75.000 vídeos

TV3 dóna accés gratuït a tot l'arxiu del 3alacarta

Tant els programes més recents com els incorporats fa mesos o anys al 3alacarta, passaran a estar disponibles, gratuïtament, sense cap restricció temporal.

Des que es va crear, el 2004, el servei de vídeo per internet de TV3 oferia gratis l'accés als programes de producció pròpia dels últims dies d'emissió i un accés de pagament via subscripció o SMS als continguts més antics. L'1 de novembre el servei s'unifica i tant els programes més recents com els incorporats fa mesos o anys estaran disponibles gratuïtament sense cap restricció temporal.

El 3alacarta té actualment un arxiu històric de més de 75.000 vídeos, que s'incrementa cada setmana amb prop de 600 peces més. Des del 3alacarta també s'accedeix al senyal en directe dels canals de Televisió de Catalunya: TV3, 33, K3, 3/24, 300 i TVCi.

Més continguts
El 3alacarta incorporarà molts més continguts, tant en l'emissió en directe dels canals de Televisió de Catalunya com en l'oferta sota demanda, on ara ja es troben íntegrament gran èxits de la casa com "Polònia", "Ventdelplà", "Caçadors de bolets", "Porca misèria" o els Telenotícies.

A aquesta oferta de programes de producció pròpia s'hi estan afegint regularment nous continguts dels quals TV3 ha aconseguit els drets per internet com documentals, TV Movies, sèries d'animació infantil, retransmissions esportives, etc.
Els resums dels capítols de la sèrie nord-americana "Chuck", les sèries infantils "El teatre de l'Isop", "Pingu", "Bob el manetes" o "Futbol galàctic", o les retransmissions en directe dels partits íntegres de l'Eurolliga de bàsquet són alguns dels nous continguts del 3alacarta.

El 3alacarta també incorporarà regularment més programes de l'ampli fons de catàleg dels 25 anys de TV3: en els propers mesos s'afegiran a l'oferta de vídeo sota demanda sèries mítiques com "Nissaga de poder" o "Plats bruts" i estaran disponibles les quatre primeres temporades de "El cor de la ciutat" (les cinc últimes ja es troben al 3alacarta).

Alta definició
El 3alacarta incorporà properament una nova secció dedicada a l'alta definició. En aquesta secció s'hi trobaran fragments de programes de TV3 rodats en HD, com "Km 33", "Els Pirineus des de l'aire", "Serrallonga", "Dolça Catalunya", "H2O", "Artistes"... De moment hi haurà disponibles clips breus dels programes que es podran descarregar i visualitzar en dues resolucions: 720p i 1080i, que corresponen al que als aparells de televisió s'anomena HD Ready i Full HD.
El tràiler de "Serrallonga" serà el primer tast de l'alta definició al web de TV3 a partir del 4 de novembre.

Incrustació de vídeos
Igual que altres plataformes de vídeo per internet com el YouTube, el 3alacarta farà extensiu a la majoria dels seus vídeos la possibilitat que es puguin incrustar molt fàcilment a blogs o webs. D'aquesta manera, els vídeos de TV3 tindran molta més visibilitat a la xarxa.

Podcast
També està previst augmentar el nombre de programes o fragments de programes disponibles en podcast perquè es puguin descarregar a dispositius mòbils com telèfons, PDA o reproductors multimèdia. El resum de "Polònia" és un dels més populars entre els internautes catalans, que l'han convertit en el número 1 de descàrregues del servei iTunes a Espanya durant tres mesos consecutius.
Anar al contingut