Esport 3 i 3xl

TVC posarà en marxa dos nous canals: Esport 3 i 3xl

Televisió de Catalunya crearà dos nous canals de televisió que començaran a emetre la pròxima temporada: Esport 3 amb informació i transmissions d'esports i 3xl pensat per al públic més jove.

La directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, ha anunciat avui a la Comissió de Control de la CCMA al Parlament la creació de dos nous canals de TVC: Esport 3 i 3xl. Esport 3 es posarà en marxa en proves al començament de la pròxima temporada, amb la voluntat que les emissions regulars puguin començar a principis del 2011. D'altra banda, el nou canal juvenil 3xl entrarà en funcionament el setembre d'aquest d'any, en el lloc que ara ocupa el 300.
Aquestes accions han estat aprovades prèviament i per unanimitat pel Consell de Govern de la CCMA.

Tenint en compte la situació actual, TV3 ha fet un gran esforç d'organització interna per posar a disposició del públic una oferta de continguts més gran, però sense augmentar-ne la inversió econòmica i millorant-ne l'eficiència, com ja es va fer amb la posada en marxa del Canal Super3.

Amb aquests dos canals, doncs, TV3 amplia l'oferta en el marc del desplegament de la TDT: TV3, 33, 3/24, Super3-3xl, Esport 3, TV3 HD i TV3CAT.

Nou canal Esport 3
En l'escenari de la TDT, en què s'ha imposat la tematització de canals, Televisió de Catalunya prepara la creació d'un canal d'esports, a partir d'un aprofitament més ampli dels drets esportius de què ja disposa i dels recursos i el potencial actual del Departament d'Esports de TV3.

L'esport sempre ha tingut una gran importància en el conjunt de la societat catalana, representat pel gran nombre de clubs, equips i esportistes de primer nivell internacional i per tot l'esport popular. TV3 sempre ha estat al costat de l'esport català i, ara, en aquest nou escenari televisiu, completa aquesta aposta amb la creació d'Esport 3.

Esport 3 inclourà una programació competitiva amb transmissions i programes esportius, sobretot, en les franges de "prime time" de dilluns a divendres i durant tot el cap de setmana. En la franja diària de matí i tarda, a més dels esports tradicionals, el nou canal completarà l'aposta amb una programació centrada en l'estil de vida esportiu, potenciant valors emergents com el fet d'estar en forma, la salut, l'aventura o l'aire lliure. Per tant, Esport 3 es convertirà en un nou concepte de canal d'esports amb voluntat de servei i de ser tan obert com sigui possible.

El nou canal d'esports, a més de permetre un aprofitament més ampli de tots els drets esportius actualment en vigor, oferirà en redifusió algunes transmissions pròpiament de TV3, en el format complementari +30 o +45, per donar una segona alternativa a l'audiència. L'"Esport club" serà el programa informatiu de referència del nou canal, al costat d'espais tan consolidats com "Hat-trick", "Motor a fons", "Temps de neu/Aventura", "NBA.cat", "Futbolcat", o "Gol a gol".

Esport 3 naixerà amb una clara vocació multiplaforma i el portal d'esports es refermarà com a vincle amb els espectadors, potenciant la interactivitat, creant noves comunitats i consolidant el seu paper de segona pantalla amb transmissions en "simulcast".

Nou canal 3xl
El setembre del 2010, Televisió de Catalunya estrenarà el nou canal juvenil 3xl, que passarà a ocupar el lloc de l'actual 300. Serà un canal pensat específicament per al públic jove, de 13 a 24 anys, amb la intenció d'entretenir, buscant de manera directa la participació i interacció del públic al qual va dirigit: els joves.

A televisió, el canal 3xl prendrà diàriament el relleu del Canal Super3, amb el qual comparteix freqüència, des de les 21.30 i fins a les 6 del matí. Al canal es podran veure produccions referents, tant pel que fa a l'animació com a les sèries d'imatge real de gèneres tan diversos com el fantàstic, l'acció i l'humor...

Aquestes sèries s'acompanyaran de peces i espais de producció pròpia que cobriran els temes i els esdeveniments que desperten més interès dins el públic jove: música, internet, còmics, cinema, etc.

El canal 3xl es planteja com un projecte 100% multiplataforma, perquè està pensat per a una generació 100% digital. És per això que l'emissió de televisió compartirà pes i importància amb les noves plataformes de comunicació, molt especialment mòbils i internet.  D'entrada, el canal 3xl tindrà un nou web, amb possibilitat de veure tot el que s'ha emès al canal en qualsevol moment i de poder formar part d'una comunitat d'usuaris pròpia. Aquesta comunitat i tota l'activitat que generarà serà un dels motors del nou 3xl.

Per potenciar el contacte directe amb els usuaris de la xarxa, durant el mes de juliol, s'obrirà la porta a cinc-cents joves perquè provin de manera exclusiva el web del 3xl. Seran, doncs, "beta testers" del canal 3xl, una iniciativa pionera pensada per construir el canal tenint molt present les opinions d'aquests joves, dels futurs membres de la comunitat del canal.

El nou 3xl serà, en definitiva, un nou canal que reforçarà el rol i la presència dels joves dins l'oferta global de TVC. El canal 3xl estarà dirigit per Dani López, i editat per Raül Tidor.
Anar al contingut