Literatura

TV3 estrena l'espai "Llibres a l'atac"

Amb una selecció inicial de 45 títols, aquest microespai vol difondre la gran riquesa de la literatura catalana, abordant des de conte i novel·la fins a poesia, assaig, teatre, memòries, dietaris o reculls d'articles.

Més enllà d'una vocació divulgadora de la literatura catalana, el programa vol incidir en el fet de llegir. Amb un ritme àgil, un to sorprenent i un tractament, en general, humorístic, vol sorprendre i encuriosir tant els espectadors que són lectors habituals com els que ho són menys.

I si els gèneres de les obres escollides són diversos, també ho són els autors, que tenen en comú, això sí, la seva reconeguda trajectòria, tot i que en molts casos no s'han escollit els seus títols més cèlebres, sinó obres que sense ser menors no han tingut la mateixa difusió. També, en un exercici de divulgació, s'hi inclouen alguns autors menys coneguts però amb una obra sòlida.

Alguns exemples de les obres escollides són "La mort i la primavera", de Mercè Rodoreda; "Vida de Manolo contada per ell mateix", de Josep Pla; "La veu melodiosa", de Montserrat Roig; "Les primaveres i les tardors", de Baltasar Porcel; "Un estiu a Mallorca", de Llorenç Vilallonga; "Sentimental", de Sergi Pàmies; "Jo també sóc catalana", de Najat El-Hachmi; "El meu ofici", de Josep M. Espinàs; "La visió artística i religiosa d'en Gaudí", de Francesc Pujols; "Tots els monòlegs", de Santiago Rusiñol, i "Catorze ciutats comptant-hi Brooklyn", de Quim Monzó. També hi haurà espai per a alguns clàssics, com "Espill", de Jaume Roig; "Canigó", de Jacint Verdaguer, i les narracions de Salvador Espriu.

"Llibres a l'atac" és una iniciativa de TV3 per donar suport a la lectura i a la difusió dels llibres. El porta a terme el mateix equip de "Català a l'atac", el microespai sobre divulgació lingüística emès el 2012: Josep Maria Martorell a la realització i Enric Gomà al guió i a la direcció.

Emissió


És un espai diari d'un minut de durada que s'emetrà de l'11 de febrer al 27 de març. La mateixa peça tindrà cada dia dues emissions a TV3 i una al 33.

TV3

De dilluns a divendres: a les 13.55, abans del "Telenotícies Comarques", i a les 20.15, abans d'"Espai terra".
Dissabtes i diumenges: a les 14.15, abans de "Tot un món", i entre les 19 i les 20.

33

Cada dia entre les 22.30 i les 23.15.

Els set espais de "Llibres a l'atac" de cada setmana es poden trobar penjats per avançat, cada dilluns, al web del programa i al de "Via llibre".
Anar al contingut