ALEXANDRIA

Màrius Serra conversa divendres amb Isabel Giménez Bartlett

"Alexandria" oferirà divendres una entrevista que Màrius Serra ha fet a la creadora del personatge de Petra Delicado i que recentment ha publicat "Un barco cargado de arroz".

L'escriptora Isabel Giménez Bartlett serà demà la convidada a "Alexandria", el programa literari del 33 que, a partir de les 21.00, oferirà una entrevista que Màrius Serra, presentador del programa, ha fet a la creadora del personatge de Petra Delicado, la inspectora que a "Un barco cargado de arroz", l'última novel·la de l'autora, resol el cas d'un indigent que apareix mort en el banc d'un parc de Barcelona.

Al llarg de l'entrevista, Giménez Bartlett explica com les diferències socials són bàsiques en la novel·la policíaca i, en aquest últim llibre, ho demostra a través de la trama, perquè ni la protagonista Petra ni el seu famós ajudant Fermín Garzón es creuen la versió oficial dels fets, i a poc a poc van destapant una autèntica xarxa de connexions imprevisibles. L'escriptora també fa observacions sobre la policia actual i considera que la imatge del policia del franquisme s'ha superat bastant, de la mateixa manera que creu que les policies són dones molt més normals del que ens pensem. També mostra una certa preocupació per la transformació de barris de la ciutat de Barcelona que han estat escenari habitual de les seves històries.

Pel que fa a la seva producció literària pensa que encara li queden unes quantes novel·les sense gènere per escriure, però avisa que, quan les tingui fetes, plegarà. Com a dona opina que no pot evitar escriure coses relacionades amb dones, però creu que la batalla feminista s'ha de fer fora de la literatura.
Les novel·les negres d'Alicia Giménez Bartlett han estat traduïdes al francès, l'alemany, el rus i l'italià.

Al programa, hi participa també la consellera Montserrat Tura, que es declara lectora de Giménez Bartlett i que considera que Petra Delicado podria pertànyer perfectament al cos dels Mossos.
Anar al contingut