Dirigida per Hayao Miyazaki

Pel·lícula: "Nausicaä de la Vall del Vent"

El film està dirigit per Hayao Miyazaki, considerat el millor cineasta japonès d'animació i guanyador d'un Oscar per la pel·lícula "El viatge de Chihiro".

Aquest diumenge, 1 de gener, el canal 3XL emet "Nausicaä de la Vall del Vent". Es tracta d'un film que té tots els elements que identifiquen l'obra de Miyazaki: amor a la natura, aparells voladors, mons imaginaris, preciosisme en els paisatges, personatges entranyables, drama i trames tremendament humanes...

Sinopsi

En un futur llunyà, mil anys després d'una guerra apocalíptica, la Terra apareix coberta de boscos plagats de bolets verinosos i d'insectes gegantins. La humanitat ha estat gairebé eliminada i els pocs supervivents malviuen en poblats aïllats i en males condicions. Nausicaä és la princesa de la Vall del Vent, un indret minúscul, rodejat de regnes més poderosos i hostils. És l'única filla del rei i és una pilot i una guerrera excel·lent. La Nausicaä també és molt dolça i compassiva i guarda un gran respecte per la natura, incloent-hi els insectes i la resta d'animals de la zona contaminada.

La crisi comença quan el regne veí, comandat per la princesa Kushana, envaeix la Vall del Vent.


Hayao Miyazaki, el director

Hayao Miyazaki va néixer a Tòquio l'any 1941. L'any 1963 comença a treballar a la Toei Animation, l'estudi més important del Japó. Després de més de vint anys de treball, fent d'animador, guionista, realitzador i productor, s'independitza l'any 1985 amb la creació de l'Studio Ghibli.

"Nausicaä de la Vall del Vent" va ser el seu primer gran èxit, però el públic occidental va començar a descobrir la seva obra amb "El meu veí Totoro", "Porco Rosso" i "La princesa Mononoke".

Després de rebre un Oscar i l'Ós d'Or del Festival de Cinema de Berlín, l'any 2002, pel film "El viatge de Chihiro" (2001), Miyazaki va dirigir dos èxits més: "El castell ambulant" (2004) i "La Ponyo al penya-segat" (2008).
Anar al contingut