Les Cuineres del Bages, a "Cuines"
Del 17 al 21 d'octubre, les protagonistes de "Cuines" seran Les Cuineres del Bages: cada dia una cuinera diferent ens prepararà un plat de tradició bagenca o amb productes de la comarca, com un llom amb raïm i most, un bacallà a la manresana o uns canelons de confit d'ànec amb salsa de bolets.
A partir del dilluns 17, a les 15.40, cada dia fins divendres 21, el programa de TV3 "Cuines" es dedicarà a presentar plats elaborats per Les Cuineres del Bages.
Com ja es va fer la temporada passada amb Les Cuineres de Salt, el programa "Cuines" dedicarà els cinc programes a la cuina de casa. I les protagonistes seran les cuineres del Bages; cada dia una cuinera diferent prepararà un plat.
El col·lectiu fa poc temps que s'ha constituït, tot i que totes són cuineres experimentades, si més no en l'àmbit familiar. El seu desig és donar a conèixer productes de la comarca, com ara el porc ral amb què van cuinar el llom amb raïm, o plats de la tradició bagenca, com el bacallà a la manresana.
S'han buscat plats que no siguin gaire difícils de fer però molt agraïts.
Dilluns, Dolors Gómez, presidenta i líder del col·lectiu (és professora de l'Escola Lleure de Manresa), ens prepararà un llom amb raïm i most.
Dimarts, Rosa M. de Haro, de Sant Fruitós de Bages, ens ensenyarà a preparar una botifarra amb gambes.
Dimecres, Montserrat Morera, de Navarcles, cuinarà un bacallà a la manresana.
Dijous, Maria Mercè Prat, de Monistrol de Montserrat, prepararà uns bunyols de poma amb crema.
I divendres, Ramona Giralt, de Sant Vicenç de Castellet, ens sorprendrà amb uns canelons de confit d'ànec amb salsa de bolets.
Com ja es va fer la temporada passada amb Les Cuineres de Salt, el programa "Cuines" dedicarà els cinc programes a la cuina de casa. I les protagonistes seran les cuineres del Bages; cada dia una cuinera diferent prepararà un plat.
El col·lectiu fa poc temps que s'ha constituït, tot i que totes són cuineres experimentades, si més no en l'àmbit familiar. El seu desig és donar a conèixer productes de la comarca, com ara el porc ral amb què van cuinar el llom amb raïm, o plats de la tradició bagenca, com el bacallà a la manresana.
S'han buscat plats que no siguin gaire difícils de fer però molt agraïts.
Dilluns, Dolors Gómez, presidenta i líder del col·lectiu (és professora de l'Escola Lleure de Manresa), ens prepararà un llom amb raïm i most.
Dimarts, Rosa M. de Haro, de Sant Fruitós de Bages, ens ensenyarà a preparar una botifarra amb gambes.
Dimecres, Montserrat Morera, de Navarcles, cuinarà un bacallà a la manresana.
Dijous, Maria Mercè Prat, de Monistrol de Montserrat, prepararà uns bunyols de poma amb crema.
I divendres, Ramona Giralt, de Sant Vicenç de Castellet, ens sorprendrà amb uns canelons de confit d'ànec amb salsa de bolets.