Diumenge, a les 23.15, a TV3

"Abaraka Txarango", el 'docuncert' que descobreix l'essència de Txarango

Ens endinsem en l'essència del grup, que ha anunciat recentment el seu comiat, a través del testimoni dels mateixos músics i dels seus fans. El documental parteix de la gravació del concert de final de gira Abaraka, l'octubre del 2018

Txarango va començar la seva carrera musical penjant el seu primer disc a les xarxes el 2012, i concert a concert va anar enganxant persones de tot arreu i de totes les edats, un públic que creixia de manera exponencial fins a arribar als milers de seguidors d'avui en dia.

Després de dos anys fent bategar el seu tercer disc, "El cor de la terra", en països com Colòmbia, el Japó, Turquia o el Regne Unit, van decidir tancar aquest viatge amb una nit especial i única que TV3 vol recordar: un concert de final de gira, l'octubre del 2018, al Parc Nou del Prat de Llobregat. Amb aquest concert, Txarango va saber tornar al públic l'energia que havia rebut durant aquesta gira, unes sensacions que es transmeten en aquest documental, i que també han sentit els seus fans, algunes de les veus protagonistes d'aquest treball.

"Abaraka Txarango" mostra com la naturalesa de Txarango va més enllà de la música i no es pot descriure amb una sola paraula. És per això que aquest 'docuncert' explica les diferents formes amb què s'identifica la banda, que ha anunciat que es dissoldrà al 2021, i que "creu en la música com a eina per canviar el món". Alegria, il·lusió, màgia o lluita són algunes de les idees que identifiquen la "filosofia txarango", una manera única de celebrar la vida amb un marcat caràcter de defensa social que transmeten en les seves creacions musicals amarades de ritmes mestissos, llatins i folk tradicional.

Amb les paraules de quatre dels integrants del grup i l'aportació de vuit fans d'edats variades, intentem fer entendre què és o què vol significar la paraula "txarango". A tots plegats els acompanyem durant el concert i les reflexions posteriors.

"Abaraka", al festival Esperanzah, va ser molt més que un concert, va ser una nit especial per un grup que deixa els escenaris, com a mínim, durant un any i mig, segons afirmen ells mateixos, perquè volen dedicar-se als diferents projectes socials que tenen en marxa. Els van acompanyar Natxo Tarrés "Gossos", Judit Neddermann o Alfred Garcia (entre d'altres) i amb posada en escena de Lluís Danés.

"Abaraka Txarango" és un treball dirigit i realitzat per Paulí Subirà, produït per Lluís Mabilon, i tot l'equip de realització de TV3: Joan Mas, Xavi Martínez i Júlia Peguera.

Anar al contingut