PREMIS ZAPPING

TVC s'endú 4 Premis Zapping

"La nit al dia", Mònica Terribas, "Gol a gol" i el canal 3/24 guanyen cadascú un premi Zapping.

Els Teleespectadors Associats de Catalunya han volgut premiar un any més els millors espais televisius del 2003. Els Premis Zapping d'enguany s'han revelat en el marc d'una gala al Palau Sant Jordi. Els guanyadors han sortit d'entre els tres finalistes proposats pels espectadors en les 11 categories dels premis. Entre els premiats hi ha "La nit al dia", com a programa informatiu, i la seva directora, Mònica Terribas, com a presentadora; "Gol a gol", com a millor programa esportiu, i el canal de notícies 3/24, que ha rebut un premi especial.

En la categoria de Millor programa d'actualitat i d'entrevistes, el triomf ha estat per a "La nit al dia" (33), que competia amb "La 2 Noticias" (La 2), i "30 minuts" (TV3). Mònica Terribas ("La nit al dia") ha estat triada com a millor presentadora, premi al qual també optaven Andreu Buenafuente ("Una altra cosa") i Silvia Jato ("Pasapalabra"). "Gol a gol" (TV3) ha merescut, segons el jurat, endur-se el premi al millor programa esportiu, davant "El día después" (C+) i "Temps d'aventura" (33). El nou canal de notícies 3/24, de TVC, s'ha endut el "Premi dels Grups d'Anàlisi de Programes", "pel seu gran esforç tècnic i humà per mantenir l'espectador informat durant les 24 hores del dia".

L'escollida com a millor actriu ha estat Ana Duato ("Cuéntame cómo pasó"), una de les tres més votades pels teleespectadors, juntament amb Emma Vilarasau ("Majoria absoluta") i Julia Gutiérrez Caba ("Los Serrano").

El guardó al millor actor se l'ha emportat Antonio Resines ("Los Serrano"), davant Imanol Arias ("Cuéntame cómo pasó") i Ricardo Gómez ("Cuéntame cómo pasó"), els altres dos actors més votats pels espectadors.

El millor concurs ha estat "Pasapalabra" (Antena 3), proposat pels espectadors, juntament amb "Qui corre, vola" (TV3) i "Saber y ganar" (La 2). El millor documental ha recaigut sobre "Al filo de lo imposible" (La 2), finalista juntament amb "Thalassa" (33) i "Catalunya des del mar" (TV3).

"Las noticias del guiñol" (C+) ha rebut el guardó al millor programa d'entreteniment, categoria en què competia amb "¡Qué grande es el cine!" (La 2) i "Lo + plus" (C+).

El premi a la millor sèrie d'animació de producció pròpia se l'ha emportat "Mortadelo y Filemón" (BRB), mentre que "Les tres bessones" (Cromosoma) i "Spirou" (D'Ocon Films) s'han quedat a la recta final. El millor programa de televisió local del 2003 ha estat, segons el jurat, l'espai "Oficis" (Televisió d'Osona), el qual optava al premi juntament amb "El cargol noticiari" (Canal 7) i "El visitant" (Localia Viladecans), mentre que "Hombre limpiando el coche", de la campanya estatal per la igualtat en les tasques domèstiques, guanya el premi al millor anunci, més votat pels espectadors que els comercials de l'ONCE ("Cançó de l'estiu") i de Coca-cola ("Acomiadament-musical").

A més, durant la gala d'aquesta nit, s'han lliurat cinc premis especials. El "Premi especial TAC", se l'ha endut el programa de TVE "Los Lunnis", "per l'esforç realitzat en aquesta nova aposta infantil, de producció pròpia i de qualitat, que recupera la franja de tarda per als nens i nenes". El "Premi de la junta directiva de TAC" l'ha rebut Antena 3 "per programar en "prime-time" sèries de producció aliena de gran qualitat".

El "Premi Valors" és per a "Telemonegal" de BTV, "per la valentia dels seus continguts, en analitzar amb actitud crítica i irònica el mitjà televisiu des del mitjà mateix". Per últim, el "Premi Humà", amb què, cada any, l'equip d'un canal de televisió ofereix un reconeixement a algun dels seus membres, tant per la seva faceta professional com personal, ha recaigut en aquesta edició en Sergi Schaff, de TVE.
Anar al contingut