Acaba el rodatge de "Staff Only", una producció associada de TV3

Aquest mes de maig ha acabat el rodatge de "Staff Only", la nova pel·lícula de Neus Ballús. És una producció d'Ikiru Films i El Kinògraf, amb Turanga Films, La Terraza Films i Les Films Hatari, que compta amb la participació de l'ICAA i l'ICEC, la producció associada de TV3 i l'ajuda d'Eurimages. "Staff Only" s'ha rodat íntegrament al Senegal durant sis setmanes.
"Staff Only"
"Staff Only"

Neus Ballús encara l'etapa final de "Staff Only", el seu últim llargmetratge, que l'ha dut a gravar al Senegal. El rodatge va començar el 24 de març passat i ha acabat fa poc a la platja de Saly Portudal, a uns 80 km de Dakar.

Ballús es va donar a conèixer internacionalment amb "La plaga" (2013), la seva òpera prima. Coproduïda per TV3, es va estrenar a la Berlinale i ha rebut més de vint premis en festivals d'arreu del món. A "Staff Only", Neus Ballús ha tornat a coescriure el guió amb Pau Subirós, amb qui ha col·laborat en nombrosos projectes, entre els quals destaca el documental "Cuando llovían bombas" (2007).

Sinopsi
Marta (Elena Andrada), de 17 anys, passa les vacances de Nadal amb el seu pare Manel (Sergi López) i el seu germà Bruno (Ian Samsó). Potser gaudiria del viatge si no fos perquè el seu pare no li dona llibertat i li imposa un frenètic viatge ple de safaris i de folklore senegalès amb un grup de jubilats que omplen el resort. Durant el viatge, la Marta coneix el Khouma, un senegalès 10 anys més gran que ella, que treballa a l'hotel gravant les excursions dels turistes, i l'Aissatou, una noia que neteja habitacions i que la portarà a introduir-se al món de l'Staff Only, del personal de l'hotel.

Segons la directora, "Staff Only" és un retrat polièdric del turisme occidental a l'Àfrica i de la nostra pròpia mirada sobre la realitat africana, narrat des del punt de vista d'una adolescent que es planteja diverses qüestions per primera vegada.

tv3.cat/ficcio-i-cinema