20 anys de compromís amb el mar

"Thalassa" fa una ruta per la costa catalana per celebrar els 20 anys de programa

Per celebrar el 20è aniversari del programa, el diumenge dia 6 de juny Thalassa s'embarca en el pailebot Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona durant quinze dies per recórrer la costa catalana.

Del 6 al 20 de juny, l'equip del programa "Thalassa" farà un viatge que començarà a Portvendres i acabarà a Sant Carles de la Ràpita. Durant aquest recorregut, que té una part festiva i de celebració, l'equip es retrobarà amb les poblacions costaneres i amb molta de la gent amb qui durant aquest vint anys ha compartit la seva singladura televisiva.

Seguint el ritual de cortesia entre la gent de la mar l'equip de "Thalassa" rebrà les banderes de les poblacions o de les regions marítimes per on passi i les hissarà al pal del vaixell per seguir navegant amb elles amb un esperit de germanor marinera i de compartir el respecte pel mar.

L'equip aprofitarà la ruta de l'aniversari per preparar nous reportatges per a la temporada vinent, en la qual vol fer una sèrie de retrats de pobles costaners que mostrin l'ànima marinera que els ha fet créixer i de la qual, malgrat els canvis, encara es nodreixen.

El Santa Eulàlia, el vaixell del Museu Marítim de Barcelona

Aquest viatge es fa amb la col·laboració del Museu Marítim de Barcelona a bord del pailebot Santa Eulàlia.

El Santa Eulàlia és un dels últims supervivents d'una època en què els gran velers eren la millor opció per al transport per mar. Aquest magnífic veler té 34 metres d'eslora, tres pals i porta una tripulació de 8 persones .

La seva història va començar l'any 1918 quan l'armador Pasqual Flores el va construir a les drassanes de Torrevieja i li va donar el nom de la seva filla Carmen Flores. Gracies a la restauració feta pel Museu Marítim de Barcelona va tornar al seu aspecte original, el d'una embarcació de treball sense luxes, que ara, 90 anys més tard segueix solcant la Mediterrània, en aquest cas amb l'equip del "Thalassa" a bord.


ITINERARI RUTA DE L'ANIVERSARI DE "THALASSA". Juny del 2010

Dia 1
Diumenge 6 i 7 de juny, Portvendres

Dia 2
Dimarts 8 de juny, Port de la Selva

Dia 3
Dimecres 9 de juny, navegació pel cap de Creus. Arribada a Cadaqués (12 h)

Dia 4
Dijous 10 de juny, Roses

Dia 5
Divendres 11 de juny, l'Escala

Dia 6
Dissabte i diumenge 12-13 juny, Palamós

Dia 7
Dilluns 14 de juny, Arenys

Dia 8
Dimecres 16 de juny, Vilanova i la Geltrú

Dia 9
Dijous 17 de juny, Tarragona

Dia 10

Divendres 18 de juny, l'Ametlla de Mar

Dia 11
Dissabte i diumenge 19 i 20 de juny, Sant Carles de la Ràpita
Anar al contingut