Una coproducció de TVC

"Pep Gimeno 'Botifarra'. El cant de les arrels" es projecta en el 8è festival Feslloch!

Dirigit per Albert Montón i coproduït per Òptim TV i Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de la Universitat de València, el documental ens mostra el Botifarra més autèntic, senzill i humà en el retorn a aquells carrers, aquelles cases i aquella gent que li van llegar la tradició del poble.

"Pep Gimeno 'Botifarra'. El cant de les arrels", una coproducció d'Òptim TV Audiovisual i TVC, amb la col·laboració del Taller d'Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València, es projectarà a l'Auditori de Benlloch (la Plana Alta), el divendres 11 de juliol a les 16.30, en el marc de la 8a edició del Feslloch!, el festival de música en valencià-Gira d'Escola Valenciana. L'estrena comptarà amb la presència del director del documental, Albert Montón, i del cap de Coproduccions documentals de TVC, Jordi Ambrós.

El film mostra la història singular de Pep Gimeno, tot un fenomen de la música i la cançó popular i tradicional al País Valencià. Botifarra va començar a cantar al carrer Puig de Xàtiva el 1975, amb només 15 anys d'edat, i a partir del 1978 va recórrer els pobles de les comarques de la Costera i la Vall d'Albaida, per enregistrar cançons populars transmeses oralment durant segles, interpretades pels últims "cantaors" i "cantaores". L'èxit posterior de Botifarra, a partir de l'enregistrament del seu primer disc en solitari el 2006, ha fet que les noves generacions canten aquelles cançons oblidades -i ara renovades i actualitzades- de la mateixa manera que canten la música comercial que senten als mitjans. Pep Gimeno s'ha prodigat també en els últims anys en recitals per Catalunya.

Tràiler de "Pep Gimeno 'Botifarra', el cant de les arrels"
 
Fitxa tècnica:
Direcció i Guió: Albert Montón
Producció executiva: Enric Canals
Producció executiva TAU: Miquel Francés
Producció delegada TV3: Jordi Ambròs
Cap de Producció: Cristina Bagué
Fotografia: José Vicente Viadel
Producció TAU: Antoni Medall
Ajudant de Producció: Victoria Morell
So directe: Àlex Bordanova
Muntatge i Grafisme: Txiqui Montán
Postproducció d'Àudio: Jorge Ruiz
 
Més informació del documental a Facebook i Twitter
Anar al contingut