TALLER.DOC

"Taller. doc" ens descobreix divendres el passat del club de futbol del Júpiter

Divendres, el programa del 33 "Taller.doc" presenta un documental que investiga el passat del club de futbol del Júpiter, on es movien pistoles i pilotes.

En el "Taller.doc" d'aquesta setmana, dos joves realitzadors, M. Martí Freixas i Joan Tismineztky, es capbussen en la història d'un club de futbol, el Júpiter, i descobreixen uns fets que han passat desapercebuts fins ara.

El Júpiter en els seus orígens era molt més que el club insígnia del barri del Poblenou. En aquell barri d'intensa activitat industrial, habitat per gent obrera i nucli de moviments contestataris i anarquistes, el Júpiter es va convertir en una mena de refugi pels moviments anarquistes del primer terç del segle XX.

El documental "Per Júpiter" revela quina relació hi havia entre els partits de futbol, les trobades de cèl·lules anarquistes, el material esportiu i les armes amagades, de vegades fins i tot dins de les pilotes de futbol, per lluitar contra el poder. Uns vincles tan clandestins que ni els mateixos directius del club sabien que existien.
Anar al contingut