A la Casa de València i la Filmoteca de Catalunya

Projeccions de "L'estiu més negre" i "Souvenirs"

"L'estiu més negre" recorda l'incendi més greu dels últims vint anys al País Valencià. Es podrà veure divendres 27 a la Casa de València de Barcelona. I el cap de setmana, dins el cicle "Israel, la dificultat del mirall" de la Filmoteca de Catalunya, es projectarà "Souvenirs".

"L'ESTIU  MÉS NEGRE"
 
La pel·lícula, dirigida per Alba Forés i Rubén Soler, recorda i analitza les causes i les conseqüències dels incendis forestals que van cremar més de 50.000 hectàrees entre el 28 de juny i el 7 de juliol del 2012, el desastre ecològic més gran del País Valencià dels últims 20 anys. Els incendis van afectar més de vint municipis i més de dues mil persones van haver de ser evacuades. Nou espais de la xarxa Natura 2000, la xarxa europea d'espais naturals protegits pel seu alt valor ecològic, van quedar malmesos pel foc. Les columnes de fum es podien observar fins i tot des de l'espai. El documental, que ha estat produït gràcies a un projecte de micromecenatge, recull el testimoni dels qui van viure l'experiència a primera línia de foc, recorda el que va passar, valora l'abast dels fets i apunta alternatives de futur per evitar qualsevol altre gran incendi forestal.

Alba Forés, codirectora del documental, assistirà a la projecció de divendres a la Casa de València.

 


Tràiler de "L'estiu més negre"

Projecció 27 de setembre
Casa València de Barcelona
c/ Còrsega, 335
Entrada lliure
Divendres 27 de setembre, 20.30
Amb la presència d'Alba Forés, codirectora


Més informació
Web
Facebook
Twitter
Twitter dels codirectors, Alba Forés i Rubén Soler



"SOUVENIRS"
 
La Filmoteca de Catalunya ha programat dins el cicle "Israel, la dificultat del mirall" el premiat documental "Souvenirs" ("Suvenirim"), de Shahar Cohen i Halil Efrat. Shahar Cohen és un estudiant de cinema a l'atur enlluernat per les històries que li explica el seu pare de la II Guerra Mundial, quan va servir a les Brigades Jueves a Europa. En una trobada amb els amics del pare de les brigades, Shahar se sorprèn quan els ancians presumeixen de les seves aventures amoroses als Països Baixos, on van estar-hi un any, i que potser hi van deixar algun "souvenir". Aquest és el punt de partida d'un viatge de Shahar amb el seu pare per Europa fins a Holanda, a la recerca d'un possible germà perdut. Memòria històrica, humor i humanitat es combinen en una "road movie" que retrata la complexa relació entre pare i fill, entre el mite del soldat valent i la crua realitat.

 


Tràiler de "Souvenirs"


Projeccions, 28 i 29 de setembre
Filmoteca de Catalunya
Plaça Salvador Seguí, 1-9
Dissabte 28 de setembre, Sala Laya, 19.00
Diumenge 29 de setembre, Sala Chomón, 21.30
 
 
Fitxa tècnica
Direcció: Shahar Cohen i Halil Efrat
Producció: Sharon Shamir para Sirocco Productions Ltd
Guió: Shahar Cohen
Direcció de fotografia: Tomer Shani
Muntatge: Halil Efrat
Música: Shai Bachar
So: Amir Bar
Israel, Països Baixos, 2006

 
Premis
Millor documental, Doc Aviv Festival, Israel, 2006
Millor documental israelià, Israeli Academy Awards, Israel, 2006
Premi Fipresci, Thessaloniki International Documentary Film Festival, Grècia, 2006
Premi de l'audiència, IDFA, International Documentary Film Festival Amsterdam, Països Baixos, 2006
Premi especial del jurat, ChicagoDOC, Estats Units, 2007
 
 
Shahar Cohen, direcció i guió
(Israel, 1968) Guionista, muntador i director. Es va graduar a la Sam Spiegel Film & TV School de Jerusalem. Director de "Souvenirs" (2006) i "Minus Plus" (2001), guardonat com el millor curtmetratge documental per la Israeli Academy Awards.
 
 
Halil Efrat, direcció 
(Israel, 1968) Guionista, muntador i director. Es va graduar a la Sam Spiegel Film & TV School de Jerusalem. Ha dirigit la sèrie documental per a televisió "Beit Zvi", "Souvenirs" (2006) i el curtmetratge "Showdown at Lot's Wife" (1994).


Més informació sobre el documental a Catalunya
http://www.tv3.cat/documentals
Anar al contingut