Cinema català

"Sala 33" comença una nova etapa

L'espai cinematogràfic "Sala 33" es redimensiona i es converteix en un programa de producció pròpia, dirigit i presentat per Àlex Gorina, dedicat al cinema fet a Catalunya.

Televisió de Catalunya aposta per la projecció i el suport al món audiovisual català amb un nou enfocament a l'espai "Sala 33". La nova etapa del programa, dirigida i presentada per Àlex Gorina, s'emetrà, a partir d'aquest dissabte, a les 22.00, pel Canal 33.

Cada setmana, Gorina presentarà una pel·lícula i tindrà un o dos convidats estretament vinculats a la producció o la difusió del film. Després del visionat, hi haurà un espai de tertúlia per comentar els aspectes clau de la pel·lícula. Tots els directors, actors, guionistes, productors o promotors del cinema que es fa a Catalunya estan convidats al plató del programa per explicar-nos els detalls més interessants dels seus treballs i per valorar-ne les repercussions. A més, "Sala 33" també vol sentir les veus de directors de festivals, crítics, escriptors, compositors o periodistes especialitzats. Tots plegats ens ajudaran a fer un debat permanent sobre l'estat actual del cinema català.

"Sala 33" serà una finestra per a la ficció catalana de vocació cinematogràfica, però també emetrà pel·lícules pensades per a televisió (TV movies) i farà incursions esporàdiques en el terreny del documental o en aquells títols que difuminen les fronteres entre el documental i la ficció.


Per a la primera emissió, aquest dissabte, "Sala 33" tindrà excepcionalment un programa doble de luxe. L'espai acollirà l'estrena en la petita pantalla del polèmic títol d'Antoni Verdaguer "Cinemacat.cat", una exhaustiva reflexió al voltant del que suposa fer cinema a Catalunya. I després del debat, es donarà pas a "El pallasso i el Führer", d'Eduard Cortès, guanyadora del Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula per Televisió, que recrea els fets que van portar el pallasso Charlie Rivel a actuar en una festa d'aniversari d'Adolf Hitler.

Al llarg de la primera temporada, "Sala 33" oferirà títols destacats de Jaume Balagueró, Ventura Pons, Maria Ripoll, Isaki Lacuesta, Jaime Rosales, Marc Recha, José Luis Guerín, Sílvia Munt, Judith Colell, Agustí Villaronga, Guillem Morales, Marta Balletbò-Coll, Ramon Térmens, Carles Torras i Albert Serra.
Anar al contingut