Fira de Santa Úrsula

"Nosaltres, els Xiquets de Valls" s'estrena al IV Fòrum Casteller

L'estrena del documental "Nosaltres, els Xiquets de Valls", dirigit pel fotògraf vallenc Carles Cubos i produït per Som Produccions Audiuovisuals, tindrà lloc en el marc del IV Fòrum Casteller 2014, que se celebra a la capital de l'Alt Camp entre els dies 22 i 26 d'octubre.

El documental "Nosaltres, els Xiquets de Valls", que s'estrena en el IV Fòrum Casteller 2014, parla de què són els castells i de com es viuen a la ciutat de Valls, per boca de diferents protagonistes. Les converses giren entorn de tres eixos: la tradició, el sentiment i la rivalitat, que són els pilars bàsics que cal conèixer bé per entendre el fet casteller.

El film presenta dos tipus de personatges. D'una banda, castellers que han estat persones destacades i figures imprescindibles per a les colles vallenques al llarg de la seva història més recent, des d'aproximadament l'any 1940 fins avui. De l'altra, castellers més anònims, però alhora figures destacades dins les colles vallenques. "Nosaltres, els Xiquets de Valls" els emparella, un de cada colla, tenint en compte els seus oficis o professions.

Les converses es van succeint en diferents escenaris, des d'espais familiars fins a espais públics, passant per llocs de treball, locals d'assaig i llocs emblemàtics de Valls. Entre aquests últims, la plaça del Blat és triada com l'espai casteller únic, on les colles de la capital de l'Alt Camp hi representen els valors esmentats de sentiment, tradició i rivalitat en la seva màxima expressió.
 
Tràiler de "Nosaltres, els Xiquets de Valls"
Anar al contingut