Educar per la vida

Montserrat del Pozo, pionera en l'ús de les intel·ligències múltiples, a "Singulars"

Pedagoga formada amb els educadors més innovadors dels Estats Units, Itàlia i França, és una de les primeres a aplicar la teoria de les intel·ligències múltiples, que busca trobar les capacitats individuals de cada alumne.

Actualitzat
Entre els referents de Montserrat del Pozo hi ha Glenn Doman, que prioritza l'educació i estimulació primerenca dels infants, i Howard Gardner, creador de la Teoria de les Intel·ligències Múltiples.

Montserrat del Pozo va anar a Harvard a treballar amb Howard Gardner, i ha estat una de les pioneres al nostre país a aplicar pedagògicament la teoria de les intel·ligències múltiples, que busca trobar les capacitats individuals de cada alumne.

És llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Psicologia i Gestió Familiar i tècnica superior en Imatge i So. És religiosa de l'orde de les Missioneres de la Sagrada Família de Natzaret i directora del Col·legi Montserrat de Barcelona.

Enèrgica i polifacètica, abans de dirigir el col·legi Montserrat va recórrer Àfrica i Llatinoamèrica fent reportatges càmera en mà. Ha format professorat en diversos països africans.

Pedagoga amb visió de futur, diu que s'ha d'educar per la vida i per formar persones. Als seus alumnes els ensenya a través de l'aprenentatge cooperatiu, basat en la resolució de problemes.

A l'entrevista a Montserrat del Pozo s'afegeix un reportatge fet a l'escola pública Ítaca de Manresa, on un equip d'educadores també treballa per obrir camins alternatius a l'ensenyament de l'escola tradicional.

Just quan està a punt d'acabar el curs escolar, amb aquest programa "Singulars" vol fer un particular homenatge als mestres. A tots aquells educadors que, sovint superant mancances i dificultats, s'esforcen i posen la màxima dedicació en l'educació dels nostres nens i adolescents.

Montserrat del Pozo, educar per la vida.