Edició especial

"Thalassa" celebra vint anys solcant els mars

Oferim una edició especial del programa del mar per commemorar-ne l'aniversari: repassem els millors moments d'aquestes dues dècades i tornem a veure tres grans reportatges.

El 33 oferirà una edició especial de "Thalassa" per commemorar-ne l'aniversari: un programa que repassarà alguns dels seus millors moments i que inclourà també l'emissió de tres reportatges:

"El mar dins d'una ampolla"

Moltes ampolles de vidre han navegat per tots els mars compartint aventures i secrets amb aquells que les buidaven. Després, com si d'un agraïment es tractés, algú hi guardava a dins un vaixell, un petit tros de la història de la navegació.

"La sal de la vida"

A Mallorca anirem a buscar la sal de cocó, la sal més preuada que el mar deixa als petits illots, davant de la costa. Fa més de mig segle que "l'amo en Pere" i la seva dona Maria despatxen a la rebotiga del seu negoci una petita joia del mar: la sal de cocó. Una exquisidesa que només venen als afortunats que la coneixen. La manera artesanal de recol·lectar-la i la manera especial que té de condensar-se fan que avui sigui una autèntica raresa.

"La llagosta misteriosa"

A l'estiu del 1998, el biòleg David Díaz, formant part d'un equip d'investigadors del Departament de Biologia de la Universitat de Barcelona i de l'Institut de Ciències del Mar, observa per primera vegada el procés de reclutament de les petites llagostes vermelles.

Els deu anys d'estudis científics, que han realitzat els biòlegs marins sobre la llagosta, han fet que es comenci a esborrar el qualificatiu que havia rebut d'animal misteriós i desconegut. Les conseqüències pràctiques són importants.
En un marc en què les poblacions de llagosta vermella fa anys que estan en decadència, es comencen a tenir respostes que ajudaran a millorar la gestió de les futures pesqueres.

Anar al contingut