya pel conflicte català. Per últim, analitzem en un reportatge amb juristes i experts l'evolució del procés judicial contra els presos independentistes quan s'ha complert un any de l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

 • Acció Política - 13/10/2018
  Veure vídeo

  Acció Política - 13/10/2018

  El programa "Acció política" aborda aquesta setmana un altre ple intens del Parlament on s'han visualitzat discrepàncies entre Junts per Catalunya i Esquerra que han fet perdre la majoria independentista en algunes votacions.
  Entrevistem el portaveu d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià , que analitza el moment pel qual passa l'independentisme.
  Repassem els millors moments de la sessió de control al president de la Generalitat i també del debat sobre l'agenda social i la recuperació de la convivència proposat per Ciutadans.
  Ens fixem en l'actualitat política al Congrés, en una setmana d'alta tensió durant la compareixença de l'exdirigent del PP Francisco Álvarez Cascos a la comissió d'estudi sobre el finançament del PP.
  I per últim, diputats del Parlament reflexionen sobre dos moments clau del procés que van viure ara fa un any, la manifestació per la unitat d'Espanya del 8 d'octubre i la declaració d'independència que Puigdemont va deixar en suspens en el ple celebrat al dos dies després

  El programa "Acció política" aborda aquesta setmana un altre ple intens del Parlament on s'han visualitzat discrepàncies entre Junts per Catalunya i Esquerra que han fet perdre la majoria independentista en algunes votacions. Entrevistem el portaveu d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià , que analitza el moment pel qual passa l'independentisme. Repassem els millors moments de la sessió de control al president de la Generalitat i també del debat sobre l'agenda social i la recuperació de la convivència proposat per Ciutadans. Ens fixem en l'actualitat política al Congrés, en una setmana d'alta tensió durant la compareixença de l'exdirigent del PP Francisco Álvarez Cascos a la comissió d'estudi sobre el finançament del PP. I per últim, diputats del Parlament reflexionen sobre dos moments clau del procés que van viure ara fa un any, la manifestació per la unitat d'Espanya del 8 d'octubre i la declaració d'independència que Puigdemont va deixar en suspens en el ple celebrat al dos dies després

 • Acció Política - 28/07/2018
  Veure vídeo

  Acció Política - 28/07/2018

  Un cop el Parlament ha recuperat l'activitat plenària el programa Acció Política reprèn l'emissió amb un programa dedicat al Debat de Política General i als actes de commemoració de l'1 d'octubre.
  Analitzem el bloqueig parlamentari que ha provocat les divergències entre Junts per Catalunya i Esquerra sobre com fer efectiu el vot dels diputats que són a la presó i a l'estranger. Repassem ell moments més destacats del debat de política general i ens fixem en com treballen els grups parlamentaris les estratègies del debat quan preparen discursos o debaten resolucions amb reunions als despatxos i als passadissos.
  Quan fa un any del referèndum de l'1 d'octubre repassem el que va passar aquells dies i reflexionem sobre el que va significar amb diversos diputats, alguns del quals no eren al Parlament ara fa un any. Ens expliquen com van viure aquell dia i quina anàlisi fan en perspectiva

  Un cop el Parlament ha recuperat l'activitat plenària el programa Acció Política reprèn l'emissió amb un programa dedicat al Debat de Política General i als actes de commemoració de l'1 d'octubre. Analitzem el bloqueig parlamentari que ha provocat les divergències entre Junts per Catalunya i Esquerra sobre com fer efectiu el vot dels diputats que són a la presó i a l'estranger. Repassem ell moments més destacats del debat de política general i ens fixem en com treballen els grups parlamentaris les estratègies del debat quan preparen discursos o debaten resolucions amb reunions als despatxos i als passadissos. Quan fa un any del referèndum de l'1 d'octubre repassem el que va passar aquells dies i reflexionem sobre el que va significar amb diversos diputats, alguns del quals no eren al Parlament ara fa un any. Ens expliquen com van viure aquell dia i quina anàlisi fan en perspectiva

 • Acció Política - 21/07/2018
  Veure vídeo

  Acció Política - 21/07/2018

  El programa "Acció política" analitza aquesta setmana la desconvocatòria del ple del Parlament, fruit del desacord de com aplicar la suspensió dels diputats que estan a la presó ordenada pel jutge Llarena. El debat sobre la proposta dels lletrats de substituir temporalment aquests diputats ha provocat fortes discrepàncies entre JxCat i ERC, que miren de reconduir la situació.
  Justament en la setmana en què el mateix jutge Llarena ha decidit retirar les euroordres dels polítics que estan a l'exili i no extradirà Carles Puigdemont només per malversació.
  De tot plegat en parlarem amb el diputat de Ciutadans Jorge Soler, a qui entrevistem en el programa. Soler lamenta que no s'hagi pogut fer el ple monogràfic sobre la convivència.
  Fem un repàs del debat al Congrés sobre el programa de govern de Pedro Sánchez, amb Catalunya com a principal qüestió.
  I per últim, ens fem ressò d'una nova edició de la Setmana del Parlament Universitari i acompanyem alguns dels estudiants que durant uns dies han fet de diputats, lletrats o periodistes.

  El programa "Acció política" analitza aquesta setmana la desconvocatòria del ple del Parlament, fruit del desacord de com aplicar la suspensió dels diputats que estan a la presó ordenada pel jutge Llarena. El debat sobre la proposta dels lletrats de substituir temporalment aquests diputats ha provocat fortes discrepàncies entre JxCat i ERC, que miren de reconduir la situació. Justament en la setmana en què el mateix jutge Llarena ha decidit retirar les euroordres dels polítics que estan a l'exili i no extradirà Carles Puigdemont només per malversació. De tot plegat en parlarem amb el diputat de Ciutadans Jorge Soler, a qui entrevistem en el programa. Soler lamenta que no s'hagi pogut fer el ple monogràfic sobre la convivència. Fem un repàs del debat al Congrés sobre el programa de govern de Pedro Sánchez, amb Catalunya com a principal qüestió. I per últim, ens fem ressò d'una nova edició de la Setmana del Parlament Universitari i acompanyem alguns dels estudiants que durant uns dies han fet de diputats, lletrats o periodistes.

 • Acció Política - 14/07/2018
  Veure vídeo

  Acció Política - 14/07/2018

  "Acció política" analitza aquesta setmana la reunió de dilluns entre Quim Torra i Pedro Sánchez a La Moncloa, amb què s'ha reprès el diàleg entre el govern de la Generalitat i el govern espanyol. Experts i politòlegs opinen sobre els gestos i les conseqüències de la trobada en el clima polític.

  Repassem també una setmana farcida de notícies polítiques de gran transcendència, com la decisió dels tribunals alemanys de descartar la rebel·lió com a motiu per extradir Carles Puigdemont, tot i que sí que preveuen extradir-lo pel delicte de malversació de fons. Un fet que ha provocat valoracions diverses sobre el futur de la causa i els encausats.
  Una causa que ja ha acabat la instrucció amb la decisió del jutge Llarena de demanar la suspensió de les funcions dels diputats que són a la presó i també de Carles Puigdemont. Una petició el compliment de la qual ha originat una nova polèmica parlamentària.
  De totes aquestes qüestions en parla Xavier García Albiol, el president del Partit Popular Català, en l'entrevista que ha concedit al programa.

  També ens fixem en les compareixences dels consellers en comissió al Parlament aquesta setmana, on han explicat les seves prioritats de govern. I destaquem especialment les mesures que el govern català i el govern espanyol han anunciat per donar impuls a la memòria històrica.

  "Acció política" analitza aquesta setmana la reunió de dilluns entre Quim Torra i Pedro Sánchez a La Moncloa, amb què s'ha reprès el diàleg entre el govern de la Generalitat i el govern espanyol. Experts i politòlegs opinen sobre els gestos i les conseqüències de la trobada en el clima polític. Repassem també una setmana farcida de notícies polítiques de gran transcendència, com la decisió dels tribunals alemanys de descartar la rebel·lió com a motiu per extradir Carles Puigdemont, tot i que sí que preveuen extradir-lo pel delicte de malversació de fons. Un fet que ha provocat valoracions diverses sobre el futur de la causa i els encausats. Una causa que ja ha acabat la instrucció amb la decisió del jutge Llarena de demanar la suspensió de les funcions dels diputats que són a la presó i també de Carles Puigdemont. Una petició el compliment de la qual ha originat una nova polèmica parlamentària. De totes aquestes qüestions en parla Xavier García Albiol, el president del Partit Popular Català, en l'entrevista que ha concedit al programa. També ens fixem en les compareixences dels consellers en comissió al Parlament aquesta setmana, on han explicat les seves prioritats de govern. I destaquem especialment les mesures que el govern català i el govern espanyol han anunciat per donar impuls a la memòria històrica.

 • Acció Política - 07/07/2018
  Veure vídeo

  Acció Política - 07/07/2018

  "Acció política" analitza aquesta setmana els temes que tindran sobre la taula el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Una reunió esperada precedida de crides a la voluntat de diàleg, però marcant cadascú els seus punt de partida.
  Entrevistem el portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, que respon a preguntes sobre aquesta trobada i altres qüestions d'actualitat de la setmana com l'acostament dels polítics independentistes presos i les prioritats de la legislatura.
  Ens fixem amb els primers passos del govern del PSOE i les primàries molt disputades al PP
  I, per últim, el programa també fa un repàs de les últimes trobades entre els presidents de la Generalitat i del govern espanyol a La Moncloa. Analitzem amb periodistes experts els gestos i el clima en què es van desenvolupar i amb quina expectativa es prepara la de dilluns.

  "Acció política" analitza aquesta setmana els temes que tindran sobre la taula el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Una reunió esperada precedida de crides a la voluntat de diàleg, però marcant cadascú els seus punt de partida. Entrevistem el portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, que respon a preguntes sobre aquesta trobada i altres qüestions d'actualitat de la setmana com l'acostament dels polítics independentistes presos i les prioritats de la legislatura. Ens fixem amb els primers passos del govern del PSOE i les primàries molt disputades al PP I, per últim, el programa també fa un repàs de les últimes trobades entre els presidents de la Generalitat i del govern espanyol a La Moncloa. Analitzem amb periodistes experts els gestos i el clima en què es van desenvolupar i amb quina expectativa es prepara la de dilluns.

 • Acció Política - 30/06/2018
  Veure vídeo

  Acció Política - 30/06/2018

  El programa ACCIÓ POLÍTICA repassa aquesta setmana els moviments polítics de cara a la reunió que tindran Quim Torra i Pedro Sánchez a principis de juliol. Tots dos han anat fixant posicions, també des de l'estranger. Quim Torra, des de Washington, i Pedro Sánchez, des de Berlín i Brussel·les.
  Entrevistem el president del grup parlamentari de la CUP, Carles Riera, que ens parla de qüestions d'actualitat com l'acostament dels polítics presos, el processament dels líders independentistes i el diàleg amb el govern espanyol.
  Ens fixem també amb les compareixences dels consellers del govern de Quim Torra, que han començat aquesta setmana al Parlament. Han passat per la cambra catalana el vicepresident i conseller d'Economia, les conselleres de presidència i de Salut, i els consellers d'Acció Exterior i d'Interior.
  Per últim, analitzem en un reportatge com es viu el procés a les universitats després d'algun incident viscut les últimes setmanes. En parlen professorat i universitaris

  El programa ACCIÓ POLÍTICA repassa aquesta setmana els moviments polítics de cara a la reunió que tindran Quim Torra i Pedro Sánchez a principis de juliol. Tots dos han anat fixant posicions, també des de l'estranger. Quim Torra, des de Washington, i Pedro Sánchez, des de Berlín i Brussel·les. Entrevistem el president del grup parlamentari de la CUP, Carles Riera, que ens parla de qüestions d'actualitat com l'acostament dels polítics presos, el processament dels líders independentistes i el diàleg amb el govern espanyol. Ens fixem també amb les compareixences dels consellers del govern de Quim Torra, que han començat aquesta setmana al Parlament. Han passat per la cambra catalana el vicepresident i conseller d'Economia, les conselleres de presidència i de Salut, i els consellers d'Acció Exterior i d'Interior. Per últim, analitzem en un reportatge com es viu el procés a les universitats després d'algun incident viscut les últimes setmanes. En parlen professorat i universitaris

 • Acció Política - 23/06/2018
  Veure vídeo

  Acció Política - 23/06/2018

  El programa Acció Política analitza aquesta setmana la primera sessió de control al president de la Generalitat amb el debat sobre el paper del Rei a Catalunya i sobre la reunió de Quim Torra amb Pedro Sánchez que ja té fixada la data, el 9 de juliol.
  De tot plegat en parlem amb el president del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem Xavier Domènech a qui entrevistem en el programa. Domènech aborda qüestions com el diàleg, els primers passos dels nous governs de Torra i Sánchez i la moció de censura a Badalona on Guanyem Badalona ha perdut l'alcaldia.
  Acció Política també analitza els perfils dels candidats a presidir el PP amb el duel entre Maria Dolores de Cospedal i Soraya Sáenz de Santamaría com a plat principal de les primàries.
  Per últim ens fixem en un dels principals col·lectius que treballen al Parlament: els periodistes que han vist com les noves tecnologies i l'expectació que ha generat el procés els han fet canviar les maneres de treballar.

  El programa Acció Política analitza aquesta setmana la primera sessió de control al president de la Generalitat amb el debat sobre el paper del Rei a Catalunya i sobre la reunió de Quim Torra amb Pedro Sánchez que ja té fixada la data, el 9 de juliol. De tot plegat en parlem amb el president del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem Xavier Domènech a qui entrevistem en el programa. Domènech aborda qüestions com el diàleg, els primers passos dels nous governs de Torra i Sánchez i la moció de censura a Badalona on Guanyem Badalona ha perdut l'alcaldia. Acció Política també analitza els perfils dels candidats a presidir el PP amb el duel entre Maria Dolores de Cospedal i Soraya Sáenz de Santamaría com a plat principal de les primàries. Per últim ens fixem en un dels principals col·lectius que treballen al Parlament: els periodistes que han vist com les noves tecnologies i l'expectació que ha generat el procés els han fet canviar les maneres de treballar.

 • Acció Política - 16/06/2018
  Veure vídeo

  Acció Política - 16/06/2018

  El programa "Acció política" aborda aquesta setmana els primers passos del govern, que entre altres qüestions ha anunciat la restitució de les delegacions de la Generalitat a l'exterior i el Diplocat.
  Entrevistem la portaveu del grup parlamentari del PSC-Units per Avançar, Eva Granados. Entre altres qüestions, ens parla la preparació de la trobada entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Granados confia que la reunió serveixi per trobar vies de solució al conflicte entre Catalunya i Espanya. Durant l'entrevista, Granados també defensa l'exigència de Pedro Sánchez amb els seus ministres, després de la dimissió del ministre de Cultura, Màxim Huerta, per haver comès fa uns anys frau fiscal.
  Per últim, el programa es fixa en la figura del president Tarradellas. Repassem la seva trajectòria a través de l'últim llibre de memòries editat: "Tarradellas, el guardià de la memòria". Un viatge polític per l'exili i per la documentació que ell mateix va decidir arxivar a Poblet.

  El programa "Acció política" aborda aquesta setmana els primers passos del govern, que entre altres qüestions ha anunciat la restitució de les delegacions de la Generalitat a l'exterior i el Diplocat. Entrevistem la portaveu del grup parlamentari del PSC-Units per Avançar, Eva Granados. Entre altres qüestions, ens parla la preparació de la trobada entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Granados confia que la reunió serveixi per trobar vies de solució al conflicte entre Catalunya i Espanya. Durant l'entrevista, Granados també defensa l'exigència de Pedro Sánchez amb els seus ministres, després de la dimissió del ministre de Cultura, Màxim Huerta, per haver comès fa uns anys frau fiscal. Per últim, el programa es fixa en la figura del president Tarradellas. Repassem la seva trajectòria a través de l'últim llibre de memòries editat: "Tarradellas, el guardià de la memòria". Un viatge polític per l'exili i per la documentació que ell mateix va decidir arxivar a Poblet.

 • Acció Política - 09/06/2018
  Veure vídeo

  Acció Política - 09/06/2018

  El programa "Acció política" analitza els primers passos del govern català, que el president de la Generalitat va explicar davant el Parlament aquesta setmana. I també ens fixem en el nou executiu del govern espanyol de Pedro Sánchez, el govern amb més dones fins ara, 11 en total.
  Entrevistem el vice-president primer del Parlament, Josep Costa, de Junts per Catalunya, que valora el nou govern del PSOE i les perspectives de la legislatura catalana amb el govern de Quim Torra i l'aixecament del 155.
  Per últim, ens fixem en l'altra gran notícia de la setmana, la renúncia de Mariano Rajoy com a president del Partit Popular i quins dirigents del partit es posicionen en la cursa per rellevar-lo. I repassem els moments més destacats de la seva trajectòria política i algunes de les seves frases i declaracions més conegudes.

  El programa "Acció política" analitza els primers passos del govern català, que el president de la Generalitat va explicar davant el Parlament aquesta setmana. I també ens fixem en el nou executiu del govern espanyol de Pedro Sánchez, el govern amb més dones fins ara, 11 en total. Entrevistem el vice-president primer del Parlament, Josep Costa, de Junts per Catalunya, que valora el nou govern del PSOE i les perspectives de la legislatura catalana amb el govern de Quim Torra i l'aixecament del 155. Per últim, ens fixem en l'altra gran notícia de la setmana, la renúncia de Mariano Rajoy com a president del Partit Popular i quins dirigents del partit es posicionen en la cursa per rellevar-lo. I repassem els moments més destacats de la seva trajectòria política i algunes de les seves frases i declaracions més conegudes.

 • Acció Política - 02/06/2018
  Veure vídeo

  Acció Política - 02/06/2018

  El programa "Acció política" aborda dues de les notícies polítiques més importants de l'any que s'han produït aquesta setmana: la moció de censura que ha fet caure Rajoy i que ha investit Pedro Sánchez com a nou president del govern espanyol, i el nou govern de la Generalitat que ha nomenat Quim Torra i que farà aixecar el 155.
  Entrevistarem el vicepresident del Parlament, José Maria Espejo Saavedra, que ens parlarà del nou govern i de l'estratègia de Ciutadans, com a principal grup de l'oposició. Entre altres qüestions, defensa que l'aplicació del 155 s'allargui a Catalunya.
  Farem un repàs de les altres mocions de censura que hi ha hagut en democràcia a Espanya i ens desplaçarem al Parlament Europeu, on familiars de l'Associació Catalana pels Drets Civils, mares dels joves d'Altsasu i amics del raper Valtonyc han denunciat el que consideren un abús de la presó preventiva a Espanya

  El programa "Acció política" aborda dues de les notícies polítiques més importants de l'any que s'han produït aquesta setmana: la moció de censura que ha fet caure Rajoy i que ha investit Pedro Sánchez com a nou president del govern espanyol, i el nou govern de la Generalitat que ha nomenat Quim Torra i que farà aixecar el 155. Entrevistarem el vicepresident del Parlament, José Maria Espejo Saavedra, que ens parlarà del nou govern i de l'estratègia de Ciutadans, com a principal grup de l'oposició. Entre altres qüestions, defensa que l'aplicació del 155 s'allargui a Catalunya. Farem un repàs de les altres mocions de censura que hi ha hagut en democràcia a Espanya i ens desplaçarem al Parlament Europeu, on familiars de l'Associació Catalana pels Drets Civils, mares dels joves d'Altsasu i amics del raper Valtonyc han denunciat el que consideren un abús de la presó preventiva a Espanya

 • Torrent admet a "Acció Política" una nova ingerència de l'estat
  Veure vídeo

  Torrent admet a "Acció Política" una nova ingerència de l'estat

  El programa "Acció política" reprèn aquesta setmana les emissions amb una entrevista al president del Parlament. Roger Torrent repassa l'actualitat del moment i ens explica com preveu políticament aquesta legislatura complexa després que Quim Torra hagi estat elegit nou president de la Generalitat. Analitza el nou conflicte amb el govern espanyol pel nomenament dels consellers, la visita que ha fet aquesta setmana als polítics empresonats, i la petició de diàleg al govern espanyol, entre altres qüestions.
  El programa recorda els principals fets d'aquests cinc mesos fins a l'elecció del 131è president de la Generalitat, i repassa l'evolució dels missatges polítics dels presidents de la Generalitat investits des del 1980 fins ara.
  El convuls moment pel qual passa la política espanyola també s'analitza en el programa, en una setmana en què el govern del PP ha passat de l'eufòria per l'aprovació dels pressupostos al neguit per la sentència del cas Gürtel i a la presentació d'una moció de censura per part del PSOE.

  El programa "Acció política" reprèn aquesta setmana les emissions amb una entrevista al president del Parlament. Roger Torrent repassa l'actualitat del moment i ens explica com preveu políticament aquesta legislatura complexa després que Quim Torra hagi estat elegit nou president de la Generalitat. Analitza el nou conflicte amb el govern espanyol pel nomenament dels consellers, la visita que ha fet aquesta setmana als polítics empresonats, i la petició de diàleg al govern espanyol, entre altres qüestions. El programa recorda els principals fets d'aquests cinc mesos fins a l'elecció del 131è president de la Generalitat, i repassa l'evolució dels missatges polítics dels presidents de la Generalitat investits des del 1980 fins ara. El convuls moment pel qual passa la política espanyola també s'analitza en el programa, en una setmana en què el govern del PP ha passat de l'eufòria per l'aprovació dels pressupostos al neguit per la sentència del cas Gürtel i a la presentació d'una moció de censura per part del PSOE.

 • Acció Política - 21/10/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 21/10/2017

  Aquesta setmana, Acció Política analitza les cartes que s'han enviat el president de la Generalitat i el president del govern espanyol. Unes cartes que han posat sobre la taula l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per part de Rajoy i la possibilitat de la votació en el Parlament de la declaració d'independència. El professor de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume López, reflexiona sobre les cartes i el moment polític en una setmana marcada també per la presó preventiva dictada als presidents de l'ANC i d'Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i les mobilitzacions que s'han fet per demanar la seva llibertat.
  Recordem la figura de l'expresident de la Generalitat Josep Tarradellas, 40 anys després del seu retorn, un 23 d'octubre de 1977, i en l'espai "La política des de fora" ens fixem com treballa a peu de carrer la Fundació CANPEDRÓ dedicada a lluitar contra la pobresa i a l'atenció de les persones més necessitades.

  Aquesta setmana, Acció Política analitza les cartes que s'han enviat el president de la Generalitat i el president del govern espanyol. Unes cartes que han posat sobre la taula l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per part de Rajoy i la possibilitat de la votació en el Parlament de la declaració d'independència. El professor de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume López, reflexiona sobre les cartes i el moment polític en una setmana marcada també per la presó preventiva dictada als presidents de l'ANC i d'Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i les mobilitzacions que s'han fet per demanar la seva llibertat. Recordem la figura de l'expresident de la Generalitat Josep Tarradellas, 40 anys després del seu retorn, un 23 d'octubre de 1977, i en l'espai "La política des de fora" ens fixem com treballa a peu de carrer la Fundació CANPEDRÓ dedicada a lluitar contra la pobresa i a l'atenció de les persones més necessitades.

 • Acció Política - 14/10/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 14/10/2017

  El programa "Acció política" es fixa aquesta setmana en la compareixença del president de la Generalitat al Parlament, on va declarar la independència i immediatament la va suspendre a l'espera de diàleg i mediació. I també en la compareixença del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al Congrés per parlar de Catalunya i de l'aplicació de l'art. 155 de la Constitució. Dos fets que han marcat la setmana i la tensa actualitat política. El programa repassa els moments més destacats i entrevista dos experts per parlar de diàleg i mediació en conflictes complexos: El president de l'Institut Català Internacional per la Pau, Xavier Masllorens, i el director de la Casa del Tibet a Barcelona, Thubten Wangchen.

  En aquesta nova etapa el programa reorienta l'espai en què volem donar la paraula als ciutadans perquè ens expliquin què és per ells la política i com la veuen i l'obrim a associacions i entitats diverses que fan política a peu de carrer. Aquesta setmana comencem amb una ONG, De Veí a Veí, nascuda al barri de Sant Antoni de Barcelona.

  El programa "Acció política" es fixa aquesta setmana en la compareixença del president de la Generalitat al Parlament, on va declarar la independència i immediatament la va suspendre a l'espera de diàleg i mediació. I també en la compareixença del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al Congrés per parlar de Catalunya i de l'aplicació de l'art. 155 de la Constitució. Dos fets que han marcat la setmana i la tensa actualitat política. El programa repassa els moments més destacats i entrevista dos experts per parlar de diàleg i mediació en conflictes complexos: El president de l'Institut Català Internacional per la Pau, Xavier Masllorens, i el director de la Casa del Tibet a Barcelona, Thubten Wangchen. En aquesta nova etapa el programa reorienta l'espai en què volem donar la paraula als ciutadans perquè ens expliquin què és per ells la política i com la veuen i l'obrim a associacions i entitats diverses que fan política a peu de carrer. Aquesta setmana comencem amb una ONG, De Veí a Veí, nascuda al barri de Sant Antoni de Barcelona.

 • Acció Política - 16/09/2017
  Veure vídeo

  Acció Política - 16/09/2017

  Acció política analitza aquesta setmana el moment polític intens que viu Catalunya dues setmanes abans del referèndum de l'1 d'octubre amb el pols que mantenen el govern català i el govern de Rajoy que el considera il·legal.
  D'una banda, mobilitzacions ciutadanes i crides al diàleg permanent, d'altra banda, actuacions de la fiscalia i escorcolls policials.
  Repassem els moments més destacats de las setmana que va començar amb una nova manifestació multitudinària l'11 de Setembre.
  També ens fixem en el debat sobre la nul·litat dels judicis franquistes que hi ha hagut aquesta setmana al Congrés dels Diputats.
  I per últim, un any i mig després de la mort de la diputada i expresidenta d'Òmnium Muriel Casals, el programa conversa amb algunes de les persones que més van conviure amb ella els últims anys de la seva vida. Ens parlen de la seva trajectòria, de les seves inquietuds i de les seves virtuts, entre les quals destaca el seu tarannà dialogant.

  Acció política analitza aquesta setmana el moment polític intens que viu Catalunya dues setmanes abans del referèndum de l'1 d'octubre amb el pols que mantenen el govern català i el govern de Rajoy que el considera il·legal. D'una banda, mobilitzacions ciutadanes i crides al diàleg permanent, d'altra banda, actuacions de la fiscalia i escorcolls policials. Repassem els moments més destacats de las setmana que va començar amb una nova manifestació multitudinària l'11 de Setembre. També ens fixem en el debat sobre la nul·litat dels judicis franquistes que hi ha hagut aquesta setmana al Congrés dels Diputats. I per últim, un any i mig després de la mort de la diputada i expresidenta d'Òmnium Muriel Casals, el programa conversa amb algunes de les persones que més van conviure amb ella els últims anys de la seva vida. Ens parlen de la seva trajectòria, de les seves inquietuds i de les seves virtuts, entre les quals destaca el seu tarannà dialogant.

Anar al contingut