Innovació

TV3 ha posat en marxa el servei TV3minuts

TV3minuts és un servei gratuït que ofereix als espectadors resums de tres minuts dels programes de TV3 a través d'internet, telèfon mòbil i podcast.

TV3 ha posat en marxa aquest mes de gener TV3minuts, un nou servei gratuït adreçat als espectadors que aprofita les noves tecnologies i suposa un pas més en la línia d'innovació en aquest camp, en què Televisió de Catalunya és pionera a tot el món. Aquest nou servei ofereix resums de tres minuts dels programes del dia de TV3 i avançaments dels continguts dels programes de l'endemà, i poden ser consultats per internet, telèfon mòbil i podcast.

En la roda de premsa de presentació d'aquest nou servei, que és operatiu des del dilluns dia 14, el director de Televisió de Catalunya, Francesc Escribano, ha definit aquest nou servei com "una aposta amb molt de futur" i com "una oferta no pensada per a la televisió convencional, sinó per als nous mitjans, que són ja una realitat...".

Escribano, que ha presentat aquest nou servei com "una mostra de la capacitat de creació i convocatòria de Televisió de Catalunya", ha reflexionat també sobre la situació actual de la televisió, com a mitjà de comunicar, en relació als nous mitjans: "La televisió està pensant el seu futur multipantalla i, alhora, les cadenes de televisió són, cada vegada més, grans màquines de producció de continguts (TV3 ho és en català) i volem que aquests continguts arribin de les més diverses maneres". En aquest sentit, ha afirmat que TVC, que ja ofereix continguts de programes a través del servei 3alacarta, es plantejarà en un futur fer estrenes prèvies de programes per internet, abans de l'estrena a la graella de la televisió convencional.

Per la seva banda, Carme Basté, subdirectora de TVC i directora de programes de TV3, ha valorat TV3minuts com "una oferta molt innovadora, molt treballada, amb una format ideal per a les noves pantalles, i amb un repte professional afegit, ja que cal resumir en només tres minuts els continguts de programes amb una durada de fins a cinc hores, com per exemple 'Els matins'". Aquests continguts, a més, són de consulta immediata: els dels programes gravats, de manera paral·lela a la seva emissió, i els dels programes en directe, trenta minuts després d'emetre'ls.

Ara per ara, els programes que s'ofereixen resumits són: "Els matins", "Telenotícies migdia", "El temps" (migdia), "El cor de la ciutat", "El club", "Info-K", "Telenotícies vespre", "El temps" (vespre), "13 anys i un dia", "Zoo", "Polònia" i "La nit al dia". Els programes que es resumeixen aniran variant en funció dels canvis de la programació.

TV3 Minuts és un servei fruit de la col.laboració entre CCRTV INTERACTIVA (l'empresa de Nous Mitjans de la CCMA) i del departament de Nous Formats de TV3. La idea creativa i part de la producció és de Bamboo Barcelona.

Anar al contingut