Educar per la vida

Montserrat del Pozo, pionera en l'ús de les intel·ligències múltiples, a "Singulars"

Pedagoga formada amb els educadors més innovadors dels Estats Units, Itàlia i França, és una de les primeres a aplicar la teoria de les intel·ligències múltiples, que busca trobar les capacitats individuals de cada alumne.

Entre els referents de Montserrat del Pozo hi ha Glenn Doman, que prioritza l'educació i estimulació primerenca dels infants, i Howard Gardner, creador de la Teoria de les Intel·ligències Múltiples.

Montserrat del Pozo va anar a Harvard a treballar amb Howard Gardner, i ha estat una de les pioneres al nostre país a aplicar pedagògicament la teoria de les intel·ligències múltiples, que busca trobar les capacitats individuals de cada alumne.

És llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Psicologia i Gestió Familiar i tècnica superior en Imatge i So. És religiosa de l'orde de les Missioneres de la Sagrada Família de Natzaret i directora del Col·legi Montserrat de Barcelona.

Enèrgica i polifacètica, abans de dirigir el col·legi Montserrat va recórrer Àfrica i Llatinoamèrica fent reportatges càmera en mà. Ha format professorat en diversos països africans.

Pedagoga amb visió de futur, diu que s'ha d'educar per la vida i per formar persones. Als seus alumnes els ensenya a través de l'aprenentatge cooperatiu, basat en la resolució de problemes.

A l'entrevista a Montserrat del Pozo s'afegeix un reportatge fet a l'escola pública Ítaca de Manresa, on un equip d'educadores també treballa per obrir camins alternatius a l'ensenyament de l'escola tradicional.

Just quan està a punt d'acabar el curs escolar, amb aquest programa "Singulars" vol fer un particular homenatge als mestres. A tots aquells educadors que, sovint superant mancances i dificultats, s'esforcen i posen la màxima dedicació en l'educació dels nostres nens i adolescents.

Montserrat del Pozo, educar per la vida.


Anar al contingut