Gastronomia

Les Cuineres del Bages, a "Cuines"

Del 17 al 21 d'octubre, les protagonistes de "Cuines" seran Les Cuineres del Bages: cada dia una cuinera diferent ens prepararà un plat de tradició bagenca o amb productes de la comarca, com un llom amb raïm i most, un bacallà a la manresana o uns canelons de confit d'ànec amb salsa de bolets.

A partir del dilluns 17, a les 15.40, cada dia fins divendres 21, el programa de TV3 "Cuines" es dedicarà a presentar plats elaborats per Les Cuineres del Bages.

Com ja es va fer la temporada passada amb Les Cuineres de Salt, el programa "Cuines" dedicarà els cinc programes a la cuina de casa. I les protagonistes seran les cuineres del Bages; cada dia una cuinera diferent prepararà un plat.

El col·lectiu fa poc temps que s'ha constituït, tot i que totes són cuineres experimentades, si més no en l'àmbit familiar. El seu desig és donar a conèixer productes de la comarca, com ara el porc ral amb què van cuinar el llom amb raïm, o plats de la tradició bagenca, com el bacallà a la manresana.

S'han buscat plats que no siguin gaire difícils de fer però molt agraïts.

Dilluns, Dolors Gómez, presidenta i líder del col·lectiu (és professora de l'Escola Lleure de Manresa), ens prepararà un llom amb raïm i most.

Dimarts, Rosa M. de Haro, de Sant Fruitós de Bages, ens ensenyarà a preparar una botifarra amb gambes.

Dimecres, Montserrat Morera, de Navarcles, cuinarà un bacallà a la manresana.

Dijous, Maria Mercè Prat, de Monistrol de Montserrat, prepararà uns bunyols de poma amb crema.

I divendres, Ramona Giralt, de Sant Vicenç de Castellet, ens sorprendrà amb uns canelons de confit d'ànec amb salsa de bolets.

Anar al contingut