Dues dècades en antena

"Sputnik" celebra 20 anys d'història amb un especial

El programa arriba a les dues dècades en antena i celebra aquesta fita històrica amb un documental de producció pròpia: "Sputnik: company de viatge".

L'especial "Sputnik: company de viatge", és un recorregut per la trajectòria del programa. Però es tracta d'un viatge que fuig de la nostàlgia i posa l'accent en el present de la música local.

"Sputnik" ha triat nou grups catalans que han crescut amb el programa, i els ha encarregat versions inèdites de cançons que formen part de la nostra història. Aquestes cançons, que els grups interpreten dalt d'un escenari mòbil que circula per Barcelona i els voltants de la ciutat, són l'eix vertebrador del programa.

I a través dels seus records, aquests mateixos músics són els que ens permeten repassar els vint anys d'"Sputnik": concerts històrics, presentadors, festivals, encerts i errors... Tot vist a través dels ulls dels músics més interessants del panorama actual.

Els grups que participen en l'especial són: Sidonie, Refree, Love of Lesbian, Astrud, Cabo San Roque, Le Petit Ramon, Egon Soda, El Belda i el conjunt Badabadoc i Manel. La selecció inclou noms consagrats i talents emergents, i és una representació de l'ampli espectre musical que "Sputnik" ha cobert al llarg d'aquests anys.

Entre d'altres, en l'especial sonaran versions inèdites de "Common People", de Pulp, "Boig per tu", de Sau, "L'home que ens roba les nòvies", d'Albert Pla, "Ritmo de garage", de Loquillo y los Trogloditas i "1979", de Smashing Pumpkins.
Anar al contingut