Amor i revolució

Mar Targarona, directora d'"Ull per ull", ens parla de la producció

Una minisèrie que s'ha rodat entre Barcelona, Sabadell i Vilafranca del Penedès, durant deu setmanes i que descobrirem divendres 30 d'abril a la nit, a TV3.

TV3 estrena "Ull per ull", una producció que aborda la història d'Enric Serra (Manu Fullola), un jove obrer que treballa a la fàbrica tèxtil del Sr. Torrents (Lluís Homar) i que decideix fer la revolució social i unir-se a un grup d'acció anarquista per venjar la mort del seu germà, assassinat perquè havia liderat una vaga a l'empresa. Per aconseguir diners i armes, el grup segresta Eulàlia Torrents (Núria Gago), la jove filla de l'antic patró, a qui ell mateix va matar.

"Ens volíem traslladar al món del pistolerisme, a una època desconeguda entre el anys 1919 i 1923. Va ser un moment en què Barcelona va viure una lluita molt intensa i que va resultar molt dura", assenyala Mar Targarona.

Una història de reivindicació laboral molt complexa en què "hem intentat no caure en una història de bons i dolents. Jo penso que tots els personatges són herois i villans a l'hora, perquè era una època difícil. Hem intentat reflectir un món complicat, en el que tots tenien la seva part de raó i la seva part de culpa", comenta la directora. "La Barcelona d'aquella època, la de començaments dels anys 20, va ser terrible. Hi van haver més de 1.000 morts només a la capital catalana. Els grups d'acció mataven als patrons i els patrons tenien matons que mataven als obrers." Era "Ull per ull".

Barcelona, en aquell moment, presentava el port com "un focus de contrabandistes. Hi havia armes de tot arreu, excedents de la Gran Guerra, que circulaven per tota la ciutat".

"La idea inicial de focalitzar la producció en aquesta època, de la qual s'ha parlat molt poc, sorgeix d'uns estudiants. A "Rodar y rodar" hi ha una escola de guionistes i dos dels alumnes, que havien guanyat un premi, van presentar la idea en un full de paper. Ens va semblar interessant i a partir d'aquí vam començar a desenvolupar el projecte", explica Mar Targarona.

Però "Ull per ull" no només ens presenta aquesta època desconeguda per a molts. Aquest interessant període serveix com a escenari d'una bonica història d'amor. La que sorgeix entre l'Enric, el jove obrer que treballa a la fàbrica del Sr. Torrents i l'Eulàlia, la filla del seu antic patró, a qui ell mateix va matar. Els germans de l'Eulàlia faran tot el possible per alliberar-la de les mans del grup d'acció anarquista, però durant el captiveri sorgirà una relació d'amor impossible entre ells. L'Enric haurà de decidir entre dues passions, l'amorosa o la revolucionària.

I tot en un escenari que recrea a la perfecció aquella època i amb uns personatges que demostren que els sentiments són universals.
Anar al contingut