Rodatge

TV3 roda la comèdia "Gran nord" a l'Alt Pirineu

Aquest dies l'equip és als voltants de Sort fent exteriors, i responsables de TV3 i de Veranda.tv, els coproductors, hi han anat per seguir de prop l'evolució del rodatge d'aquesta comèdia per a tots els públics que dirigeix Jesús Font.

TV3 prepara la sèrie "Gran nord", una comèdia per a tots els públics que dirigeix un expert en el gènere, Jesús Font, partint d'una idea original de Carles Gené.

"És una sèrie amb personatges molt peculiars que troben el seu lloc al món", ha dit Jesús Font. La protagonista és l'Anna (Aina Clotet), una jove inspectora dels Mossos d'Esquadra, amb un brillant expedient i un futur prometedor, però amb un caràcter obstinat i un acusat sentit de la justícia i del deure. L'Anna és una urbanita que és traslladada a una vall dels Pirineus a causa d'un enfrontament amb els seus superiors. Aquest fet "crea una gran atmosfera de contrast per la relació ciutat-muntanya, i a poc a poc ella passa a formar part d'aquest món rural".

Jordi Roure, cap de Dramàtics de TV3, ha recalcat que "s'ha intentat partir de situacions reals tot i permetre's llicències que corresponen a la ficció. És un to de comèdia simpàtica i familiar i que adopta un estil més cinematogràfic, en el qual TV3 ha entrat poc fins ara."

Font explica que "els actors fan molt creïbles els seus personatges". Una de les qüestions que ajuda a aquesta credibilitat és el fet que "s'ha treballat molt l'accent català nord-occidental dels personatges –ha dit Carles Gené, productor executiu–. L'assessorament ha anat a càrrec de lingüistes de la Universitat de Lleida."

Pel que fa a aspectes més tècnics, el director ha dit que "es roda amb dues càmeres per donar aquesta imatge més cinematogràfica". I ha assenyalat que si es vol trobar alguna referència cal buscar-la en "Doctor en Alaska' o en el film "Bienvenidos al Norte".

Carles Gené ha destacat que "per a la sèrie han creat una banda de músics que es diuen 'Els cecs d'Esterri', que fan versions acústiques de hits indi-folk arranjats per Joan Pau Chávez, que és qui fa els arranjaments dels discos d'Els Pets".

"Des de fa un temps TV3 diversifica la ficció", ha assenyalat Jordi Serra, cap de Programes de TV3. I un exemple n'és la recent sèrie "Polseres vermelles". En el cas de "Gran nord" "es buscava que l'entorn i el paisatge fossin protagonistes". Per això Serra ha agraït "l'ajuda de l'Ajuntament de Sort i dels voltants, del Parc Natural de l'Alt Pirineu, dels mossos i dels agents rurals."

La sèrie "respira ganes de viure i de disfrutar de l'entorn" i Font està convençut "que popularitzarà els policies". "En cap moment es veuran denigrats", assegura.

Avui s'han rodat escenes en una borda del municipi de Roní, on viu el personatge de l'Ermengol (Nacho Fresneda). L'acció era la investigació d'un robatori a la granja.
Anar al contingut