Nova mirada

"Taller" presenta "Apunts per al retrat d'una ciutat" i "La Neta 6.0"

Primer veurem un documental sobre Barcelona elaborat per estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra i, a continuació, un treball que s'acosta a la revolució zapatista amb la mirada de Sergi Sandúa.

Aquest dimecres, "Taller" ofereix els documentals "Apunts per al retrat d'una ciutat", un treball sobre Barcelona elaborat per estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra, i "La Neta 6.0", un documental que s'acosta a la revolució zapatista amb la mirada de Sergi Sandúa.

"Apunts per al retrat d'una ciutat"


Sinopsi

Barcelona és una ciutat plena de llocs memorables: les Fonts Màgiques, la torre de Collserola, el parc Güell, el Tibidabo... Tots els coneixem. El que potser no sabem és qui hi ha darrere d'aquests llocs, quines són les persones que, amb esforç i dedicació, aconsegueixen que tot funcioni. Aquest documental vol acostar-se a totes elles. Al capdavall, els seus oficis són els que fan que Barcelona sigui tal com és.

"Apunts per al retrat d'una ciutat" està format per 8 peces i cadascuna ha estat ideada i dirigida per un grup d'estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona). La postproducció i els grafismes també han estat realitzats per un estudiant. El projecte ha estat concebut com una activitat formativa complementària a les assignatures de la carrera.

Realitzat per:

Laura Lorenzo, Brenda Roqué, Cristina Sillero, Clara Bofill, Anna Boix, Jordina Lluch, Laura Sol, Berta Hernández, Adrián Pino, Clara Sagarra, Jordi Domingo, Adriana Dumón, Víctor Sala, Olga Marín, Eva Pauné, Elisabet Pujadó, Dídac Pérez, Joan Ruiz, Xavi Pla, Aida Fernández, Cristina Moreno, Cèlia Poveda, Jennifer Díaz, María Elorza, Anna Martorano i Marc Terris (postproducció).


"La Neta 6.0"

Sinopsi

Mitjançant l'emissió de Radio Insurgente, una emissora il·legal d´ona curta al 6.0 del dial, les veus dels rebels zapatistes de l'estat de Chiapas, a Mèxic, ens parlen d'educació, sanitat i vivenda. Es tracta de l'avantguarda d'una nova societat, dissenyada per a les persones i no per als diners. Una obra que parteix de zero, de la misèria, i destrueix el mite de la utopia. Benvinguts a La Neta 6.0.

Història del documental


Aquest documental es va gravar la primavera del 2007 a l'estat de Chiapas, a Mèxic. Sorgeix de la necessitat de l'autor de conèixer més de prop les actuacions dels rebels zapatistes a les portes del quinzè aniversari de l'alçament insurgent. Sergi Sandúa (realitzador del documental) va fer servir una càmera domèstica que li van deixar i un trípode de fotografia, a més de finançar les despeses amb el seu propi sou, que guanyava treballant a l'aeroport de Barcelona. Recursos mínims però molta il·lusió, en la línia d`actuació dels mateixos zapatistes, curiosament…

Sergi Sandúa

2006 - Llargmetratge documental (73 min.) gravat a Palestina, "Soñar en Nablus", guanyador del Gran Premi Roberto Rosellini al Festival Internacional de Cine Pobre de Gibara, Cuba.
2007 - Llargmetratge documental (60 min.) gravat a Bolívia, "Akulliku", adquirit per ViveTV (Veneçuela).
2007 - Curtmetratge documental (26 min.) gravat a Barcelona a través de Parallel40, "Concert de piano per a una granota", emès pel canal 33 ("Taller.doc").
2008 -Llargmetratge documental (60 min.) gravat a Cuba, "Nosotros", per encàrrec de l'Ajuntament del Prat de Llobregat.
2009 - Curtmetratge documental (29 min.) gravat a Mèxic, "La Neta 6.0".

En aquests moments, Sergi Sandúa està acabant la postproducció del llargmetratge documental titulat "Tripalium", gravat al Prat de Llobregat. També es troba en procés d'escriptura de guió del seu primer projecte de ficció, "Clase turista" (curtmetratge).
Anar al contingut