Un esdeveniment especial

Mireia Vicente: "Fa mesos que preparem el Mundial i ens fa molta il·lusió poder-lo oferir per TV3"

La periodista forma part de l'equip de comentaristes que ens farà arribar a casa tota l'emoció del Mundial de Natació de Barcelona. Hem parlat amb ella dels principals atractius de la competició i de com afronta l'experiència.

Mireia, què no ens hem de perdre d'aquest Mundial? 
Tot és espectacular, de debò. Però a l'agenda jo marcaria en vermell la inauguració, les finals de sincro, de natació i els salts extrems.
 
En els últims Jocs de Londres, els nostres atletes van tenir actuacions molt destacades en esports d'aigua. Com creus que els hi anirà a Barcelona?
El repte és alt, sí. Tothom estarà pendent de Mireia Belmonte. La badalonina nedarà 6 proves diferents. I en totes intentarà classificar-se per a les finals. En sincro és l'any del relleu més traumàtic de tècnics i nedadores. Diuen que busquen 7 medalles, com ja van guanyar a Roma 2009. Està difícil, la veritat: han tingut poc temps per preparar-se i porten 5 rutines noves!

En waterpolo, el repte és difícil per a les noies. Són subcampiones olímpiques, però en un mundial mai no han passat d'una setena plaça. L'equip masculí intentarà tornar a fer podi després de la plata a Roma l'any 2009.
 
Els escenaris de Barcelona on es disputen moltes de les  proves prometen ser un dels atractius al marge de la competició. Quin creus que és el més impactant?, aquell que es pot convertir en la icona dels campionats?
Serà tot un luxe tornar a recuperar la imatge de la piscina de salts de Montjuïc, aquella foto de la silueta perfecta del saltador, amb la ciutat de fons... Aquesta foto competirà, segur, amb la del Port de Barcelona, on es faran les proves d'aigües obertes i les de salts de gran alçada, una modalitat que s'estrena en aquest Mundial.
 
Tu tens una llarga experiència en la cobertura de Jocs Olímpics i campionats internacionals. Transmetre un esdeveniment d'alt nivell com aquest a casa deu ser molt especial...
Per descomptat que sí. És especial per als esportistes. I també per als periodistes i per a tothom que hi treballem. Fa mesos que preparem aquest Mundial i ens fa molta il·lusió poder farcir la graella de TV3 i d'Esport3 amb els continguts del  Mundial. És la segona vegada a la història que es fan els Mundials de Natació a Barcelona. I com que, a més, els esportistes aquàtics catalans són punters en moltes disciplines, encara fa més il·lusió.
Anar al contingut