Les retallades no són inevitables

Vicenç Navarro, a "Singulars"

Una de les veus que han criticat amb més duresa l'actuació dels polítics des que va començar la crisi i la impunitat amb què actuen els poders financers.

El convidat de dimecres 5 de juny és un referent per a tots aquells que creuen que una altra política econòmica és possible més enllà de Brussel·les. A la seva impressionant i sòlida trajectòria professional s'hi afegeix la rigorositat de les seves anàlisis politicoeconòmiques.
És Vicenç Navarro, catedràtic de Ciències Polítiques i de Polítiques Públiques a la Universitat Pompeu Fabra, i durant 35 anys professor de Polítiques Públiques a la Universitat Johns Hopkins, als Estats Units, on es va doctorar l'any 1967.

El professor Navarro, que es va haver d'exiliar per raons polítiques l'any 1962, va ampliar estudis a diverses universitats europees, com les d'Estocolm, Edimburg i Oxford, i també a la London School of Economics. Ha estat catedràtic d'Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona.
Ha estat assessor de governs d'arreu del món pel que fa a les reformes dels seus sistemes de salut, com ara Cuba, el Xile de Salvador Allende i diversos governs dels Estats Units. També ha assessorat les Nacions Unides i l'Organització Mundial de la Salut (OMS). És rector emèrit de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC) i director de l'Observatori Social d'Espanya.

Aquest politòleg i economista és una de les veus que han criticat amb més duresa l'actuació dels polítics des que va començar la crisi i la impunitat amb què actuen els poders financers. Vicenç Navarro, autor de desenes de llibres i articles, ha disseccionat amb rigor i claredat els mecanismes de poder de les elits econòmiques que governen el nostre món globalitzat i és un dels més aferrissats enemics de les mesures d'austeritat, que recauen en les classes mitjanes.

El professor Navarro ens explicarà que hi ha alternatives a les polítiques d'austeritat, que no és cert que les retallades siguin inevitables.

"Singulars", dimecres 5 de juny, a les 22.05, al 33.
Anar al contingut