Entrevista

Les millors frases de Marc Vidal a "Retrats"

"Un món en què la gent treballi menys no és un món pitjor, és un món més eficient". Aquesta és una de les frases de Marc Vidal al programa.

Marc Vidal és expert en economia digital, conferenciant de prestigi i tot un referent en el camp de l'emprenedoria en l'àmbit internacional. Jaume Barberà ha conversat amb ell aquest dimecres a "Retrats". Aquestes són algunes de les seves frases al programa:

- "No sortirem de la crisi per dir-ho".

- "L'eficiència, l'evolució i la modernitat economitzen les coses".

- "Per mi és fonamental passar-me el dia somiant: jo dormo poc per somiar molt."

- "Cal recuperar-se i aprendre dels errors que cometem, perquè aquests errors acaben convertint-se en l'element que ens fa més forts."

- "S'ha de crear un escenari que sigui capaç d'absorbir el fet que molta gent no treballarà mai."

- "Un món en què la gent treballi menys no és un món pitjor, és un món més eficient."

- "El que és evident és que Catalunya va posar-se en marxa des de la societat civil per fer coses immenses, grandioses: el Liceu, el Modernisme... Tot això té a veure amb la gent, amb reptes de la societat que partien des de la revolució íntima de les persones i no tant del que ens deien que havíem de fer. Nosaltres mateixos som capaços de canviar el nostre futur."

- "La història de la humanitat és la història de l'evolució i de la modernitat, i aquesta modernitat comporta moments crítics com és l'actual. Dir a la gent que ha d'entendre que probablement no podrà tenir feina tothom... és acceptar que en el món es treballarà menys i es tindran moltes més coses. El que s'ha de veure és com es regula això".

- "Fa molt temps que aquest país, que Espanya, no té un pla; i ho demostra clarament el fet que ens estem allunyant de les opcions d'agafar el tren del canvi tecnològic".

- "La gent que hauria de liderar aquest procés de canvi és gent que en el moment que accepti que això és un moment de canvi... sobren; ells saben que si diuen que això és un procés traumàtic de canvi, ells no són necessaris. De fet, ells no són els qui han de liderar això, perquè són els responsables, en gran mesura, d'haver-nos portat a un pou molt més profund del que ens tocava".

- "A mi el que em preocupa és que aquells que podrien crear plans estratègics al voltant d'això només pensen en la tàctica, en una tàctica molt pobra que ens deixa fora de moltes revolucions que s'estan produint al món".

El vídeo del programa sencer:
Anar al contingut