Traspassant fronteres

"Ventdelplà" arriba a la televisió búlgara

Després de l'èxit aconseguit durant cinc temporades a TV3, "Ventdelplà", la sèrie produïda per Televisió de Catalunya i Diagonal TV, comença a difondre's fora de les nostres fronteres, a la cadena bTV de Bulgària.

"Ventdelplà", que a Bulgària s'ha titulat "Вятър от долината" (traducció literal de "Ventdelplà"), es va començar a emetre el 4 de gener, des del primer capítol, en versió doblada al búlgar.

bTV és la primera cadena de televisió privada de Bulgària. Va començar les emissions l'any 2000 trencant el monopoli de la televisió pública que existia fins aleshores i de seguida es va situar líder d'audiència. Actualment, el seu "share" va del 38% al 40% i emet una programació generalista, on es poden trobar formats d'èxit internacional com "Survivor", "Music Idol" i "Dancing Star", i està preparant l'estrena de "Bulgaria's Got Talent".

"Ventdelplà" ha aconseguit un nom propi en la ficció a Catalunya. La resposta del públic i la seva fidelitat l'han portat a ocupar un dels primers llocs en la ficció després de 338 capítols en antena. La sèrie va començar a emetre's el 14 de gener del 2005 i va arrencar la primera temporada amb una excel·lent mitjana, un "share" del 25,4%. El resultat més bo es va registrar en la segona temporada, amb un 26,7% de "share". Durant les cinc temporades que ha estat en antena, la quota mitjana no ha baixat del 20%. El màxim històric va ser el 27 de setembre del 2005, en què va registrar una quota del 32,3%.

Aquesta temporada segueix sent un èxit i, juntament amb les produccions de TV3 "Crackòvia", "Polònia" i "APM?", és un dels pilars de la programació de la cadena.

La sèrie, de periodicitat bisetmanal i setmanal –segons les èpoques– ha competit amb èxit amb ficcions d'àmbit global com "C.S.I." o "House", i amb altres produccions espanyoles com "Ana y los siete", "Hospital Central", "El comisario" o "Motivos personales" i, fins i tot, amb "realities" com "Aventura en África", "Supervivientes" o "Mira quién baila".
Anar al contingut