DOCUMENTAL

"Músics contra el dolor", el documental de la gravació del disc de La Marató, aquest dimarts, a TV3

Aquest dimarts, TV3 emet "Músics contra el dolor", un documental que reflecteix el complex procés de gravació del disc de "La Marató de TV3". Coneguts músics que posen veu i, sobretot, sensibilitat en totes i cadascuna de les cançons.

El disc de "La Marató de TV3" és una prova del que els músics són capaços de fer per col·laborar en la lluita contra el dolor crònic, la malaltia al voltant de la qual gira "La Marató de TV3" d'aquest 2006.

"Músics contra el dolor" és el documental de 25 minuts que reflecteix aquest esforç, després d'haver seguit el complex procés de gravació d'aquest àlbum. El punt de partida és el de demanar a una sèrie d'artistes que adaptin al català un clàssic universal dels més diversos estils.

En el programa descobrirem com una icona del pop espanyol de masses, El Canto del Loco, ha après a cantar per primer cop en català, exclusivament per a La Marató.

Veurem com Gerard Quintana ha versionat un clàssic, "Hallellujah" de Leonard Cohen, al costat de la seva mare, que des de fa anys pateix el dolor crònic.

Natxo Tarrés, amb el seu grup Gossos, també ha convidat als assajos la seva mare, que té fibromiàlgia. En una escena que arriba al cor canten l'adaptació de "You've Got a Friend" de Carole King.

En el mateix cas es troba el cantant de flamenc Miguel Poveda, que interpreta un bolero emocionant, "Piensa en mí", recordant la importància que té la família per als malalts.

També resulta colpidor el fet que el fill del mestre Bardagí, Jofre Bardagí, prengui el relleu del seu pare al capdavant de la música de la Marató, anys després de la seva mort. En Jofre també participa en el disc interpretant un clàssic universal: "Tears in Heaven" d'Eric Clapton.

Completen el documental les aportacions de Dyango, amb "What a Wonderful World", els televisius Víctor i Elena Gadel amb "It Ain't no Mountain High Enough" de Marvin Gaye, "Ma solitude" de Moustaki amb la veu de Roger Mas i Refree i les més atrevides propostes de Whiskyn's, Chanclettes i Pinkertones versionant Depeche Mode, Robbie Williams i Pet Shop Boys.

Tots aquests artistes, junts contra el dolor crònic, formen part del disc de "La Marató de TV3" que sortirà a la venda als quioscos el diumenge dia 10/12, amb la compra dels diaris "Avui", "El Periódico de Catalunya", "El Punt" i "La Vanguardia". Els beneficis aniran a parar íntegrament a la Fundació La Marató de TV3.

"Músics contra el dolor" ha estat realitzat per Joan Carles Margarito, amb el guió de Pep Blay. Vint-i-cinc minuts plens de música i, sobretot, de molta sensibilitat.
Anar al contingut