Una pantalla de televisió connectada.
Arrenquen les proves de televisió connectada a Gurb.

TV3, i2CAT i Abertis Telecom inicien proves de televisió connectada a Gurb

Dissabte 6 de desembre començaran, a la localitat osonenca de Gurb, les proves pilot del projecte europeu TV-RING, en què participen TV3, la Fundació i2CAT i l'empresa Abertis Telecom

En el marc del projecte de recerca europeu TV-RING, aquest dissabte 6 de desembre s'iniciaran les proves orientades a escenaris avançats en televisió connectada que el desenvolupament de les noves normes HbbTV faciliten.

Per dur a terme aquestes proves s'ha escollit la localitat de Gurb, ja que aquest municipi d'Osona disposa d'una extensa xarxa de fibra òptica que Guifi.net, operadora de telecomunicacions i col·laboradora del pilot, ha anat desplegant-hi els darrers anys.

Per desenvolupar les proves, els tres socis catalans del projecte cediran, durant la durada del pilot, un aparell de televisió d'última generació a cadascuna de les 21 llars que s'han ofert voluntàries per participar en les proves. Com a contrapartida, aquestes famílies adquireixen el comprimís de participar en diferents activitats d'avaluació i monitorització del funcionament de les aplicacions desenvolupades durant el pilot. Un cop finalitzat el pilot, es preveu que els serveis més interessants es posin a disposició de tot el públic que tingui un aparell de televisió HbbTV 1.5 a casa.

Els equips s'entregaran en un acte que se celebrarà demà dissabte a l'Ajuntament de Gurb i que estarà presidit per l'alcalde de Gurb, Joan Roca. També hi participaran representants de tots els implicats en aquesta iniciativa: Sergi Fernández, d'i2CAT; David Pujals, d'Abertis Telecom; Daniel Giribet, de TV3, i Lluís Dalmau, de la Fundació Guifi.net.

El projecte TV-RING, cofinançat per la Comunitat Europea mitjançant el programa CIP ICT PSP, té una durada prevista de trenta mesos i està liderat per la Fundació i2CAT, centre de recerca en tecnologies d'Internet de Catalunya. A part del pilot català, altres socis porten a terme projectes pilot al land de Berlín-Brandenburg (Rundfunk Berlin-Brandenburg) i a Holanda (Stichting Nederlandse Publieke Omroep).

Anar al contingut