TALLER.DOC

"Taller.doc" emet divendres el documental "Memòries oblidades"

El tercer documental que s'emet divendres dins el "Taller.doc" és el producte de l'estada de tres mesos de dues joves realitzadores a l'Índia, on van conviure amb els membres de la tribu del Lanjia Sora.

El tercer documental que s'emet dins el "Taller.doc" és el producte de l'estada de tres mesos de dues joves realitzadores a l'Índia, on van conviure amb els membres de la tribu del Lanjia Sora ("Memories without rememberers", d'Alba Mora i Anna Sanmartí).

Les realitzadores van ser testimonis de com conviuen la religió cristiana importada pels missioners i les tradicions xamàniques de la regió. Precisament dos dels protagonistes de la pel·lícula són una dona xaman i un missioner occidental. La població associa el cristianisme amb sanitat, modernitat (motos, jeeps i vestimenta occidental) i amb formació (saber llegir). Curiosament és també la manera d'alliberar-se del sistema de castes que discrimina els Lanja Sora i els recloeix als esglaons inferiors de la societat.

En definitiva el film és un document de gran valor antropològic que mostra una cultura i una forma de vida en perill d'extinció.
Anar al contingut